Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikon esitleb uut 400mm f/2.8 profiobjektiivi ja 1.4x telekonverterit

AFS_400E_FL_ED_VR_a.high

Nikon annab täna teada, et on peagi müügile toomas uut objektiivi professionaalsetele spordi- ja loodusfotograafidele. AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR on uuendatud versioon senisest 400mm f/2.8G ED VR kahurist. Nikoni sõnul on uue objektiivi autofookus senisest kiirem, samuti on täiustatud optilist konstruktsiooni kahe fluoriitelemendi lisamisega. Integreeritud värinastabilisaatorit saab nüüd tulemuslikult kasutada ka kaamerat horisontaalsihis liigutades – selleks on olemas spetsiaalne “Sport VR” värinastabilisaatori režiim. Kindlasti on teretulnud ka objektiivi kaalu vähenemine 816 grammi võrra.

Oluliseks täiustuseks nimetatakse selle objektiivi puhul ka elektromagnetilist diafragmat (sellest ka täht “E” objektiivi nimekujus). See tegevat diafragma kiired liikumised ülitäpseks, võimaldades pildistada ühtlasema säritusega kaadreid – oluline eriti just kiirema sarivõtte korral. Nikkori objektiividest on selline diafragma veel ainult 800mm f/5.6 objektiivil – G ja D tähistusega objektiivide diafragmat juhitakse mehaaniliselt. Siinkohal ei saa mainimata jätta, et elektromagnetiline diafragma on kõikidel Canoni peegelkaameraobjektiividel olemas olnud juba 1987. aastast alates. Niisiis ei ole selles tegelikult mitte midagi erilist.

Profiklassi objektiividel on muidugi ka profiklassi hinnad ja nõnda on uue 400mm f/2.8E objektiivi ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks Euroopas 13 420€. Lihtsurelikke Nikoni kaamerate kasutajaid peaks siinkohal aga rõõmustama see, et just paar päeva tagasi jõudsid Eestisse ka esimesed Nikoni bajonettidega Tamron 150-600mm teleobjektiivid.

Objektiiviga koos astub täna lavale uus TC-14E III telekonverter. See passib ideaalselt nii 400mm 2.8E kui ka teiste Nikoni teleobjektiivide bajonetti ning annab 1 stopilise valguskao juures 1.4x suurema fookuskauguse. Konverteril on täiustatud ilmastikukindlusega korpus ning uus optiline konstruktsioon. Konverteri soovituslikuks jaehinnaks Euroopas on 585€.

Nikoni ametlik pressiteade: 400mm f/2.8E; Telekonverter

AFS_Telecon_TC14E3_a.high copy

(761)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga