Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Asus, MSI ja Acer alustavad võitlust odavate lauaarvutite lahinguväljal

Väikeste sülearvutite ehk netbookide meeletu edu on käesoleval aastal kogu arvutituru peapeale pööranud. Paar kuud tagasi oli Amazoni kümne enammüüdud sülearvuti seas vaid üks MacBook.  Ülejäänud olid netbookid.

Hetkel on selline edu – vähemalt Amazoni lehel – mõnevõrra kahanenud. Esimese kümne enimmüüdud sülearvuti seas on seal nüüd kuus netbooki. Tähelepanu vääriv on aga fakt, et ka arvutikaupade sektsioonis on esimese kümne enimmüüdud seadme hulgas netbooke täpselt sama palju – kuus. Esimene PC platseerub kohale nr 40. Selleks on Apple`i kõik-ühes lauaarvuti, nimega iMac.

Kui müüduim sülearvuti on odav ja kesiste tehniliste näitajatega netbook ning enimostetud lauaarvutiks on hirmkallis, kõik-ühes-tüüpi iMac, kas siis ei oleks jumet hakata tootma kõik-ühes lauaarvutit, mis oleks samasuguste tehniliste andmetega ja hinnaga(!), nagu netbookid?

Muidugi on! Asus on sellest aru saanud kõigist kõige paremini ja esimesena. Juba pea aasta tagasi kuulutas ta välja, et kavatseb turule tuua  iMac `ile sarnase kõik-ühes lauaarvuti. Odava ning Eee PC 603.64€ netbookidega pea identsete tehniliste näitajatega masina, mis kõigi eelduste kohaselt on õige pea maandumas Amazoni müüduima lauaarvuti kohale, iMaci asemele.

Asuse mini-lauaarvutid on juba müügil

Taiwanis tulid need Asuse arvutid müügile juba täna – vaid mõni tund tagasi esitles Asus seal kahte lauaarvutit, millel nimeks Eee Top ET1603 ja ET1602. Firma kodulehel olid need mudelid üleval juba enne tänast päeva.

Tegemist on 15,6-tollise diagonaaliga puutetundlikku ekraani ja netbookide seest tuntud 1,6 GHz Intel Atom protsessorit omavate väikearvutitega. ET1603 on veidi kallim masin, evides ATI HD3450 graafikakaarti ning akut. Aku võimaldab veidi üle nelja kilo kaaluvat arvutit kergesti ühest kohast teise tõsta, ilma et seda vahepeal välja lülitama peaks. ET1602-l on graafikakaart integreeritud emaplaadile.

Aku ja graafikakaart nimetatud, on muud näitajad arvutitel identsed. Muutmälu on mõlemal 1 GB, kõvakettamahtu 160 GB. veel on arvuteil  802.11.n standardile vastav WiFi kaart, 10/100/1000 Mbps LAN-kaart, 1,3 MP veebikaamera, SD/MMC/MS mälukaardilugeja, mikrofon ning kaks 4W kõlarit.

Arvuteisse on installeeritud Microsoft XP operatsioonisüsteemid ning sellel jookseb Asuse enda “Easy Mode” kasutajaliides, mis on loodud toetamaks veidi enam puutetundlikku käsutamist kui XP seda lubab.

Kui seda Acerit vaid ees ei oleks. Ja MSI-d.

Hüppame korraks tagasi Amazoni enimmüüdud sülearvutite juurde. Seal ei ole Asuse Eee PC sugugi mitte esimeseks populaarseimaks netbookiks. Temast eespool on Aceri Aspire One 761.48€.

Tuues oma Eee Top`i turule täna Taiwanil ning lähikuudel mujal maailmas, saab Asus kindlasti hea ja magusa edumaa oma lähimate rivaalide – Aceri ja MSI ees.

Vastulöök ei jää aga tulemata ning relvastumine käib juba täie hooga. Eile esitles MSI enda odavate lauaarvutite seeriat nimega “Neton“. Firma lubas oma read lahingukorda seada ning uued arvutid turule paisata järgmise aasta esimestel kuudel.

Neton arvuteid saab praeguste andmete järgi olema kolm mudelit: M16, M19 ja M22. Ekraanide diagonaalideks on neil vastavalt 15,6″, 18,5″ ja 22″.

Kõik versioonid tulevad müügile nii ühe- kui ka kahetuumaliste Intel Atomi protsessoritega, kusjuures kahetuumalistele kärutatakse selga Vista operatsioonisüsteem. Soovi korral on  kõigile neile võimalik lisada ekraani puutetundlikkus ja TV kaart ning M22-le Blu-ray optiline seade ja pult.

Kui Asuse odavam mudel maksab 18 900 Taiwani dollarit (580$), siis MSI odavaim väikearvuti (samas mõõdus ekraan, kuid mitte puutetundlik) saab USA-s väidetavalt maksma 400$.

Acer teatas samuti – käesoleva kuu alguses – et on loomas väikest lauaarvutit ning kavatseb selle valmis saada järgmise aasta alguseks.

Väidetavalt hakkavad Aceri masinad töötama VIA protsessoritel, kuna Inteli omade kasutamise korral ei jätkuks viimaseid enam netbookide jaoks. Loodetavasti võetakse VIA tootevalikust kasutusse midagi muud kui C7. Hetkel Aceri loodavate masinate kohta midagi täpsemat teada ei ole.

Avalöök sai Asuse poolt täna antud ning peagi võib poodide riiulitel peesitavate netbookide kõrvale oodata uusi masinaid. Kas need osutuvad sama populaarseks kui netbookid… seda näitab aeg. Igal juhul tundub, et neil on selleks kõik vajalikud eeldused olemas. Järgmise aasta algul läheb andmiseks.

Asus Eee Top:
Asus.com
Endgadget.com
cio.com

MSI Neton:
Cnet.com
Endgadget.com
crunchgear.com

Acer nettop:
digitimes.com
HV.ee

(260)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 500D + EF-S 18-135mm IS Kit 15,1 megapikslit, 22,3 × 14,9 mm CMOS sensor, 9 punktiga autofookus, 3" tolline LiveView LCD monitor, DiG!C 4 protsessor, EOS tolmueemaldussüsteem, Full HD videosalvestus.
Lenovo 3000 N100 sülearvuti Lenovo 3000 N100 Kõrge resolutsioon, VibrantView kristallselge pilt ja tugevad näitajad supersoodsa jõuluhinnaga! Kiire mälu ja kõvaketas (soovitavalt topeltmälu). Protsessor: Intel Celeron M 410...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga