Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

USA firma Lockheed asub ehitama GPS III satelliitsüsteemi

kompassKaasaskantavad navigatsiooniseadmed koguvad Eestis ja kogu maailmas aina enam populaarsust. Kaugel ei ole vast aeg, kui GPS (ingl. k. Global Positioning System) asendab täielikult paberkandjale trükitud kaardi. Üha tõenäolisemaks muutub võimalus, et ostetud autos või mobiiltelefonis on navigatsioonisüsteem juba olemas.
Erinevalt näiteks fotokaameratest, mille kvaliteedi määrab ära konkreetne masin iseeneses, sõltub kõigi navigatsioonisüsteemide edastatav pilt eelkõige satelliitidest mis tiirlevad kõrgustes ja edastavad signaale meie Tom Tomi või Prestigiosse.

USA firma Lockheed Martin teatas eelmise nädala lõpul 1,4 miljardi dollari suurusest lepingust USA õhujõududega. Lepinguga kohustub Lockheed ehitama valmis järgmise generatsiooni satelliitide süsteemi nimega GPS III. Viimane peaks võimaldama täpsemat positsioneerimist ning tugevamat signaali sõjaväelaste ja tavakodanike navigatsiooniseadmetes.

GPS-satelliteEsimeses arendusjärgus lähetatakse orbiidile kaheksa GPS IIIA satelliiti. Esimene neist aastal 2014. Nii kauge tärmin ei tähenda aga seda, et iga järgmise satelliidi valmimine võtaks samuti kuus aastat aega. Hetkel töötab Lockheed oma viimase kahe GPS IIR(M) satelliidi kallal.

Pärast esimest faasi on kavas valmistada veel kaheksa GPS IIIB- ning seejärel 16 GPS IIIC satelliiti. Ühtekokku peaks kunagi Maa ümbert meile signaale saatma 32 uut tehiskaaslast. Projekti lõpukuupäeva ega -aastat loomulikult teada ei ole.

Lisaks eelpoolmainitud tugevamale signaalile ja paremale täpsusele peaks loodav süsteem olema vastupidavam häkkerite katsetele seda kurjasti kasutada. Küberkurjategijad on eriti huvitatud sõjaväe jaoks mõeldud kodeeritud infole ligipääsust. GPS III peaks parandama ka navigeerimist kosmoses.

(105)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga