Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon EOS 650D toob puutetundliku ekraani ja parema autofookuse (lisatud hinnad)

Canon toob täna lagedale uue peegelkaamera EOS 650D. See on täiustatud versioon aastatagusest EOS 600D peegelkaamerast ning mõeldud algajaile fotohuvilistele, kes soovivad midagi pisut võimekamat kui päris algtaseme EOS 1100D. Paljude kaameraostjate meeli saab kindlasti erutama teadmine, et EOS 650D on maailma esimene puutetundliku ekraaniga peegelkaamera. Ekraan – muide – ei ole vajutustundlik, nagu kompaktkaameratel tavaliselt, vaid moodsate nutitelefonide eeskujul puudutustundlik, tajudes ka  mitme-sõrme puudutust.

Puutetundlikkusest olulisemgi on aga uue kaamera täiustatud sensor. Megapiksleid on sel küll sama palju nagu seni – 18. Uus sensor on aga nüüd võimeline palju kiiremaks faasituvastusega automaatseks teravustamiseks. Mida see tähendab? Seda, et 650D suudab teravana hoida kaadris liikuvaid objekte ning seda nii filmirežiimis kui ka tavalises Live View režiimis piltide tegemisel. Teatavasti on Nikon sellist võimalust pakkunud juba kaks aastat aga see jätkuv autofookus ei ole tal kõige kiirem olnud. Loodame Canonilt paremat tulemust.

Oluline on veel EOS 650D 9 autofookuspunktiga teravustamissüsteem, mis pärineb otse klass kõrgema EOS 60D seest. Kusjuures kõik 9 punkti on nn cross-type punktid ehk tundlikud kontrastsusele nii vertikaal- kui ka horisontaalsihis. 14-bitine DIGIC 5 pildiprotsessor tõstab sarivõtte kiiruse seniselt 3,7 fps pealt 5 kaadrini sekundis. Uut kaamerat on turule oodata juuli alguses. Vaata videoid, tootefotosid, hinda, olulisemaid tehnilisi andmeid ja loe Canoni ametlikku pressiteadet siitsamast alt:

Canon EOS 650D peegelkaamera olulisemad tehnilised andmed

  • Uus 18.0 MP CMOS sensor
    • Uus Hybrid CMOS automaatne teravustamissüsteem kombineerib faasituvastuse ning kontrasttuvastuse. See muudab autofookuse filmirežiimis ja live view režiimis senisest oluliselt kiiremaks.
    • Kaamera kasutab (peegelkaamerate juures) tavalist faasituvastust siis kui teravustatav punkt on kaadri keskmises osas. Kontrasttuvastusele lülitatakse ka tavalise pildistamise puhul siis, kui teravustatav punkt asub kaadri äärealal.
  • DIGIC 5 pildiprotsessor
  • 9-autofookuskunktiga teravustamissüsteem, kõik 9 teravustamispunkti on nn ristikujulised ehk eriti tundlikud
  • Välja keeratav ja pööratav 3.0″ mahutundlik puuteekraan, 1.04 miljonit pikslit
    • Ekraani sõrmega puutudes saab teravustada/pildistada, taasesitusrežiimis saab pilte kahte sõrme lahku vedades suurendada ja kokku vedades väiksemaks teha/pisipilte kuvada. Järgmise pildi vaatamiseks tuleb sõrme ekraanil paremalt vasakule libistada. Puuteekraan ei ole kohustuslik – navigeerimine ja seadete tegemine on suurepäraselt teostatav ka nuppude abil.
  • Optiline pildiotsija – suurendus 0.85X, kaadri katvus 95%
  • Manuaalsed juhtimisvõimalused, kolm RAW failide kvaliteeditaset
    • ISO ulatus 100 – 12800, laiendatav ISO 25600
    • Säriajad: 30 – 1/4000 sek,  1/200 sek välgusünkro aeg
  • Märkimisväärselt palju kompaktkaamera kasutajale tuttavaid režiime nagu näiteks Scene Intelligent Auto Mode
    • Uuteks režiimideks: “Hand-held night scene” pildistab pimedas mitu kaadrit ja paneb neist kokku ühe pildi, “HDR backlight” aitab pildistada suure kontrastsusega kaadreid, mõnevõrra enam digifiltreid kui 600D kaameral
  • Sarivõte: 5 kaadrit sekundis
  • Juhtmevaba välklambiga tööks vajalik sisseehitatud raadiosaatja
  • Full HD videosalvestus (1920 x 1080 @ 24p, 25p, või 30p) stereoheli, jätkuva autofookuse ning manuaalse särivõimalusega, 3,5mm audiosisend
  • SD/SDHC/SDXC kaardipesa (UHS-I standardi SD kaartide tugi)
  • LP-E8 liitiumaku, 440 säritust ühe laadimiskorraga
  • Turul alates juuli algusest
  • Oodatav hind Photopointis: EOS 650D kere: 899€; EOS 650D + 18-55mm IS: 999€

Pressiteade
8. juuni 2012

Canon tutvustab uut kaameramudelit EOS 650D

Canon toob täna turule uue digipeegelkaamera EOS 650D, mis pakub kõrget pildikvaliteeti ja lihtsat puutetundlikku juhtimist. Algajatele fotograafidele hästi sobivas mudelis EOS 650D on ühendatud nutikad automaatrežiimid ja laialdased manuaalsed funktsioonid.

EOS 650D on esimene EOS-sarja kaamera, millel on kahetine AF-süsteem, tagades nii detailsed pildid ja pidevalt jälgiva autofookuse filmimisel. Kaamera südamikus asub 18-megapiksline Hybrid CMOS sensor ja DIGIC 5 protsessor, mis võimaldavad jäädvustada teravaid täisresolutsiooniga pilte kiirusel kuni 5 kaadrit sekundis (k/s). Ka muudetava nurgaga mahutundlik puuteekraan lihtsustab ja kiirendab kaamera juhtimist, pakkudes kohest juurdepääsu laialdastele sätte- ja stseenivalikutele.

Kaamera EOS 650D äsja väljaarendatud 18-megapiksline APS-C mõõdus Hybrid CMOS sensor tagab hea resolutsiooni, nii et isegi plakatimõõdus väljatrükid on alati värvi- ja detailiderohked. Ka hämaras ilma välguta pildistamiseks ideaalselt sobiv kaamera pakub ISO-vahemikku 100 – 12 800, võimaldades minimaalse müraga võimalikult loomutruid pilte teha, samas kui väärtuseni 25 600 laiendatav ISO pakub võimalust ka äärmiselt kehvades valgusoludes katsetada.

Mudel EOS 650D on EOS-sarja esimene algajatele mõeldud kaamera, milles on kasutusel paremat kiirust, reageerimisaega ja värviedastust pakkuv Canoni DIGIC 5 protsessor. Selle 14-bitine pilditöötlus pakub kauneid ja mahedaid tooniüleminekuid ning oluliselt suurem võimsus muudab kaamera ideaalseks tempoka tegevuse, näiteks jalgpalli või muude spordialade jäädvustamisel.

Uus kahetine AF-süsteem muudab mistahes objektidest hästi teravustatud võtete tegemise lihtsaks, ja seda nii pildistamisel kui ka filmimisel. 9 rist-tüüpi punktiga AF-süsteem pakub nii spordiürituste, hoogsa tegevuse kui ka looduse pildistamisel head jõudlust ja täpsust. Lisaks sellele võimaldab uus Hybrid AF-süsteem pidevat autofookust filmimisel ja reaalajarežiimis Live View[i] pildistamisel.

Kaameral EOS 650D on 7,7-sentimeetrine (3,0-tolline) muudetava nurga ja mahutundliku tehnoloogiaga Clear View LCD II puuteekraan, mis on väga tundlik ja toetab erinevaid mitmikpuutežeste, nagu kahe sõrmega suumimist ja kerimist, lihtsustades juurdepääsu võtterežiimidele, sätete muutmist ja võimaldades isegi üksnes ekraanilt võtteid jäädvustada. Kaamera kiirjuhtimiskuvalt saab ise AF-punkte valida, nägusid ja objekte jälgida ning pildisätteid timmida. Navigeerimine on kiire ja intuitiivne, samas kui taasesitusrežiimis annab kahe sõrmega suumimine hea võimaluse pildi pisidetaile üle vaadata. Muudetava nurgaga liigend võimaldab ekraani mistahes olukorra jaoks sobivaks keerata ja pöörata, samas kui terav, 1 040 000 punktiga resolutsioon toob iga detaili selgelt esile.

Kaamera EOS 650D võimaldab igaühel hõlpsalt täis-HD (1920x1080p) kvaliteediga videoid salvestada. Ka uued objektiivid – EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM ja EF 40 mm f/2,8 STM – on filmimiseks ideaalsed, sest neis on kasutusel peaaegu hääletu samm-mootor, mis tagab sujuvad ja selged videod.

Režiimiga Video Snapshot saab igaüks lõbusaid, tempokaid ja meisterlikke videoid luua. Kaadreid on võimalik salvestada kahe-, nelja- või kaheksasekundiliste lõikudena ja need seejärel kaameras enne esitust ühendada või ümber paigutada. Integreeritud mini-HDMI pesa võimaldab tulemusi hõlpsalt ka mis tahes HD-teleris näidata.

Kaamera režiimikettal on kaks uhiuut võtterežiimi, mis aitavad algajatel keerulistes valgusoludes muretult pildistada. Suure dünaamilise ulatusega (HDR) taustavalguse juhtimine lahendab ereda taustavalgusega stseenide keerulise probleemi, jäädvustades kolme eri säriga – alasäri, õige säri ja ülesäri – ning kombineerides need üheks HDR-kujutiseks, mis on detailne nii heledates kohtades kui varjualadel. Käest pildistatava öövõtte režiim lihtsustab aga ilma statiivita hämara õhtukuma jäädvustamist, tehes neli erinevat kiirvõtet ja kombineerides need üheks detailseks ja selgeks pildiks.

Režiim Basic+ võimaldab automaatsetest põhisätetest kaugemale minna, pakkudes välja mitmeid eelseadistusi, millega oma pildi meeleolu koheselt ja drastiliselt muuta. Canoni loomingulisi filtreid saab nüüd piltidele rakendada ka otse puuteekraanilt ning uued efektid Art Bold ja Water Painting aitavad pilte veelgi loomingulisemaks muuta. Soovides pildistada vaid objektile osutades, teeb nutikas stseeni automaatrežiim kogu töö kasutaja eest ära, analüüsides stseeni ja valides automaatselt parimad sätted.

Canoni EOS-süsteemi kuuluv kaamera EOS 650D ühildub maailma kõige ulatuslikuma objektiivi- ja lisatarvikuvalikuga. EF-sarja enam kui 60 objektiivimudeli seas on olemas kõike – alates lainurkadest ja makrodest kuni äärmuslike teleobjektiivideni – ning loendamatul hulgal lisatarvikuid võimaldavad mis tahes loomingulise väljakutsega hakkama saada.

EOS 650D – põhiomadused

  • 18-megapiksline APS-C mõõdus Hybrid CMOS sensor.
  • Manuaalsätete ja pideva autofookusega täis-HD kvaliteediga videod.
  • Sarivõtted kiirusel 5 kaadrit sekundis.
  • Muudetava nurgaga Clear View LCD II puuteekraan.
  • ISO-tundlikkus 100 – 12 800, laiendatav väärtuseni ISO 25 600.
  • Laia ulatusega 9-punktiline AF.
  • Integreeritud Speedlite’i saatja.

(1136)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga