Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon EOS C500 videokaamera jätab Full HD häbisse

Canoni Digital Cinema seeria on vaikselt vormi võtmas. Hollywoodi vallutusplaanid lubab võiduka lõpuni viia kaamera, mille prototüüpversiooni juba kevadel NAB videomessil imetleda sai. Seeria kõige võimekam, profim ja kallim videokaamera Canon EOS C500 on valmis. Selle APS-C mõõdus sensor filmib tohutult massiivset 4K videot (4096 x 2160 px) ning seda koguni kuni 120 kaadrit sekundis kiirusega. Lisaks pakitud videole saab välisele andmekandjale filmida ka pakkimata RAW videofaili. EOS C500 videokaamerat saab osta alates oktoobrikuust ning eeldatavaks hinnaks USAs on 30 000 $. Koos kaameraga astuvad esile ka kaks uut suurt ja rasket kinoobjektiivi – 30–105 mm ning 15,5–47 mm fookuskaugustega ning maksimaalse avaga 2.8.

Loe altpoolt Canoni ametlikku pressiteadet ja vaataa tootefotosid:

Pressiteade
29. august 2012

Canon täiustab oma EOS-kinofilmisüsteemi 4K-resolutsiooniga kinofilmikaamera ja kahe kompaktsuumobjektiivi näol

  • EOS C500 ,
  • CN-E 30–105 mm T2.8 L S/SP,
  • CN-E 15,5–47 mm T2.8 L S/SP

Canon teatas, et laiendab oma EOS-kinofilmisüsteemi ning toob ametlikult turule kauaoodatud 4K-resolutsiooniga kinofilmikaamera ja kaks kompaktsuumobjektiivi – kaamera EOS C500, mille kohta ilmus aprillis 2012 ka arendusteade, ning objektiivid CN-E 15,5–47 mm T2.8 L S/SP ja CN-E 30–105 mm T2.8 L S/SP.

Uue algajatele mõeldud mudeliga EOS C100 ja 4K mudeliga EOS C500 on Canoni EOS-kinofilmisüsteem piisavalt laienenud, et vastata nüüd igal tasemel kasutajate mitmetele nõudmistele. Lisaks pakuvad Canoni uued kinofilmisüsteemi suumobjektiivid kvaliteeti ja jõudlust nii EF- kui ka PL-kinnituse näol, ühildudes põhimõtteliselt iga tänapäeva filmitööstuses kasutatava kaameramudeliga. Kõik Canoni uued tootemudelid on väljas ka IBC 2012. aasta messil, kus on võimalik esmakordselt Euroopas kogu EOS-kinofilmisüsteemi korraga uudistada.

„See on meie kõigi aegade võimsaim professionaalne videotootesari,” ütles Canon Europe’i profitoodete turundusjuht Kieran Magee. „Iga uue toote arendamisel on lähtutud just professionaalide vajadustest, võimaldades meie klientidel enneolematut loomingulisust saavutada. Kaameraga EOS C500 ja uute kinofilmisüsteemi suumobjektiividega, aga ka uue mudeliga EOS C100 laiendasime oma tootevalikut niivõrd, et see vastab nüüd veelgi rohkemate kasutajate vajadustele – iseseisvatest kasutajatest professionaalsete kinofilmitegijateni.”

Aprillis 2012 ilmunud arendusteate järel võib Canon täna kinnitada, et Euroopas tuleb turule kaameramudel EOS C500 – uus digitaalne kinofilmikaamera, mis suudab pakkuda 4K-resolutsiooniga (4096 x 2160 pikslit) videoväljundit. Video- ja kõrgresolutsiooniga digitaalse filmitööstuse jaoks loodud EOS C500 pakub välisseadme kasutamisel võimalust ka 4K-resolutsiooniga RAW-vormingus piltide jäädvustamiseks. Kaamera tihendamata 4K-väljund toob välja Canoni ühe laieneva 4K-resolutsiooniga EF-kinofilmiobjektiivide sarja täieliku potentsiaali ja Cinema Lock funktsiooniga EF-objektiivikinnitus lihtsustab objektiivide vahetamist võtte ajal.

Lisaks 4K-resolutsiooniga videohõivele, toetab EOS C500 ka 12- või 10-bitist RGB 4:4:4 väljundsignaali 2K-resolutsiooniga (2048 x 1080 pikslit) või täis-HD kvaliteediga välisel jäädvustamisel, pakkudes rikkalikke värve ja ühilduvust pilditöötlusprotsessidega, näiteks chroma key funktsiooniga. Kaamera toetab nii 4K- kui ka 2K-resolutsiooniga kaadrisagedust kuni 120p. Tänu sisalduvale Canoni Log Gamma funktsioonile pakub kaamera ülihead videokvaliteeti ja laia säriulatust, mis on professionaalsete videograafide jaoks väga oluline.

PL-objektiivikinnitusega mudelivariant toetab filmitööstuse standardobjektiivide kasutamist, samas kui EF-objektiivikinnitusega mudel on esimene EOS-kinofilmikaamera, millel on Cinema Lock funktsiooniga täiustatud EF-bajonett.  Kasutajate tagasiside põhjal loodud Cinema Lock funktsiooniga EF-objektiivikinnitus lihtsustab võtete ajal objektiivide vahetamist. Kasutaja ei pea enam objektiivi kinnitamiseks objektiivi keerama, vaid objektiivikinnitus keerleb objektiivi lukustamiseks ise, pakkudes mugavamat kasutust nii stuudios kui ka välivõtetel.

Uute EF-kinofilmiobjektiivide turuletulek laiendab aga EOS-kinofilmisüsteemi veelgi. Kinofilmisüsteemi lainurk-suumobjektiiv CN-E 15,5–47 mm T2.8 L S tuleb turule koos uue samuti kinofilmisüsteemi kuuluva telesuumobjektiiviga CN-E 30–105 mm T2.8 L S ning mõlemad mudelid on saadaval nii EF- kui PL-objektiivikinnitusega versioonidena. Need uued objektiivid pakuvad piisavalt head resolutsiooni 4K-videohõive jaoks, sobides ideaalselt kasutamiseks 4K-resolutsiooni toetavate Canoni kinofilmikaameratega EOS C500 ja EOS-1D C.

Samuti ühilduvad kõik uued objektiivid ka filmitööstusstandarditele vastavate Super 35 mm ekvivalentsete kaameratega. Iga objektiiv on kompaktse ja kerge kerega, toetades erinevate fookuskauguste kasutamist ja sobides ideaalselt ka käestfilmimiseks, aga sisaldades ka mitmeid uusi disainilahendusi kasutajate töö mugavdamiseks, nagu ühtset esidiameetrit, standardset hammasrattasammu ja 300-kraadist fookusskaalat eriti täpseks teravustamiseks.

(432)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga