Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony FE 16-25mm f/2.8 G on kompaktne lainurksuum, mis on valmis kõikjale minema

Paistab, et Sony on loomas kompaktsemat G-seeria “holy trinity” suumide komplekti, sest lisaks paar kuud tagasi avalikustatud FE 24-50mm f/2.8 G standardsuumile on nüüd välja kuulutatud üpris sarnaste omadusjoontega Sony FE 16-25mm f/2.8 G lainurk-suumobjektiiv.

Vaatame, mis objektiiviga on tegu ning kuidas see teistest alternatiividest eristub või sarnaneb. Photopointi esinduskauplustesse jõuab objektiiv müügile eeldatavalt maikuu jooksul, kuid kiiremad saavad kohe eeltellimuse veebikaubamajas ära vormistada.

Sony FE 16-25mm f/2.8 G objektiiv

Sony FE 16-25mm f/2.8 G — fiksi kompaktsus, suumi mitmekülgsus

Sony “G” seeria on minu meelest ideaalne kuldne kesktee, kus ei ole üritatud saavutada parimatest-parimat optikat, mis omakorda teevad needraskemaks ja suuremaks.

Samas on “G” seerias saavutatud täpselt nii palju, et pildikvaliteet oleks piisavalt hea professionaalidele ning objektiivi füüsilised parameetrid ei jääks liigselt jäädvustamisel ette.

Sony sõnul on uue FE 16-25mm f/2.8 G objektiivi optiline jõudlus parem kui originaalsel FE 16-35mm f/2.8 GM mudelil ja väidetavalt mitte kaugel II generatsiooni 16-35mm f/2.8 GM objektiivist.

See on muljetavaldav, sest FE 16-25mm f/2.8 G hakkab maksma nendest objektiividest ligi poole võrra vähem ning märgatav erinevus on ka nende objektiivide suuruse ja kaalude vahel.

Sony FE 16-25mm f/2.8 G objektiiv

FE 16-25mm f/2.8 G kaalub kõigest 409 grammi ning kasutab vägagi levinud 67mm filtrikeeret. Võrreldes seda näiteks Sony “G” seeria ühe populaarseima objektiiviga Sony 20mm f/1.8 G, siis 16-25mm kaalub sellest vaid 36 grammi rohkem ning selle eest saad Sa tervenisti 16-20mm ja 20-25mm suumivahemiku juurde — vinge!

Antud lainurk-suumobjektiiv kasutab teravustamiseks kahte Sony XD lineaarset mootorit, mis on aegade jooksul juba tõestatud kui usaldusväärse ning välkkiire teravustamissüsteemina nii foto- kui videotööde otstarbeks. Sony väidab, et see suudab sammu pidada isegi Sony a9 III sport-hübriidkaamera 120 kaadrit/sek fotorežiimiga.

See suudab laiemast otsast teravustada alates 17 cm kauguselt ning kitsamast otsast 22 cm kauguselt. Objektiivi maksimaalne suurendus on 0,2-kordne.

Sony FE 16-25mm f/2.8 G objektiiv

Videograafidele on see objektiiv igati sobilik, sest focus breathing efekti võid selles kohata üsna vähe ning praktiliselt nullilähedaselt, kui kasutad tänapäevastes Sony hübriidkaamerates olevat “focus breathing compensation” režiimi.

Kui omad Sony a7C seeria täiskaader hübriidkaamerat või tegelikult ükskõik mistahes Sony hübriidkaamerat, siis selle objektiiviga ootavad Sind imelised lainurk-võtted tippkvaliteet optikaga ning seda kõike eriti kompaktses ning kerges komplektis.

 

Eeltelli Sony FE 16-25mm f/2.8 G, et nautida kvaliteeti olenemata asukohast »

 


Kui Sul on plaanis Sony peale ümber kolida mõne teise kaamerabrändi (Canon, Nikon, Pentax vms) toodangult, siis pakume võimalust oma vana tehnika meile vastu anda – nii saame Sulle teha eripakkumise, mis sõltub tagastatavast tehnikast. Sellise eridiili kohta loe lähemalt siit ››

Photopoint on Sony fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(40)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony FE 16-25mm f/2.8 G objektiiv
  • 16–25 mm lainurksuumobjektiiv
  • Läbiv f/2.8 maksimaalne ava
  • Kiire, täpne ja vaikne teravustamismootor
  • Tolmu- ja niiskuskindel disain
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
1399€1429€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga