Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: LCDVF – pildiotsija peegelkaamera LCD-ekraanile

Peegel- või hübriidkaameraga filmides ei saa kasutada optilist pildiotsijat. Kaadrisse jäävat ning mälukaardile salvestavat tuleb hinnata kaamera LCD-ekraani vaadates. Eriti käsitsi teravustamisel võib see osutuda keeruliseks, kuna ekraanilt paistev, fookustatav objekt on tihti liiga pisike. Mõnikord takistabb LCD-ekraanilt olukorra hindamist ka sellele paistev päike või lihtsalt heledam valgus.

Üheks lahenduseks sellele probleemile on väline, suurem monitor, millele kantakse HDMI abil kaamera LCD-ekraanile mõeldud pilt. Sellised ekraanid on aga päris kallid ning vajavad tihti ka spetsiaalset õlaraami, mille külge kinnituda. Soodsam ning teatud olukordades kindlasti ka mugavam ja tõhusam variant on siin: LCD-pildiotsija ehk lühidalt LCDVF. See kinnitatakse kaamera LCD-ekraani peale ning tulemuseks on suur ja hele elektrooniline pildiotsioja. LCDVF on valmistatud siinsamas Eestis, Tartus. Alates tänasest on LCDVF 101.66€ müügil kõikides Photopointi kauplustes ja veebipoes. Vaatame lähemalt.

LCD pildiotsijatest on hetkel olemas kaks versiooni. Esimese nimeks on lihtsalt LCDVF 101.66€ – see sobib enamikule videot filmivatele, 3,0″ ekraaniga digipeeglitele (Canon 5D Mark II 2438.98€, Canon EOS 7D 1727.32€, Pentax K-7 1066.48€, Nikon D90 761.48€ jne). Teine variant – LCDVF 3/2 86.41€ – on valmistatud kaameraile, mille LCD-ekraanid on tavalisest laiemas, 3:2 formaadis. Selline LCD-ekraan on näiteks Canon 550D peegelkaamera 710.65€l.

Toodete valmistajaks on firma LCDVF OÜ. Firma aadressiks Kastani 17-1, 50409 Tartu, Estonia. Tegemist ei ole mingite tagaõuevidinatega – LCDVF on kogu maailma foto- ja videoringkondades palju tunnustust pälvinud ning seda müüvad muuhulgas ka sellised suured ülemaailmsed fotokaupluste ketid nagu Adorama ning B&H.

Karbis on: LCDVF, kaks kinnitusraami, lisapehmendus okulaari jaoks, neopreenist vutlar, puhastuslapp ja kasutusjuhend.

Suur kummist okulaar mugavaks vaatamiseks. Joontega süvistatud kummi välisäär võib tekitada tunde, nagu saaks seda keerata. Tegelikult ei ole LCDVF-il mitte ühtegi liikuvat osa peale punase vitsa kummokulaari taga – selle külge kinnitub randmerihm ning muud funktsiooni sel punasel liikuval rõngal ei ole.

LCDVF konstruktsioonis on üks akromaatiliste läätsede paar – see suurendab LCD-ekraani pilti 220% võrra, hoides samal ajal ära geomeetrilised- ja värvimoonutused. Pildiotsijast paistev ekraan on suur ja kirgas – nagu vaataks 42″ ekraani pooleteise meetri kauguselt.

Tootega on kaasas selline ühelt poolt punasest mikrokiust ja teiselt poolt pehmest nahksena tunduvast materjalist valmistatud padjand.

Selle padjandi saab tõmmata kummokulaari peale ning peab ütlema, et koos sellega on pildiotsijasse ülimalt mugav vaadata.

Pildiotsija kinnitub peegelkaamera külge magnetitega. Et magnetühendus aga võimalik oleks, peab eelnevalt kaamera LCD-ekraani ümber kleepima õhukese metallraami. Neid on komplektis kaks – juhul kui ostate kunagi uue kaamera, saate siis pildiotsijat edasi kasutada. Ette on nähtud, et see metallraam jääbki kaamera külge – nagu kasutusjuhendis kirjas, saab selle aga siiski ka äärmise vajaduse korral sealt eemaldada.

Pildiotsioa sobib nii vasaku-kui ka paremasilmalistele. Vasaku silmaga vaatajad peavad lihtsalt LCDVF-i teistpidi magneti külge asetama.

Siin pildil on saanud kokku LCDVF (vasakul) ja spetsiaalselt Canon 550D 710.65€ jaoks valmistatud LCDVF 3/2 (paremal).

Nagu näha, on LCDVF 3/2 (vasakul) alus ja raam laiema profiiliga kui paremal oleva LCDVF oma.

Nii näeks välja LCDVF 3/2 Canon 550D külge kinnitatuna.

Päris paksust ja pehmest neopreenist valmistatud kotike jätab igati kvaliteetse mulje. Seest on see punast värvi, varustatud vöökonksu ja kinnitusnööriga. Sobib ka objektiivikotiks.

(894)

Artiklis kirjeldatud tooted:
LCDVF 4/3 pildiotsija LCD ViewFinder teeb peegelkaamera LCD-ekraanist hiiglasliku pildiotsija
Canon EOS 5D Mark II kere 21,1 megapikslit, täiskaader CMOS sensor, 9 punkti AF, 3-tolline Live View LCD monitor, HD videosalvestus (1080p), DiG!C 4 pildiprotsessor.
Canon EOS 7D kere 18 megapikslit, APS-C mõõdus CMOS sensor, 19 punkti AF, ISO kuni 12800, 3-tolline Clear View II LCD monitor, FullHD videosalvestus (1080p), kaks DiG!C 4 protsessorit, magneesiumsulamist ilmastikukindel korpus.
Pentax K-7 kere 14,6 megapikslit, CMOS sensor, sensori stabilisaator (Shake Reduction) ja tolmueemaldus, 11 punkti AF (SAFOX VIII+), 3" LCD monitor, tolmu- ja ilmastikukindel kere, Live View ja videosalvestus, HDMI väljund.
Nikon D90 kere 12,3 miljoni piksliga 23,6 × 15,8 mm Nikon DX sensor, 11-punktiga autofookus, 3" Live View LCD ekraan, D-Movie (1280 × 720 pikslit).
LCDVF 3/2 pildiotsija LCD ViewFinder 3/2 teeb peegelkaamera LCD-ekraanist hiiglasliku pildiotsija.
Canon EOS 550D kere 18 megapikslit, 22,3 × 14,9 mm CMOS sensor, 9 punktiga autofookus, 3-tolline LiveView LCD monitor, DiG!C 4 protsessor, kiire sarivõte, EOS tolmueemaldussüsteem, Full HD video, iFCL mõõtmine.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga