Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony World Photography Awards 2016 fotokonkursi Eesti rahvusliku kategooria võitis Andrei Reinol

1. koht SWPA 2016 fotokonkursi Eesti rahvuslikus kategoorias. Andrei Reinol. 

Maailma suurimal fotokonkursil Sony World Photography Awards selgitatakse muuhulgas välja võitjad ka eraldi riikide kaupa. Juba teist aastat järjest on Eesti arvestuses sellel konkursil esikoha pälvinud loodusfotograaf Andrei Reinol. Kui eelmine kord tõi võidu efektne maastikufoto Rummu karjäärist, siis seekord meeldisid žüriile jäämütsidega kaetud sadamakai vaiad udusel talvehommikul. Andrei foto “Külmamütsid” leiti olema nii ilus, et pandi ilmestama koguni kogu galeriid.

Andrei kirjutab enda võidutöö kohta nii:

Ma tean, kui oluline on olla suurepärase maastikupildi tarvis õigel ajal õiges kohas. Seepärast on hea kanda kaamerat alati kaasas. Tänapäeva hübriidkaamerad võimaldavad oma kerge kaalu ja kompaktsuse juures seda teha. Ideaalne muidugi, kui etteplaneeritud fotomatkal valgus ning olud looduses su tegemisi soosivad.

Õigete tingimuste täitumisel võib iga koht tundmatuseni muutuda. Ka vanadest sadamakai vaiadest võivad saada väga fotogeenilised objektid. Kes oleks osanud oodata, et piisavalt külm ilm neile jäämütsid pähe paneb?

Oma osa mängis mõõn, mis merevee piisavalt madalale oli langetanud. Maastikupildi esiplaaniks sobisid nad suurepäraselt. Tavaliselt ei paista nad vee alt väljagi. Kuna õhutemperatuur langes alla nulli, siis auras meri ning kattis kinni kõik ümbruses oleva vaatevälja. Minu paremal käel olevad inetud sadamakraanad olid kui vati sees. Üle mere paistev linna siluett oli kadunud kui tina tuhka. Ka varahommikul tööle sõitvate autode rida ei olnud paista.

Eriti põnevaks muutus olukord aga siis, kui juba tõusnud päike end udu vahelt läbi pressima hakkas. Esimesed valguskiired olid silmipimestavalt kuldsed ning lisasid juba niigi lummavale vaatepildile viimase sära. Sel hetkel teadsin, et olen õigel ajal õiges kohas. Aga on hetki, mis jäävadki vaid mälestustesse. Seekord tundsin headmeelt, et sain sellest looduse mängust osa, ning talletasin ta ka oma kaamerasse. Nüüd on võimalus seda teiega jagada.

 

Teine ja kolmas koht SWPA Eesti rahvuslikus kategoorias

Sony World Photography Awards konkursi rahvusliku auhinna arvestuses selgitatakse välja esikolmik. Teise koha pälvis käesoleval aastal Kalli Lumberg kolmanda koha Kristjan Järv:

131018256623519274_ESTONIA_Kalli-Lumberg_2nd-place

2. koht SWPA 2016 fotokonkursi Eesti rahvuslikus kategoorias. Kalli Lumberg. 

131018257641801000_Estonia_kristjan_jarv_3rd-place

3. koht SWPA 2016 fotokonkursi Eesti rahvuslikus kategoorias. Kristian Järv. 

 

Rahvuslike auhindade välja kuulutamine oli alles avapauguks. Erinevate teemade järgi kategoriseeritud võitjad, amatööride ja professionaalide paremik ning ülemaailmse fotokonkursi peavõitja kuulutatakse välja pidulikul auhinnagaalal Londonis 21. aprillil.

Päris kohaliku Sony fotokonkursi “Talvefoto 2016 lõpptulemused kuulutatakse aga välja juba 18ndal märtsil. Vaata žürii esimest valikut siit.

(1398)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga