Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamroni objektiivid sinu peegelkaamera ees

Peegelkaamerate üheks olulisemaks eeliseks kompaktkaamerate ees on vahetatavad objektiivid. See eelis avab fotohuvilise jaoks täiesti teistsuguse maailma. Läbi lainurk-, tele- või makroobjektiivi paistab kõik hoopis põnevam kui tavaliselt. Kaameratootjad on aga kavalad ning nii on iga tootja peegelkaamerail unikaalne objektiivikinnitus. See tähendab, et Canoni aparaatide külge ei saa keerata Nikoni objektiive, Nikonile ei sobi Pentaxi objektiivid jne.

Selline kavalus on kaameratootjail hästi läbi läinud. Tavaliselt ollaksegi harjunud otsima vastavale kaamerale sama firmamärgiga objektiivi. Tihtipeale ei teatagi, et on olemas ka kolmandaid tootjaid, kelle objektiivid sobivad ette kõikidele peegelkaameratele. Olles reeglina kaameratootjate valmistatud objektiividest oluliselt odavamad, ei jää nad üldjuhul viimastele mitte millegi poolest alla. Üheks vanemaks ja prestiižsemaks selliseks objektiivitootjaks on Tamron.

Tamron on objektiivide valmistamisega tegelenud juba enam kui pool sajandit. Ta ei ole mitte ainult olemasolevate tehnoloogiate arendaja, vaid tunnustatud ka kui innovaator tipptasemel optiliste süsteemide loomisel. Sellest annab tunnistust kasvõi maailma kõige laiema fookuskauguste ulatusega (15 x suumiga) 18-270 mm F/3.5-6.3 suumobjektiiv 507.32€ või maailma valgusjõuliseim 60 mm F/2.0 makroobjektiiv 405.65€.

Tamroni objektiivid sobivad nii Canoni, Nikoni, Pentaxi kui ka Sony peegelkaameratele. Valikus on nii valgusjõulised ülilainurgad, keskmise ulatusega teleobjektiivid, super-telesuumid kui ka äärmiselt teravad makroobjektiivid.

Kui otsite ülima koostekvaliteedi ja eriti kõrge sooritusvõimega objektiive, siis peaksite vaatama Tamroni SP tähistusega (Super Performance) objektiivide poole. SP-seeria disainimisel ja tootmisel on peetud silmas kõrgeimat pildikvaliteeti vajavate professionaalide nõudmisi. Siin on kasutusel kõige innovatiivsemad lahendused ja ranged standardid. Tootmiskulude ohjamise eesmärgil  ei ole kvaliteedis järeleandmisi tehtud.

Suur valik spetsiaalselt digipeegliete valmistatud objektiive

Ligi pool Tamroni objektiividest on kasutatavad kõigi digipeeglite ning ka 35 mm filmi kasutavate peegelkaamerate ees. Pooled valikus olevad objektiivid on aga valmistatud spetsiaalselt APS-C mõõdus sensoritega digipeeglitele.

APS-C sensoritega kaameraile valmistatud objektiivid Kõigile peegel- ja 35 mm filmiga töötavaile kaameraile valmistatud objektiivid
APS-C sensoriga on varustatud lõviosa ülal nimetatud tootjate digipeegleid. Vaid üksikutes kõige kallimates professionaalidele suunatud kaamerates on kasutusel täiskaadersensor. Spetsiaalselt APS-C sensoriga varustatud peegelkaameraile valmistatud objektiive tähistab Tamroni objektiivide nimekujus täheühend “Di II”. Sellised objektiivid on APS-C sensorile sobiva fookuskaugusega (väiksema sensori ees muutub objektiivi vaatenurk kitsamaks kui see suurema sensori ees on) ja digipeeglitele sobiva vääristusega optikaga. Füüsiliselt on nad kompaktsemad, kergemad ja seega ka soodsamad kui “Di” objektiivid. “Di” tähistust kannavad objektiivid, mis annavad suurepäraseid tulemusi nii 35 mm filmi kasutavate peegelkaamerate, kui ka kõigi digipeeglite ees. Kuna nende fookuskauguste vahemikud on seatud paika suurema sensori/35 mm kaadri alusel, siis võib nende vaatenurk APS-C sensoriga kaamera ees tihtipeale soovitust kitsam jääda. Kui  Di II normaalsuumide fookuskauguste vahemik algab 17 mm-st, siis Di normaalsuumide vaatenurgad algavad palju kitsamast asendist – 28 mm. Di objektiivid  on “Di II” objektiividest mõõtmetelt suuremad ja kaalult raskemad – seega ka pisut kallimad.

Innonvatiivsed lahendused

Tamroni objektiivides on kasutusel palju innovatiivseid lahendusi. Need tagavad maailmatasemel pildikvaliteedi ning muudavad Tamroni objektiivid ihaldisväärseks nii professionaalide kui ka asjaarmastajate jaoks. Olulisemad neist tehnoloogiatest on:

VC värinastabilisaator

Tamroni poolt välja töötatud värinastabilisaator on mitmetes testides näidanud paremaid tulemusi kui konkurentide samalaadsed tehnoloogiad. Tegemist on kaamerat hoidva käe värinaid korrigeeriva liikuva läätsega objektiivi sees. See võimaldab pildistada teravaid pilte tavalisest kuni 4 stoppi pikema säriajaga.

BBAR vääristused

Tamron kasutab peegelduste ning valguse hajumise vähendamiseks läätsede pindadel mitmekihilisi vääristusi. Taolised peegeldused vähendavad valguse edastamist ning võivad põhjustada valekujutisi ning sisepeegeldusi. BBAR (Broad-Band, Anti- Reflection) mitmekihiline vääristus tagab ka täpse värvitasakaalu ning elavad toonid.

XR klaas

XR klaas (Extra Refractive Index) suunab valgust järsema nurga all, vähendades nii objektiivi pikkust ning viies optilised moonutused miinimumi. Nii on Tamronil saanud välja töötada kompaktsemad ning eelkäijatega võrreldes parema pildikvaliteediga objektiive, kaotamata seejuures valgusjõus. XR klaas tavalisest kulukam, kuid pakub paremaid optilisi omadusi.

Hübriidsed asfäärilised läätsed (ASL)

Hübriidsed asfäärilised läätsed viivad super-telesuumide sfäärilised moonutused miinimumini. See uuenduslik tehnoloogia võimaldab asendada mitu läätse üheainsaga, ilma et pildikvaliteet sealjuures kannataks. Nii on võimalik toota tavalisest kompaktsemaid teleobjektiive, mille pildikvaliteet on fookuskaugusest ja avast sõltumata ühtlaselt kõrge.

LD elemendid

Tamroni objektiivides kasutatavad LD (Low dispersion) elemendid on valmistatud erilisest ja kallist madala dispersiooniastmega klaasist, milles kogu valgus ühtlaselt murdub. ED läätsed viivad objektiivi poolt põhjustatud värvimoonutused miinimumini.

Sisene teravustamine

Sisese teravustamisega objektiivide pikkus ei muutu fokusseerimisel. Samuti ei pöörle objektiivi esilääts. Minimaalne teravustamiskaugus on kõigil fookuskaugustel tavapärasest lühem ning  valguse kadu kaadri servades väheneb.

Auto- ja manuaalfookuse ümberlülitus

Paljudes situatsioonides on vajalik lülituda automaatselt teravustamiselt kiirelt ümber manuaalsele. Eriti vajalik on see looduse ja spordi pildistamisel. Tamroni AF/MF süsteem võimaldab teravustamisrõnga edasi/tagasi lükkamisega valida sobiva automaatse või manuaalse teravustamisrežiimi.

Valik objektiive

Tamron 17-50mm F2,8 SP Di II VC
Selle kompaktse, kerge ja kvaliteetse standardsuumiga saab pildistada ka keskmisest hämaramates valgustingimustes Selle teeb võimalikuks suur maksimaalne ava F2.8 kogu suumi ulatuses ning Tamroni tõhus VC värinastabilisaator.
Lähim teravustamiskaugus: 29 cm
Maksimaalne suurendus: 1:4,8
Kaal: 570 g
Saadavus: Canon 486.98€, Nikon 486.98€
Hind Photopointis: 7499.-
Tamron AF 18-200mm F3,5-6,3 Di II
See klassikaline, pika ulatusega objektiiv on vaatamata oma võimsale 11,1× suurendusele maailma kergeim ja kompaktseim omataoliste seas. Sobib praktiliselt igasuguseks pildistamiseks: peresündmused, kauged loodusvaated, spordivõistlused, lähivõtted lastest.
Lähim teravustamiskaugus: 45 cm
Maksimaalne suurendus: 1:3.7
Kaal: 398 g
Saadavus: Canon 161.65€, Nikon 161.65€, Pentax 161.65€, Sony 161.65€
Hind Photopointis: 3999.-
Tamron AF 70-300mm F4,0-5,6 Di LD
Selle objektiivi loomisel oli eesmärk optimaalne käsitsemise lihtsus ning kaasaskantavus (kaalub ainult 435 g). Objektiiv sobib kasutamiseks nii digi- kui ka filmikaameraga. Oma klassi parim lähim teravustamiskaugus laseb pildistada ka kauneid lähivõtteid.
Lähim teravustamiskaugus: 95 cm
Maksimaalne suurendus: 1:2
Kaal: 435 g
Saadavus: Canon 141.32€, Nikon 141.32€, Pentax 141.32€, Sony 96.08€
Hind Photopointis: 2999.-
Tamron 10-24mm F3,5-4,5 DI II
Tänu maksimaalsele 108° vaatenurgale sobib see objektiiv laiade plaanide pildistamiseks maastikust arkitektuurini. Tamroni uuendusliku tehnoloogia hea näitena on 10-24mm pildikvaliteet kogu kaadris ühtlaselt hea ning lähim teravustamiskaugus võimaldab 1:5 suurendust.
Lähim teravustamiskaugus: 24 cm
Maksimaalne suurendus: 1:5.1
Kaal: 406 g
Saadavus: Canon 405.65€, Nikon 507.32€, Pentax 405.65€, Sony 354.82€
Hind Photopointis: 7499.-
Tamron AF 18-270mm F3,5-6,3 DI II VC
Maailma kõige laiema fookuskauguste ulatusega suumobjektiiv, mis katab 35mm kaamera ekvivalendina hämmastavad 28 – 419 mm fookuskaugused.  Sisaldab Tamroni poolt väljatöötatud elektromagnetilist värinastabilisaatorit (VC), mis võimaldab pildistada teravaid võtteid ka hämaras.
Lähim teravustamiskaugus: 49 cm
Maksimaalne suurendus: 1:3.5
Kaal: 550 g
Saadavus: Canon 507.32€, Nikon 507.32€
Hind Photopointis: 8999.-
Tamron AF 70-200mm F2,8 SP Di LD
Valgusjõuline ja terav F2.8 telesuum on on paljude professionaalide ja tõsiste amatööride peamiseks tööriistaks. Lahtise avaga on võimalik kasutada lühemaid säriaegu igas valguses, väikese teravussügavusega saab jäädvustada dramaatilisi efekte.
Lähim teravustamiskaugus: 95 cm
Maksimaalne suurendus: 1:3.1
Kaal: 1150 g
Saadavus: Canon 710.65€, Nikon 659.82€, Pentax 710.65€, Sony 406.16€
Hind Photopointis: 12499.-
Tamron AF 200-500mm F5-6,3
Võimas suumobjektiiv kaugete objektide detailseks jäädvustamiseks. See kerge ja kompaktne iludus on sobiv valik loodus- ja spordifotograafidele. Kitsa vaatenurga puhul esinevat objektide vaheliste kauguste näilist vähenemist saab ära kasutada loominguliste võtete jäädvustamisel.
Lähim teravustamiskaugus: 2,5 m
Maksimaalne suurendus: 1:5
Kaal: 1237 g
Saadavus: Canon 1117.32€, Nikon 1117.32€, Sony 1117.32€
Hind Photopointis: 15999.-
Tamron AF 60mm F2.0 SP Di II Macro
Tegemist on maailma valgusjõulisema, 1:1 suurendust pakkuva makroobjektiiviga. Tänu 93 mm (35 mm ekvivalendina) fookuskaugusele on see ka ideaalne portreeobjektiiv. Suur ava 2,0 võimaldab jätta portreteeritava tausta kunstiliselt uduseks.
Lähim teravustamiskaugus: 10 cm
Maksimaalne suurendus: 1:1
Kaal: 400 g
Saadavus: Canon 405.65€, Nikon 405.65€, Sony
Hind Photopointis: 6999.-

Kõik, kes toovad Photopointi poodi enda vana, kuid töökorras 18-55 mm komplekttoru, saavad uue Tamroni objektiivi 60 euro võrra soodsamalt.

NB! Kampaania kehtib kuni 2010 aasta lõpuni!

(1112)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron AF 18-270mm F3,5-6,3 DI II VC objektiiv Canonile Ülipika ulatusega universaalsuum Canoni APS-C sensoriga digipeeglitele
Tamron SP AF 60mm f/2.0 Di II LD (IF) Macro objektiiv Canonile
  • 60 mm telemakro objektiiv
  • Suure, f/2.0 maksimaalse avaga
  • Sisemise teravustamisega disain
  • Tamron SP seeria kvaliteet
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD (IF) objektiiv Canonile
  • 17–50 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Suurepärane valik Kit-objektiivi asenduseks
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD (IF) objektiiv Nikonile
  • 17–50 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Suurepärane valik Kit-objektiivi asenduseks
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Nikon DX poolkaader peegelkaameratele
Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II LD (IF) objektiiv Canonile
  • 18–200 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 11,1× suumivahemik
  • Sisemise teravustamisega
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II LD (IF) objektiiv Nikonile
  • 18–200 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 11,1× suumivahemik
  • Sisemise teravustamisega
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Nikon DX poolkaader peegelkaameratele
Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II LD (IF) objektiiv Pentaxile
  • 18–200 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 11,1× suumivahemik
  • Sisemise teravustamisega
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Pentax poolkaader peegelkaameratele
Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II LD (IF) objektiiv Sonyle
  • 18–200 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 11,1× suumivahemik
  • Sisemise teravustamisega
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Sony α poolkaader peegelkaameratele
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Canonile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Nikonile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Nikon F bajonetiga kaameratele
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Pentaxile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Pentax K bajonetiga peegelkaameratele
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Sonyle
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Sony α pool- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF) objektiiv Canonile
  • 10–24 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • f/3.5–4.5 maksimaalse avaga
  • Tamron SP seeria kvalieetne optika
  • Suurepärane maastiku- ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF) objektiiv Nikonile
  • 10–24 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • f/3.5–4.5 maksimaalse avaga
  • Tamron SP seeria kvalieetne optika
  • Suurepärane maastiku- ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Nikon DX poolkaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF) objektiiv Pentaxile
  • 10–24 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • f/3.5–4.5 maksimaalse avaga
  • Tamron SP seeria kvalieetne optika
  • Suurepärane maastiku- ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Pentax poolkaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF) objektiiv Sonyle
  • 10–24 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • f/3.5–4.5 maksimaalse avaga
  • Tamron SP seeria kvalieetne optika
  • Suurepärane maastiku- ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Sony α poolkaader peegelkaameratele
Tamron AF 18-270mm F3,5-6,3 DI II VC Motor objektiiv Nikonile Tamroni uus ülipika ulatusega universaalsuum Nikoni APS-C digipeeglitele
Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) objektiiv Canonile
  • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Mikromootoriga teravustamine
  • Tolmu- ja niiskuskindla konstruktsiooniga
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) objektiiv Nikonile
  • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kruvimehhanismiga teravustamine
  • Tolmu- ja niiskuskindla konstruktsiooniga
  • Nikon F bajonetiga kaameratele
Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) objektiiv Pentaxile
  • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kruvimehhanismiga teravustamine
  • Tolmu- ja niiskuskindla konstruktsiooniga
  • Pentax K bajonetiga peegelkaameratele
Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) objektiiv Sonyle
  • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kruvimehhanismiga teravustamine
  • Tolmu- ja niiskuskindla konstruktsiooniga
  • Sony α pool- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 200-500mm f/5-6.3 Di LD (IF) objektiiv Canonile Suure ulatusega telesuum Canoni filmi- ja digipeegelkaameratele
Tamron AF 200-500mm F5-6,3 objektiiv Telesuum Nikoni kaameratele
Tamron AF 200-500mm f/5-6.3 Di LD (IF) objektiiv Sonyle Suure ulatusega telesuum Sony/Minolta filmi- ja digipeeglitele
Tamron SP AF 60mm f/2.0 Di II LD (IF) Macro objektiiv Nikonile
  • 60 mm telemakro objektiiv
  • Suure, f/2.0 maksimaalse avaga
  • Sisemise teravustamisega disain
  • Tamron SP seeria kvaliteet
  • Nikon DX poolkaader peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga