Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax Optio RZ18 – võimas suum ja palju megapiksleid

Täna esitletav Pentax Optio RZ18 on üks huvitav kaamera. Tootefotodelt vastu vaatav aparaat ei näi eriti millegi poolest erinevat aasta tagasi tulnud RZ10 kompaktse kerega supersuumist 192.15€. Mida enam aga uue tulija tehnilisi andmeid ja omadusi uurida, seda selgemaks saab, et Pentaxi eesmärgiks ei ole olnud lihtsa edasiarenduse loomine. 18× suumiga objektiiv (25-450mm @ 35mm ekv) 3 cm paksuse korpuse sees – sellist asja ei kohta just väga tihti (RZ10 suumikordajaks oli vaid 10x). Kui ausalt öelda, siis ma ei teagi peast teist sellist kaamerat, mis Pentaxile suumi ja kompaktsusega vastu saaks. Lähim oleks vast Panasonicu 16× suumi ja 3,3 sentimeetriga DMC-TZ18 253.15€.

Ka muude parameetritega ei ole Pentax end väga tagasi hoidnud. Sensori lahutusvõimeks on kulme kergitama panev 16 MP, 3″ LCD-ekraani lahutusvõime on võrreldes eelmise mudeliga kahekordistunud, mahutades nüüd 460 000 pkslit. Pilte aitab hämaras ja suure suumikordaja juures teravana hoida CCD sensori nihutamisel põhinev mehaaniline värinastabilisaator ja sarivõtet saab klõbistada 9 kaadrit sekundis. Objektiivi suumi võimendamisega on kadunud 1 cm supermakro režiim – lähimaks teravustamiskauguseks on nüüd 4 cm. CCD sensorilt Full HD videot mõtet oodata pole – filmiklipid salvestatakse 720p režiimis 30 või 15 fps. Olemas on palju pildiprogramme, digitaalsed filtrid, naeratusetuvastus ja muud standardsed digividinad.

Kolmes erinevas värvitoonis Pentax Optio RZ18 kompaktset supersuumi on turule oodata oktoobris. Selle soovituslikuks jaehinnaks Euroopas on Pentax nimetanud 199 €.

PRESSITEADE

Tokyo, 13. september

Kompaktne ja kerge digitaalkaamera, mis kombineerib endas 18× optilise suumi lihtsuse ja kasutajasõbralikkusega

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division annab teada uuest PENTAX Optio RZ18 digitaalsest kompaktkaamerast. Uus mudel on õhukeses ja kerges korpuses ning võimaldab kasutada hulka kasutajasõbralikke omadusi. Näiteks on kaameral 18× optilise suumiga objektiiv ning suur 3-tolline kõrge lahutusvõimega LCD monitor.
PENTAXi Optio RZ seeria koosneb kompaktse korpuse kuid võimsa suumiga digikaameratest ning Optio RZ18 on selle uusim liige. Kaamera võimaldab pildistada lihtsalt ja kerge vaevaga suurt valikut objekte ja stseene, alates reisi- ja maastikupiltidest kuni spordini. Lisaks eelkäijatelt päritud mugavatele omadustele, mille hulka kuuluvad efektiivne pildistabilisaator ja arukas automaatrežiim, sisaldab Optio RZ18 ka laia vaatenurgaga smc PENTAX 18× optilist suumi. Pildisensori megapikslite arv on selgemate kujutiste jäädvustamiseks 16 ning integreeritud 3-tollisel LCD ekraanil on 460 tuhat pikslit. Optio RZ18 pakub senisest kõrgemat sooritusvõimet ning lihtsamat käsitsemist.
Optio RZ18 on saadaval kolmes värvitoonis — must, pärlvalge, metallik-oranž.

Peamised omadused

1. 18× optiline suum
Optio RZ18 õhukeses ja kerges korpuses on eriti võimas 18× suumiga objektiiv, mis 35mm kaamera ekvivalendina katab fookuskaugused alates 25mm lainurgast kuni 450mm super-teleni. Tänu sellisele ulatusele saab Optio RZ18 abil jäädvustada kauneid ja elavaid pilte kõikvõimalikest objektidest ja stseenidest. Lisaks suudab kaamera pildistada kvaliteetseid lähivõtteid kuni 4 cm kaugusel asuvatest objektidest, digitaalseid lainurkvõtteid (vastab 35mm kaamera ekvivalendina 19mm objektiivi vaatenurgale) ning kuni kolmest eraldi kaadrist koostatavaid digitaalseid panoraame.

2. Eeskujulik pildikvaliteet
Kombineerides endas 16 efektiivset megapikslit, kõrge sooritusvõimega smc PENTAX suumobjektiivi ja tasemel pilditöötlussüsteemi, saame tulemuseks kaamera, mis jäädvustab peente ja teravate detailidega selgeid pilte, mida saab kvaliteedikadudeta ka suurelt trükkida.

3. Pildistabilisaator
Optio RZ18 aitab saada teravaid pilte, sest kasutab kätevärina mõju vähendamiseks CCD sensori nihutamisel põhineva stabilisaatori ja Pixel Track SR tarkvara kombinatsiooni. See usaldusväärne lahendus aitab saavutada teravaid, selgete detailidega pilte ka sellistes oludes, kus kaamera või käte värin pildi tavaliselt rikkuda võib.

4. Sobivaima pildiprogrammi automaatne valik
Optio RZ18 kaameras on kasutusel PENTAXi poolt väljatöötatud Auto Picture režiim, mis valib stseenist või objektist lähtuvalt sobivaimad seadistused. Kuna see kasutajasõbralik režiim valib silmapilkselt 16 erineva pildiprogrammi hulgast ning optimeerib kaamera seadistused (sealhulgas tundlikkus ja säriaeg), saab fotograaf alati parimad tulemused minimaalsete jõupingutustega.

5. Suur 3-tolline LCD monitor
Optio RZ18 kaamera tagaosas on kõrge lahutusvõimega 3-tolline LCD monitor. Kuna monitoril on pildid ja menüüd selgelt ja teravalt nähtavad, saab fotograaf kiirelt ja efektiivselt tehtud pilte ja menüüde seadistusi kontrollida. Optio RZ18 võimaldab ka kuvatavat teksti suurendada, mis lihtsustab menüüde nähtavust ja kaamera juhtimist.

6. Kvaliteetne HD videosalvestus
Optio RZ18 jäädvustab selgeid HD mõõdus videolõike (1280 × 720 pikslit).* Lisaks on kaamera varustatud keeruka Movie SR pildistabilisaatoriga**, mis spetsiaalse tarkvara abil kompenseerib kaamera värinat video salvestamisel. Optio RZ18 abil saab kvaliteetset videosalvestust nautida igaüks.
* Optio RZ18 AV väljundi kasutamisel edastatakse videolõigud standardse eraldusvõimega. Kui soovite nautida HD taasesitust (1280 × 720 pikslit), tuleb failid taasesituseks arvutisse laadida.
** Movie SR režiimi kasutamisel muutub objektiivi vaatenurk tavalise filmimisega võrreldes väiksemaks.


7. Automaatne näotuvastus
Optio RZ18 kaamera võimaldab kasutada ka keerukat näotuvastuse funktsiooni. See võimaldab kaadrist tuvastada kuni 32 nägu, seadistada teravustamist ja säritust neist lähtuvalt ning seda vaid 0,03 sekundi jooksul ka siis, kui osad näod on kallutatud või ei vaata kaamera suunas. Et lihtsustada kaunite elavate võtete tegemist, on Optio RZ18 varustatud ka muude kasutajasõbralike funktsioonidega. Nende hulka kuuluvad naeratuse tuvastus (teeb pildi just sel hetkel, kui pildistatav naeratab) ja silmapilgutuse tuvastus (hoiatab fotograafi kui võtte hetkel olid pildistatava silmad suletud).

9. Muud omadused
(1) Uuendatud Pet programm lemmikloomade jäädvustamiseks, mis automaatselt tuvastab koerte ja kasside näod. See režiim tuvastab kasside ja koerte näod täpselt ning annab prioriteedi neile lemmikloomadele, kelle näod on kaameras registreeritud. Seega on fotograafil võimalik jäädvustada parimaid võtteid oma lemmikloomast

(2) Pildistamisel saab kasutada eraldi müüdavaid PENTAX distantspäästikuid
(2) Kiire sarivõte: kuni 9 kaadrit sekundis, kuni 40 pilti
(3) Digitaalsed filtrid, mille hulka kuuluvad ka Miniatuur ja Mängukaamera
(4) Võimalik valida kolme külgede suhte vahel (4:3, 16:9 ja 1:1) lähtudes erinevatest vajadustest
(5) D-Range seadistus, mis aitab ära hoida ülesäris (valgete) ja alasäris (mustade) alade jäädvustamise
(6) Kaasas piltide vaatamise, töötlemise ja haldamise tarkvara: MediaImpression 3.1 for PENTAX (Windows versioon ühildub Windows 7 operatsioonisüsteemiga) ja MediaImpression 2.1 for PENTAX (Macintosh versioon ühildub Mac OS X 10.7 operatsioonisüsteemiga)
(8) Eye-Fi connected: kaamera on optimeeritud Eye-Fi wireless mälukaartide kasutamiseks

PENTAX, Optio ja smc PENTAX on HOYA CORPORATION kaubamärgid.
Windows on Microsoft Corporation kaubamärk Ameerika Ühendriikides ja teistes maades.
See toode toetab PRINT Image Matching III protokolli. Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. Kõik õigused kaitstud. Print Image Matching on Seiko Epson Corporation kaubamärk.PRINT Image Matching logo on Seiko Epson Corporation kaubamärk.
Eye-Fi, the Eye-Fi logo and Eye-Fi connected are trademarks of Eye-Fi, Inc.
Macintosh ja Mac OS on Apple Inc. registreeritud kaubamärgid Ameerika Ühendriikides ja teistes maades.
Kõik muud toote- ja brändinimed on nende omanike kaubamärgid.
Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

Planeeritud müükijõudmise aeg: 2011. aasta oktoobrikuu jooksul.

(444)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax Optio RZ10 valge 14 megapikslit, 10× suumiga objektiiv (35mm ekvivalendina 28-280 mm), pildistabilisaator, HD video, 2,7-tolline LCD monitor.
Panasonic Lumix DMC-TZ18 hõbedane 14,1 megapiksliga CCD sensor, 16× optiline Leica suum (24 - 384 mm), Power O.I.S. stabilisaator, HD video, 3" LCD
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga