Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

13 olulisemat täiustust Photopointi uuel veebilehel

See oli eelmise suve lõpupoole, täpsemalt kolmandal augustil, kui Photopointi koduleht vaat et tundmatuseni muutus. Oli aeg veebi mühisevale arengule jalgu jäänud vana süsteem aknast välja visata. Mingid kompromissid siin võimalikud ei olnud – täiesti tühjalt lehelt üles ehitatud veeb oli ainuke tee, mis võis tagada veebikaubamaja sellise arengu, mis oleks vastavuses nii tänaste kui ka homsete standarditega. Seda nii disaini ja navigeerimismugavuse, aga palju olulisemalt just lehe turvalisuse ja funktsionaalsuse osas. Niisiis lansseerisime uue veebilehe.

Loomulikult oli vana veebileht kasutajatele armsaks saanud. Uuel lehel navigeerimine nõudis veidi harjumist, niisamuti uue lehe välimus. Sellest siis ka palju rahulolematuid kommentaare siinsamas, Photopointi Ajaveebis ning teemat kajastanud foorumites. Nende kommentaaride seas oli aga ka selliseid, mis viitasid puudujääkidele veebilehe funktsionaalsuses ning milles oli palju häid ettepanekuid verivärske veebilehe täiendamiseks.

Photopointi veebilehe arendamisega tegeleval meeskonnal ei jäänud ükski selline kommentaar ega ettepanek tähelepanuta. Tänaseks päevaks on meie veebikaubamajas läbi viidud hulgaliselt täiustusi – lisatud on palju uusi funktsioone ja alamlehti. Täiustatud on navigeerimise kiirust ning tehingute sooritamise turvalisust. Päris mitmed muudatused on tehtud tänu kasutajate kommentaaridele, paljud on loomuliku arenguprotsessi osa ning paljud on veel oma järge ootamas.

Allpool on 13 olulisemat, siiani tehtud muudatust Photopointi veebilehel.

1. Breadcrumb lehe ülaosas

Kategooriavaadetes ning üksikute toodete vaadetes on breadcrumb ehk jäljerida lisaks lehe alumisele osale kuvatud ka lehe ülaosas. Kategooriavaates on jäljerida hallil alal, keelevalikutest vasakul. Tootevaates on jäljerida tooteinfo kohal, punasel ribal.

Breadcrumb ehk jäljerida näitab kasutajale kätte antud lehe asukoha veebikaubamaja üldises struktuuris. Hans ja Grete kasutasid vendade Grimmide muinasjutus leivapuru, et leida tagasitee koju, Photopointi veebilehel olijad saavad kasutada tagasitee leidmiseks ja kiiremaks navigeerimiseks digitaalset “leivapurujälge”.

2. Fotoaparaatide filtreerimine kaameratüübi järgi

Siinsamas Photopointi ajaveebis 03.08.2009 avaldatud uudise “Photopointil uus koduleht” kommentaarides oli üheks nõutumaks lisafunktsiooniks võimalus filtreerida kaameraid lisaks tootjale ka veel tüübi järgi. Nüüd on see võimalik.

Tooteloendi kohal olevate vahelehekujuliste nuppude abil on võimalik kuvada vastavalt soovile ainult kompaktkaamerad või ainut peegelkaamerad. Kolmandale nupule vajutades eemaldatakse filter ning kuvatakse taas kõik vastava tootja kaamerad olenemata nende tüübist.

3.Toodete reastamine hinna alusel

Teiseks nõutumaks funktsiooniks oli toodete reastamine hinna alusel. Seegi on nüüd võimalik. Toodeteloendi kohal oleva punase riba vasakus servas on neli ikooni. Esimene nendest kuvab tooted suuremalt, teine veidi väiksemalt koos teksti väljavõttega. Kolmandale ikoonile vajutades reastatakse vastavas kategoorias olevd tooted tähestikulises järjekorras.

Neljandale ikoonile vajutades reastatakse tooted alguses alates kõige odavamast lõpetades kõige kallimaga, teistkordsel vajutusel aga vastupidi – alates kõige kallimast lõpetades kõige odavamaga.

4. Uute toodete juures kuvatakse lisamise kuupäev

Kommenteerija – pseudonüümiga LRI – tegi uudise “Photopointil uus koduleht” kommentaarides asjaliku ettepaneku, kuvada uute toodete nimistus näidatavate toodete juures ka selle lisamise kuupäev. Täpselt nii ka tehtud sai.

5. Toodete filtreerimine saadavuse alusel

Tihtipeale juhtub veebikaubamajas seda, et mõni toode sab otsa. Sellisel puhul kuvatakse Photopointi veebilehel toote juures kirje “Toode on hetkel otsas”. Kui sa tahad tootenimekirjas kuvada ainult neid tooteid, mis on hetkel olemas, siis saad seda teha.

Toodeteloendi kohal oleva punase riba peal, paremas servas on neli nuppu. Need on tähistatud tähtedega L (laos), O (otsas) ja E (ettetellimisel). Nendele nuppudele klõpsates saad filtreerida tooted vastava parameetri alusel. Selleks, et kuvada taas kõik tooted, tuleb vajutada loomulikult kõige parempoolsemale nupule “Eemalda filter”.

6. Inglise- ja venekeelne versioon

Kohe päise all, paremal on hall võlukastikene. Selle abil saab Photopointi eestikeelsest veebilehest vormida vene- või ingliskeelse veebikaubamaja. Nii vene kui ka ingliskeelse versiooni puhul on võõrkeelsed kõik menüüd ning sisulehed, samuti ka kõik fotoaparaatide tooteandmed ning muude toodete uuemad andmed. Vanemate toodete tehnoandmed on veel eesti keeles, aga mitte enam kauaks.

7. Netbookisõbralikud rippmenüüd

Algselt olid kategooriaid sisaldavad rippmenüüd korrastatud ühte veergu. Menüüd, kus on väga palju kategooriaid, olid seetõttu väga pikad ning ei mahtunud väiksematele ekraanidele ära – selleks, et alumisi kirjeid näha, oli vaja akent allapoole kerida. See aga oli tüütu.

Nüüd on pikemad rippmenüüd kohandatud kahte veergu. Nii ei pea väiksemate ekraanidega mehepojad enam scrollima ja ka suurte ekraanidega külastajatel on mugavam soovitud kategooriani jõuda.

8. Tellimine üle SSL krüpteeritud protokolli

Eelmise aasta lõpus toimus Photopointi veebilehel oluline sündmus. Selline, mis tavapärases olukorras päris märkamatuks jääb, kuid mis tegelikult palju olulisemat kaalu omab, kui nii mõnigi siin välja toodud pudin.

Photopointi veebikaubamajale omistati nimelt SSL turvasertifikaat. See tähendab, et andmevahetus kasutaja ja Photopointi veebikaubamaja vahel on krüpteeritud – toimub kõrvaliste jaoks loetamatul kujul.

9. Navigeerimisriba päise kohal

Photopointi veebilehelt saab nüüd mugavalt liikuda portaalidesse, millel meiega otsesem või kaudsem side on. Selleks on päise kohal navigeerimisriba vastavate portaalide linkidega. Sealt leiab Fotoraamatud, Fotokursuse, Snäpi pildipanga, Fotofoorumi ja palju muud. Samasugune navigeerimisriba on ka siinsamas, Photopointi ajaveebi päise peal.

10. Remondi ja hooldustööde hinnakirja leht

Lõpuks ometi on kogu Photopointi remonditeenuseid puudutav info ühes kohas. Remondi ja hoolduse hinnakirja leiad Photopointi veebilehe vasakpoolsest menüüst, nupu “Hooldus ja remont” alt.

11. Võimalus kuvada kõik alamkategooriate tooted ühel lehel

Tänu mõned nädalad tagasi lisatud võimalusele on võimalik kuvada kõik fotokaamerad korraga ühel lehel – olenemata kaamerate margist. Selleks tuleb vajutada alamkategooriate loendi viimasele lingile “Kuva kõik tooted korraga”.

Oletame, et ma tahan kulutada fotoaparaadi peale nii vähe raha kui võimalik ja minu jaoks ei ole oluline, mis marki see on. Ma vajutan lingile “Kuva kõik tooted korraga”. Seejärel vajutan paremal nupule “L” selleks et mulle näidataks ainult neid fotokaameraid, mis hetkel laos on. Ning siis vajutan vasakul euro-ikoonile, mispeale kõik laos olevad kaamerad reastatakse hinna alusel. Nüüd saan ma hea ülevaate sellest, millised on Photopointi kõige soodsamad fotokaamerad.

Selline funktsioon toimib absoluutselt kõigis kategooriavaadetes – olgu tegemist siis fotokaamerate, sülearvutite või mobiiltelefonidega.

12. Tootenimekirjas olevate toodete avamine uuel vahelehel keskmise hiirenupu abil

Mitut toodet on hea võrrelda nii, kui need eraldi vahelehtedesse lahti klõpsata. Seda saab teha soovitud toote peal keskmist hiireklahvi (rullikut) alla vajutades.

Kui Photopointi uus veebileht välja tuli, sai keskmist hiirenuppu sel eesmärgil kasutada ainult “Vaata lähemalt” lingi peale liikudes. See link oli aga pisike ja selle tabamine ebamugav. Paar päeva pärast lehe lansseerimist sai see asi parandatud. Nüüd saab tooteid uues vahelehes lahti klõpsata keskmise hiirenupuga tootenimele vajutades.

13. Uus peakategooria: Lõpumüük

Lõpumüügi peakategoorias kuvatakse tooted, mille hind on algsest poole võrra soodsam. Tegemist on vanemate mudelite ja toodetega, mis on vaja kiiresti maha müüa selleks et uutele tulijatele ruumi teha.

Lõpumüügi kategooriast saad lähemalt lugeda sellele spetsiaalselt pühendatud postitusest “Photopointis on kaubad poole odavamad“.

Lisaks nendele 13 uuendusele on teostatud veel hulgaliselt väiksemaid edasiarendusi, mis Photopointi veebilehte tihedamalt külastavatele inimestele kindlasti märkamata ei jää. Oma järge ootavaid uusi funktsioone ja võimalusi on kaugelt rohkem kui neid, mis juba tehtud. Aina paremaks läheb.

(239)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga