Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic tõi lagedale neli uut digikompakti

Postitas: Lauri

Panasonic esitleb täna nelja kompaktkaamerat. 12,2 MP sensoriga DMC-FS15 vahetab välja 10,1 MP FS20 digikompakti. 4x suumiga  DMC-FS6/FS7 kaamerad on seniste FS5/FS3 152.69€ järeltulijad.

Lumix DMC-LS85 näol on tegemist Panasonicu kõige odavama kompaktkaameraga – sellegipoolest on tal nii optiline värinastabilisaator kui ka firma uusim pilditöötlusprotsessor Venus Engine IV.

Panasonic Lumix DMC-FS15

Panasonicu kompaktkaamerate hierarhias altpoolt teisel positsioonil olev FS sugukond sai täna täiendust DMC-FS15 digikompakti näol. Siiamaani ei ole FS seeria kompaktid oma objektiivide üle just väga praalida saanud. Tänasest alates aga saavad.

FS15 objektiivi sees on optiline, kaamera värinaid stabiliseeriv süsteem. See aitab pildistada teravaid kaadreid ilma et oleks vaja tõsta sensori tundlikkust (ISO), millega kaasneb digimüra ja foto kvaliteedi langus (digitaalne värinastabilisaator).

Objektiiv ise kannab Leica DC Vario-Elmar kaubamärki, on 5x suumiga ning evib  kõige laiemas positsioonis vaatenurka, mis on ekvivalentne 35 mm kaamera 29 mm fookuskaugusele.

DMC-FS15 kaameral on 12,1 miljoni piksliga sensor, 2,7″ LCD ekraan ning tavapärased tarkvaralahendused nagu Intelligentne stseenituvastus, automaatne dünaamilise ulatuse seadistamine ning naeratuse tuvastus. Kaameraga saab filmida HD-formaadis videoklippe.

DMC-FS15 digikompakti on poodidesse oodata märtsikuus, hõbedases, mustas ja sinises värvitoonis.

Panasonicu ametlik pressiteade: Lumix DMC-FS15

Panasonic Lumix DMC-FS6 ja DMC-FS7

Need kaks digikompakti erinevad teineteisest eelkõige megapikslite poolest. FS6 sensoril on 8,1 MP, FS7 sensoril aga 10,1 MP.

Sellest tulenevalt on erinev ka nende kaamerate maksimaalne sarivõtte kiirus: FS6 – 3 kaardit sekundis, FS7 – 1,5 kaadrit sekundis. Kolmas erinevus: FS6 digikompaktil on 2,5″ LCD ekraan, FS7 masinal on aga ekraani diagonaaliks 2,7″.

Kaamerate objektiivid on identsed – Leica DC Vario-Elmarit 4x suumobjektiiv min. fookuskaugusega 33 mm (35 mm ekvivalendina). Objektiividel on sisseehitatud optiline värinastabilisaator.

Mõlemad aparaadid omavad Panasonicu uusimat Venus Engine IV pilditöötlusprotsessorit ning juba ülal nimetatud Intelligentseid funktsioone. FS6 FS7 digikompaktid peaksid turule jõudma märtsikuus, hõbedases, mustas, sinises, roosas ja rohelises värvitoonis.

Panasonicu ametlik pressiteade: Lumix DMC-FS6 ja DMC-FS7

Panasonic Lumix DMC-LS85

LS seeriasse kuuluvad Panasonicu kõige odavamad aparaadid. Täna esitletava Lumix DMC-LS85 tehnilistest andmetest ei leia midagi väga põrutavat.

Märkimisväärne on aga see, et need une silma toovad andmed on aparaadil, mis kuulub just sinna kõige odavamasse klassi.

Nii on DMC-LS85 kaameral ülisoodsale hinnale vaatamata seesama optiline värinastabilisaator, mis ülalkirjeldatud kaamerail, seesama Panasonicu uusim Venus Engine IV pilditöötlusprotsessor ning needsamad funktsioonid nagu automaatne stseenituvastus, naeratusetuvastus, ja intelligentne ISO seadistamine.

Neid viimatimainitud funktsioone saab käivitada kaamera peal asuvast spetsiaalsest “iA” markeeringuga tähistatud nupust.

DMC-LS85 LCD-ekraan on 2,5″. Aparaaat töötab AA suuruses patareide/akudega. Tal on sama, 8,1 MP sensor, mis eelpoolkäsitletud DMC-FS6 digikompaktil.

Panasonicu ametlik pressiteade: Lumix DMC-LS85

(228)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga