Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony Ericssoni esimene Android-telefon Xperia X10

Postitas: Lauri

Android operatsioonisüsteemiga nutitelefonid koguvad üha enam populaarsust. Sellised mobiilid on juba ette näidata HTC-l, Samsungil, Motorolal, LG-l. Hiina turule on peagi jõudmas Lenovo ja Delli katsetused selles vallas. Täna esitleb oma esimest Android operatsioonisüsteemil põhinevat mobiiltelefoni ka Sony Ericsson.

Peab kohe ära mainima, et Sony Ericssoni (SE) jaoks ei oma tänane üllitis suurt tähtsust mitte pelgalt selle pärast, et tegemist on esimese Androidiga. Xperia X10 olevat järgmisel aastal turule jõudva uue (Android?)põlvkonna nutitelefonide lipulaev.

[flv:/wp-content/uploads/2009/11/xperia.flv 450 253]

Vaata suuremalt

Tuleb tunnistada, et tehniliste andmete, disaini ning esimesel pilgul ka kasutamismugavuse poolest võiks Xperia X10 vabalt ka kõigi hetkel turul olevate ja lähimas tulevikus tulevate Android-telefonide lipulaev olla.

Protsessor

Kõige põhjapanevamaks ja olulisemaks Xperia X10 tehniliseks näitajaks tuleb tunnistada protsessor – Qualcomm`i 1 GHz Snapdragon.

Võrdluseks: HTC Android-lipulaeva HTC Hero 357.31€ sees peidab ennast poole lahjem (528 MHz) Qualcomm MSM7200A protsessor. Suvel presenteeris aga Asus 1 GHz Snapdragon`il töötavaid pisikesi sülearvuteid – need suutsid maha mängida isegi 720p HD videot.

Niisiis peaksid programmid SE uue telefoni sees jooksma kõigi eelduste kohaselt meeldivalt kiiresti.

Muud omadused

Peale protsessori on aga sellel telefonil ette näidata muudki lipulaeva väärilist. Autofookusega varustatud 8 MP kaamera, mida on abistamas LED-välk ja 409 920 piksliga WVGA formaadis (480 x 854) puutetundlik ekraan. Niivõrd suur lahutusvõime on alles võimalikuks saanud alles hiljuti – tänu Android-platvormi uuendusele v1.6 vähem kui kuu aega tagasi.

X10 omab loomulikult ka 3.5 mm kõrvaklappide väljundit ja microUSB porti telefoni ühendamiseks arvutiga. Telefoniga on kaasas 8 GB microSD mälukaart.

Tarkvara

SE ei olevat Xperia X10 Android operatsioonisüsteemi niivõrd tundmatuseni muutnud nagu näiteks HTC oma “Hero” puhul. Android platvormile on SE lisanud veidi graafilist kosmeetikat ning loonud kaks programmi – Timescape ja Mediascape (slashgear.com video).

Neist esimene on loodud lihtsustama info kogumist erinevate kontaktide kohta. Timescape põhiideeks on tuua kogu info mingi isiku kohta ühte kohta kokku.  e-kirjad, SMS-id, fotod, Twitteri ja Facebook`i sissekanded jne. Mediascape töötab samal põhimõttel aga ei halda infot kontaktide kohta vaid meedia (fotod, videod, muusika) kohta. Need kaks programmi moodustavad ilmselt SE reklaamitud “uue telefonipõvlkonna” ühisjoone.

Saadavus

Sony Ericsson lubab Xperia X10 nutitelefoni turule tuua 2010 aasta esimesel poolel. Mustas ja valges värvitoonis.

Sony Ericssoni ametlik pressiteade

Koos Xperia`ga esitles Sony Ericsson ka Bluetooth-ühenduse abil telefoniga suhtlevaid kõrvaklappe koos juhtme külge riputatud stereoraadioga:

[flv:/wp-content/uploads/2009/11/klapid.flv 450 253]

(471)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC Hero A6262 valge HTC Hero on esimene telefon, milles on kasutusel HTC Sense tehnoloogia. Tegemist on intuitiivse, märkamatu lahendusega, mis põhineb kolmel printsiibil: personaliseeri, hoia lähedal ning avasta ootamatu.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga