Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

M1 Pro või M1 Max protsessoriga MacBook Pro – kas maailma parim rüperaal?

Apple MacBook Pro sülearvuti

Apple M1 protsessor on suhteliselt lühikese aja jooksul saavutanud juba legendaarse kuulsuse oma võimekuse ja energiasäästlikkuse poolest. Äsja tutvustatud 14- ja 16-tolliste Apple MacBook Pro sülearvutite uusversioonidele on nüüd paigaldatud veelgi võimekamad M1 Pro või M1 Max protsessorid.

10-tuumaline M1 Pro protsessor on 70% suurema CPU jõudlusega kui tavaline M1 ning selle kuni 16-tuumaline graafikakiip on M1 MacBook Pro omast kuni kaks korda kiirem. Arvutil on kuni 32Gb operatiivmälu. Meedia töötlemiseks on Apple lisanud M1 protsessorile ProRes-kiirendi, mis muudab arvuti eriti sobivaks videotöötluseks.

M1 Max on ilmselt hetkel kõige võimsam sülearvuti protsessor. Kui selle protsessor on samuti 10-tuumaline, siis graafikakiibi tuumade arv on kahekordistunud 32-ni. Ühtlasi on protsessor varustatud kahe ProRes-kiirendiga. Operatiivmälu maht ulatub siin kuni 64Gb-ni mis kõik muudab antud rüperaali sobivaks ka 3D modellleerimise või mistahes muude raskete ja keeruliste ülesannete jaoks.

Apple MacBook Pro M1

Mõlemad uued MacBook Pro mudelid on Apple’i sõnul varustatud maailma parima sülearvutiekraaniga – Liquid Retina XDR, mille värskendussagedus on 120 Hz, heledus kuni 1600 nitti ning kontrastsus 1000000 : 1. 16-tollise mudeli ekraanitihedus on 7,7 miljonit pikselit ja 14-tollise arvuti ekraanitihedus on 5,9 miljoni pikselit.

Silmapaistvalt tõhusad on ka akud, sest 14-tollise arvuti aku peaks kestma kuni 17 tundi video esitust ning 16-tollisel pikeneb see rekordilise 21 tunnini. Näiteks fotograafid saavad Adobe Lightroomis töödelda fotosid kuni kaks korda kauem. Ühtlasi on nende rüperaalide laadimine muutunud tänu kiirlaadimisele märgatavalt tõhusamaks – nii võib aku laadida 50%-ni kõigest 30 minutiga.

Ühtlasi naaseb MacBook Pro mudelite jaoks MagSafe laadimine, mis kannab nüüd järjekorranumbrit III. Lisaks laadimispesale on uutel Pro-del tervelt kolm USB-C pesa, HDMI-ühendus ning SDXC mälukaardipesa. Samas kaob klaviatuurilt seal juba mõnda aega pesitsenud puutetundlik Touch Bar riba.

Apple MacBook Pro M1

Eraldi tähelepanu on pööratud audioesitusele, sest uues helisüsteemis on kuus hi-fi kõlarit, mis peaksid produtseerima kuni 80% rohkem bassi. Helisüsteem toetab ka ruumilist heli (spatial audio) ning kõik see peaks Apple helisüsteemi muutma parimaks kõikide sülearvutite seas. Lisaks on Apple täiustanud ka kõrvaklapipesa, millega peaks saama nüüd kasutada ka suure takistusega audiofiilseid kõrvaklappe.

Lõpetuseks on Apple paigaldanud oma uutele rüperaalidele 1080p FaceTime HD ekraanikaamerad, mis peaksid muutma kaamerapildi veelgi loomulikumaks ja teravamaks sh ka hämarates oludes. Pilditöötlusel on kindlasti suur abi ka uutel võimsatel M1 Pro ja Max protsessoritel.

Apple MacBook Pro M1

 

Kogu Apple toodete valik Photopointis ››

 

Allikas: Apple

(265)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga