Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon avalikustas videokaamera EOS C300 Mark II uue sensori ning 4K võimekusega

EOS300C

Canon avalikustas EOS C300 Mark II videokaamera, mis on suunatud filmitegijatele ja -produtsentidele. Oma eelkäija EOS C300 põhjal tehtud kaamerasse on mahutatud kaks DIGIC DV5 protsessorit. Uued koodekid ja parendatud dünaamiline ulatus teevad kaamerast seni mitmekülgseima Cinema EOS videokaamera.

EOS C300 Mark II suudab salvestada sisemällu 10-bitiseid ja 4:2:2 värvieraldusega 4K-kvaliteediga videoklippe või FullHD kvaliteediga 10/12-bitiseid 4:4:4 värvieraldusega faile kuni 15-astmelise dünaamilise ulatusega. Seega on need failid väga sobivad järeltöötluseks ning jätavad palju mängimisruumi. 4K lahutusvõime on 3840 x 2160 pikslit ning võimalik on filmida ka DCI 4096 x 2160 resolutsiooniga.

Paindlikud salvestamisrežiimid lubavad korraga salvestada nii sisemällu 4K kvaliteediga kahele sisemisele andmekandjale kui ka 4K RAW-faile välisele salvestile.

Sensor on uus Canoni disainitud 8,85 megapiksline Super 35mm CMOS, mis võimaldab tundlikkuse seada kuni ISO 102 400, mis annab palju juurde halvemate valgustingimustega filmides. Samas on müratase üritatud jätta minimaalseks. Vastuvõtukiirus on sensoril eelmisest mudelist kaks korda kiirem, mis vähendab oluliselt n-ö tarretiseefekti (rolling shutter).

Kuigi manuaalrežiimid sellise taseme kaamera kohta on iseenesestmõistetavad, on kaameral ka automaatrežiime, näiteks automaatne valgetasakaal ja näotuvastuse AF, mis lihtsustavad mitte nii kogenud videograafide tööd ning on suureks abiks ka liikumiselt filmimisel olukordades, kus pole aega või võimalust kõike manuaalselt paika seadistada.

Kerele on võimalik kinnitada mitmeid lisaseadmeid, et kaamera oleks just kasutaja mugavusvajaduste järgi seadistatud. Lisaks on sisse ehitatud ND filtrid, mis muudavad valguse jõudmist sensorile kuni 10 astet. Lisaks saab juurde ühendada kaugjuhtimispuldi ning on võimalus kaamerat WiFi kaudu juhtida.

EF ja EF-cinema objektiive on Canonil momendil üle 90, mis on hetkel üks suurimaid, mis hetkel filmi- ja videotööstuse jaoks saadaval on.

Canon EOS C300 Mark II tuleb välja septembris kas EF või PL bajonetiga, mida on võimalik kaameral vahetada. Siis selgub ka, kuidas kaamera saab vastu Blackmagic kaameratele ning Sony FS7 mudelile, mis mõlemad on kindlasti palju madalamas hinnaklassis aga väga võimekad.

Allikas: Canoni pressiteade

Tootefotod:

EOS300C_1 EOS300C_2 EOS300C_3 EOS300C_4

 

(889)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga