Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon PowerShot N – ruudukujuline, ilma nuppudeta kompaktkaamera

powershot-n-avang

Canon on üldiselt tuntud üsna konservatiivse kaameratootjana. Täna esitletav Canon PowerShot N on aga kõike muud, kui alalhoidlik. Selle ruudukujulise profiiliga kaamera esiküljel domineerib värinastabilisaatoriga varustatud 8x suumiga objektiiv. Kui ei oleks kahelt poolt välja turritavaid kaamerarihma kõrvu, võiks seda aparaati vabalt veebikaameraks pidada.

Ruudukujuline profiil ei ole aga PowerShot N kõige eriskummalisemaks iseloomustajaks. Sellise kujuga aparaate on ju tehtud ennegi. Sellel siin aga ei ole seda, läbi aegade fotokaamerate pärisosaks peetud päästikunuppu. Kaks füüsilist nuppu leiab lähema vaatluse korral vasakult küljelt. Üks on kaamera sisse-välja lülitamiseks ja teine mobiilse seadmega ühendamiseks. See on kõik.

Suumimist ja päästikufunktsiooni ei ole siiski pelgalt tagaküljel oleva, nurga alla seatava 2.8″ puutetundliku LCD-ekraani osaks jäetud. Objektiivi ümber on kaks rõngast, mis need funktsioonid kavalalt enda kanda võtavad. Kaamerapoolsel kitsamal rõngal on suumifunktsioon. Välimine rõngas toimib aga nagu päris päästik. See tähendab, et õrn vajutus sellele rõngale käivitab autofookuse, tugevam vajutus säritab aga pildi. Sellise disaini taga on nutikas kontseptsioon: suumi- ja päästikurõngas toimivad ükskõik millise nurga all. Vahet pole, mispidi pildistaja seda kaamerat käes hoiab.

Seestpoolt on kaamera pisut sarnasem teiste PowerShot mudelitega. Tooni annavad siin 12,2 MP CMOS sensor, DIGIC V pildiprotsessor ja 28 mm lainurgaga ja värinastabilisaatoriga varustatud objektiiv. Loomulikult on pisikese, 7,9 x 6,0 x 2,9 cm korpusesse mahutatud WiFi moodul. Erinevalt näiteks Canon EOS 6D kaamerast toimib WiFi ainult piltide jagamiseks kaamerast väljapoole – mitte kaamera juhtimiseks mobiilse seadmega.

Eestikeelse ametliku pressiteate leiad pärast tootefotosid:

Loe ka Dpreview põgusat “Esmamuljed” ülevaadet

 

EC338_Use Case Shot_Hand_02

EC338_Use Case Shot_Touch PanelEC338_Gallery_01_sizeEC338_Gallery_06_LCD - CopyEC338_Use Case Shot_G_02

Canoni ametlik pressiteade:

Canon toob turule kaamera PowerShot N

7. jaanuar 2013 – Canon esitleb täna täiesti uut tüüpi kaamerat PowerShot N, mis pakub uudset lähenemisviisi loominguliste ja spontaansete piltide tegemiseks ning nende koheseks jagamiseks sotsiaalvõrgustikes. Seadmel on ebatavaline nurgeline disain, innovaatilised suumimise ja pildistamise objektiivirõngad, muudetava nurgaga puuteekraan, ning uus loominguline võtterežiim, mis tekitab automaatselt igast pildist valiku töötlusi. Nutitelefonile ideaalselt kaaslaseks sobiv PowerShot N on loodud lihtsustama intuitiivse WiFi-ühendusega piltide jagamist, võimaldades neid jagada peaaegu reaalajas[i].

Tänu uuele loomingulisele võtterežiimile analüüsib PowerShot N igat jäädvustatud stseeni nutikalt ja teeb kindlaks, millised paljudest loominguliste elementide valikust võiksid seda pilti täiustada või erinevat loomingulist vaatenurka pakkuda. Kaamera analüüsib pildi mitut eri muutujat, sealhulgas kompositsiooni, säri, teravuspunkti, valge tasakaalu, tonaalsust ja kontrasti, ning loob nende põhjal originaalpildist automaatselt viis eri versiooni, mida saab kõigest nupuvajutusega jagada.

Canoni loominguliste efektidega, mille hulgas on näiteks miniatuuriefekt, pehme fookus, mängukaameraefekt ja monokroomne efekt, saab loomingulisust lisada ka ühe võtte kaupa. Samuti saab kasutada üliaegluubis videorežiimi videoklipile dramaatilisuse lisamiseks.

PowerShot N mudelis on kasutusel uus hübriid-automaatrežiim, mis salvestab enne iga pildi tegemist nelja sekundi pikkuse 720p lahutusega videoklipi, rakendades esmalt Canoni nutikat automaattehnoloogiat, et määrata parimad sätted ideaalse pildi tegemiseks. Iga päeva lõpus ühendatakse need klipid üheks selle päeva kaadritagust lugu jutustavaks looks, mis on ideaalne viis veebialbumitele uue sisu lisamiseks.

Mobiiltelefoni parimal kaaslasel PowerShot N-il on sisseehitatud WiFi ning tänu mobiiliseadme ühendamisnupule saab seda kõigest ühe puutega nutitelefoniga või tahvelarvutiga ühendada.  Kasutajad saavad oma asukohast olenemata äsja jäädvustatud pilte ja videoid kohe sotsiaalvõrgustikes, näiteks Facebook®-is ja YouTube’is jagada. Koju jõudes saab parimad pildid tänu juhtmeta võrguühendusele välja printida või arvutisse teisaldada. Canoni tasuta rakenduse abil mobiiliseadme kaudu kasutatav GPS-funktsioon lisab aga pildile nutitelefoni või tahvelarvuti GPS-iga asukohateavet, võimaldades kasutajatel täpset pildistamiskohta ka sõpradega jagada.

Mudeli PowerShot N ebatavaline ja pilkupüüdev disain tõstab selle kõikide teiste seast esile. Kompaktne ja sümmeetriline disain, muudetava nurgaga puuteekraan ja innovaatiline objektiivirõngaste süsteem (objektiivi pöördrõngast saab suumi juhtimiseks mõlemas suunas keerata, samas kui teine rõngas toimib päästikuna) võimaldavad kaamerat igatepidi (kasvõi tagurpidi) kasutada.

Ka mahutundlik 7,1 cm (2,8 tolli) puuteekraan võimaldab kasutajatel olulisi funktsioone, nagu teravustamist või päästikut, lihtsa puudutusega juhtida. Valges või mustas kandilises metallkorpuses kaameral on 28 mm 8-kordse optilise suumiga objektiiv. Tänu Canoni tasemel ZoomPlus-tehnoloogiale on võimalik kuni 16-kordne detailne täisresolutsiooniga suumimine.

Kaamera PowerShot N äärmiselt kompaktsed mõõtmed – suletud ekraani ja objektiiviga vaid 78,6 x 60,2 x 29,3 mm – võimaldavad seda igasse taskusse mahutada ja kõikjale kaasa võtta. Mugavust lisab ka USB-laadimine, mis võimaldab kaamerat liikvel olles kiirelt ja lihtsalt laadida.

Kompaktsetele mõõtmetele vaatamata on kaameras PowerShot N kasutusel Canoni uusim kujutistehnoloogia. Ülitundlikku 12,1-megapikslist CMOS-sensorit ja tipptasemel DIGIC 5 pildiprotsessorit kombineeriv HS-süsteem toetab valgustundlikkust kuni ISO 6400, et teha ka keerulistes valgusoludes teravaid ja selgeid pilte.

Võimsat 8-kordset optilist suumi toetab intelligentne pildistabilisaator, mis rakendab sujuvate videote ja teravate piltide tagamiseks automaatselt sobivaima pildistabiliseerimisrežiimi. Lisaks fotodele saab jäädvustada ka stereoheliga täis-HD videot (1080p), tagades parima võimaliku heli ja videopildi kombinatsiooni, mis sobib ideaalselt veebis jagamiseks või kodus HDMI-ühendusega vaatamiseks.

PowerShot N – põhiomadused

  • Loominguline võtterežiim
  • Ainulaadne disain
  • 8-kordse suumiga 28 mm objektiiv; intelligentne pildistabilisaator
  • HS-süsteem: 12,1-megapiksline CMOS-sensor ja DIGIC 5 protsessor
  • WiFi-ühendus ja mobiiliseadme kaudu GPS
  • Mobiiliseadme ühendamisnupp
  • Igatepidi kasutamine; ülestõmmatav puuteekraan
  • Täis-HD videosalvestus
  • Hübriid-automaatrežiim ja nutikas automaatrežiim (58 stseeni)


[i] Internetiühendus peab olema lubatud.

 

(501)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga