Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja ja kaamerale külge: LCDVF 3C pildiotsija

Peegelkaameraga videot filmides optilist pildiotsijat kasutada ei saa ning teravustama peab käsitsi. LCD-ekraanilt paistva pildi alusel teravustamine on aga tihti päris keeruline. Õnneks on Eesti mehepojad välja töötanud abivahendi, mis komeedina kogu maailma foto- ja filmihuviliste südamed ja kaameratagused vallutanud on – LCDVF kinnitatakse kaamera LCD-ekraani peale ning sellest sisse vaadates tundub, nagu vaataksid 42″ ekraaniga telerit 259.26€ 140 cm kauguselt. Nüüd on Photopointi poodidesse ning minu kaamera taha jõudnud uus versioon algsest LCDVF torbikustLCDVF 3C on valmistatud spetsiaalselt Canon 5D Mark III peegelkaamerale 3048.98€. Sel on uhkem välimus ning lisaks võimalus kasutada diopterläätsi. Vaatame lähemalt suuremalt:

Kes veel ei teadnud, siis teadku nüüd, et LCDVF pildiotsijad pannakse kokku siinsamas Eestis – Tartus. Müügiks lähevad pildiotsijad kõikjal maailmas – peaaegu pool toodangust eksporditakse üle ookeani USA-sse. Nõudlus on pildiotsijate järele suur just esmalt seetõttu, et nende hind on oluliselt madalam kui konkurentidel – Zacutol, Genus`el ja teistel. Ning muidugi ka funktsionaalsuse pärast.

Karbis on: juhend pildiotsija kinnitamiseks kaamera külge, neopreenmaterjalist pehme kotikene, pildiotsija ise koos kaelapaelaga, metallist raamid mis käivad kaamera külge ning pehme silmapadjand pildiotsija silmakummi peale.

Nagu sissejuhatuses öeldud, on see pildiotsija valmistatud spetsiaalselt Canon 5D Mark III peegelkaamera jaoks. See kaamera siin laua peal on LCDVF-i juba mitu kuud oodanud. Kuuldavasti oli torbikumeistritel Mark III jaoks pildiotsija juba ammu enne kaamera Eestisse jõudmist valmis. Kui aga Mark III esimene mudel kohale jõudis ning pildiotsijat peale prooviti, olla selgunud kohutav tõsiasi: Mark III kere pind on teistsugune kui Mark II kaameral. Selline pisut krobeline. Ning sinna ei tahtnud metallraam hästi kinnituda. Sellest siis kuulujuttude järgi pildiotsija tarned viibinud ongi. Nüüd on aga LCDVF 3C Photopointis kohal 120.98€.

Kummist ääris varjab valgust pildiotsija sisse sattumast.

Kes aga soovib veelgi pehmemat, lausa sametist kasutuskogemust, need võivad kummile peale tõmmata sellise sametise katte. Kate on valmistatud Kanadas, sellega näeb pildiotsija kenam välja ning väga mugav on sellest ka sisse piiluda. Praktilises kasutuses on mul see kate aga kahjuks vähe kasutust leidnud. Tihti tuleb pildiotsija võtte ajal või vaheajal pista kotti või taskusse ning siis ei ole harvad need juhused, kui see kate kummist otsikult maha libiseb. Selle tagasipanek nõuab aga omajagu näppudetööd nii et ma olen sellest pigem loobunud.

LCDVF 3C pildiotsija erineb tavalistest LCDVF-ist selle poolest, et soovi korral on võimalik lisada diopterläätsesid. Standardse 37 mm filtrikeermega saab lisada +1, +2, +4 vms suurendava lisaläätse. ka Photopointis on selline +3 lääts saadaval. Vaata siit 17.27€.

Nüüd aga – paigaldamine. Komplektis on kaks metallist raami. Üks on varuks.

Raam tuleb kinnitada kaamera tagaküljele ekraani ümber.

Raam tuleb kaamera tagaküljele liimida. Soovi korral saab selle sealt ka pärast eemaldada ilma, et korpusele mingeid liimijälgi jääks. Liim olevat orgaanilist tüüpi ning ei rikkuvat isegi LCD-ekraanile kantud vääristust kui raami paigaldamine viltu minema peaks.

Paigas. Eks sellisel raamil kaamera küljes on ka omad miinused. Ekraani on halvem puhastada ning alguses võib olla pisut ebamugavam vajutada vasakul pool ekraani olevaid nuppe. Kuid stabiilsus ja teravustamistäpsus filmimisel kaalub need paar pisikest miinust kuhjaga üle.

Pildiotsija kaamerapoolne serv on varustatud kuue magnetiga. nende abil kinnitub pildiotsija metallraami külge ning filmimine võib alata.

Kui sul on 5D Mark III peegelkaamera ning sulle meeldib filmida videot, siis leiad LCDVF 3C pildiotsijast endale kindlasti kasuliku abilise. Sarnased pildiotsijad on Kinotehnik`ul olemas enamiku peegelkaamerate ja hübriidkaamerate jaoks alustades Canon EOS 600D kaamerast lõpetades kasvõi Sony NEX-C3 kaameraga. Kinotehnik`u veebilehe sobivustabelist saad vaadata, milline pildiotsija sulle sobib.



(551)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamrac kott 5577 Expedition 7 must Kott Tamrac 5577 Expedition 7 must. koti sisemõõdud: 28 x 16 x 41 cm; koti välismõõdud: 33 x 34 x 50 cm; kaal: 2948 g.
Canon EOS 5D Mark III kere
  • 22,3-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 61 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • Ilmastikukindel vastupidav korpus
LCDVF 3C pildiotsija LCD ViewFinder teeb peegelkaamera LCD-ekraanist hiiglasliku pildiotsija.
Hoya lisalääts +3 Digital 37mm Hoya lisalääts +3 Digital 37mm.
LCDVF 4/3 pildiotsija LCD ViewFinder teeb peegelkaamera LCD-ekraanist hiiglasliku pildiotsija
LCDVF 3/2 pildiotsija LCD ViewFinder 3/2 teeb peegelkaamera LCD-ekraanist hiiglasliku pildiotsija.
LCDVF 16/9 pildiotsija LCD ViewFinder teeb peegelkaamera LCD-ekraanist hiiglasliku pildiotsija
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga