Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Uus ja uudne Pentax Optio W60

Pentax esitleb uut digitaalset kompaktkaamerat Optio W60. Tegemist on vee- ja tolmukindla, külma trotsiva ja kergekaalulise aparaadiga. Niisugused omadused teevad selle suurepäraseks valikuks matkajatele ja teistele keskmiselt aktiivsemat eluviisi harrastavatele fotohuvilistele. Ülal mainitud karakteristikutega ei lõpe aga W60 poolt väljakäidud trumpide rida.

Kõigepealt siiski veel veekindlusest. Optio W60ga võib pildistada vee all ligi 30% sügavamal, kui eelmiste Pentaxi veekindlate mudelitega. Aparaati võib visata nelja meetri sügavusele vette kuni kaheks tunniks ning pärast seda ei ole seal sees niiskust rohkem, kui oli enne. Sellega saab pildistada talvel muretult külmaga kuni -10 °C. Kaaamera on tolmu- ja liivakindel. Nii ei pea enam muretsema suvel rannas liiva sisse kukkunud kaamera sisemuse pärast.

pentax-w60Nagu eelpool mainitud on Optio W60 trumpide varasalv külluslik. Lisaks sellele, et kaamera peaks meeldima aktiivsetele inimestele, kes ei taha igal sammul tunda muret oma fotoaparaadi heaolu pärast, peaks see meeldima ka neile, kelle jaoks on oluline fotode kvaliteet ja erinevad pildistamist toetavad funktsioonid.

Pentax Optio W60 5 × optiline suum on erilise ehitusega, mistõttu ei pikene see aparaadi kerest väljapoole. Sellegipoolest katab suum fookuskaugused koguni 28 kuni 140 mm ulatuses (35 mm ekvivalendina). Selline näitaja lubab aparaati kasutada nii avarate maastike, tubaste portreede kui ka lähivõtete jaoks.

Aparaadi sensor võimaldab salvestada 36,4 MB sisemällu kuni 10 megapiksli suuruseid fotosid. 3,5 tolline LCD-ekraan on kaetud peegeldusvastase kihiga mis on eriti vajalik päikeselisel päeval. Optio W60 salvestab videot mõõduga 1280 × 720 pikslit. See on võrreldav HDTV eraldusvõimega – saadav video ei erine palju digitaalsete videokaamerate pildist.

Veel tuleb omadustest kindlasti ära märkida pildistabilidsaatorit, näotuvastust, silmapilgutusdetektorit ja veealuse filmimise jaoks salvestatud seadistust.

Pentax Optio W60 paisatakse turule juba käesoleva aasta juulikuus orienteeruv hind saab olema kolme- ja nelja tuhande krooni keskpaigas.

Lähemalt W60 omaduste ja tehniliste parameetrite kohta loe siit.

(123)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga