Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony uus poolkaader hübriidkaamerate lipulaev Sony a6600

sony_a6600

Me unistame professionaalide käes ilutsevatest täiskaader digikaameratest. Kuid enamasti on nende hind palju kopsakam kui poolkaadritel ning vaadates tõele näkku, täidab tavakasutaja vajadused ideaalselt ära ka väiksema APS-C sensoriga kaamera. Seda enam, et tänasel päeval teevad ka pisut kitsama vaateväljaga APS-C kaamerad silmapaistva kvaliteediga fotosid ning videot. 

Tore on näha, et ka Sony pole seda formaati hüljanud. Vastupidi – turule tulevad üha paremad ja uhkemad poolkaader hübriidkaamerad. Eredaim näide on kindlasti Sony uus a6600 hübriidkaamera, mille koos 18-135mm komplektobjektiiviga nüüd jupphaaval karbist välja võtame. 

sony_a6600

Karbist leiab: Sony a6600 hübriidkaamera, E 18-135mm F/3.5-5.6 OSS komplektobjektiivi, kaamerarihma, aku, adapteri aku laadimiseks, mico-USB kaabli, toitekaabli, UK otsikuga toitekaabli, pildiotsija kummiserva ja päikesevarjuki. 

Kitobjektiivil on olemas nii manuaal- kui ka autofookus ning selle universaalne 18-135mm fookuskauguste vahemik võimaldab seda kasutada väga erinevates olukordades. Antud komplekti soetamisel teisi objektiive kohe tingimata juurde hankima kindlasti ei pea.  

 

Parem kui varem?

Uut a6600 hübriidkaamerat kutsub tootja uueks APS-C formaadi lipulaevaks (varem oli selleks a6400). Seega nagu arvata võis, leiab a6600-st ka rida täiendusi. Koheselt on märgata, et Sony on muutnud võrreldes a6400-ga kaamera väljanägemist. Selle haare on võrreldes eelkäijaga tunduvalt sügavam ja seetõttu ka käepärasem. Selle üle võiksid muidugi eriti rõõmustada keskmisest suurema käepaariga fotosõbrad. 

Uue disainini on Sony ilmselt jõudnud eelkõige ergonoomilistel põhjustel, aga ka seetõttu, et teha ruumi palju suuremale kaamera-akule.

sony_a6600
sony_a6600

Nimelt peidab kaamera enda all palju võimsamat Z-tüüpi akut, mille kestuseks on hinnatud 810 kaadrit ühe laadimiskorra kohta. See tähendab pea kaks korda sama palju kaadreid kui sarja eelmistel mudelitel. Akut saab laadida akulaadija või USB-C kaabli abil. Kaamera all asuvast pesast leiad ka mälukaarti ühenduse.

sony_a6600

Peale suurema ja vastupidavama aku on kaameral veel hulk uusi omadusi, näiteks kaamerasisene pildistabiliseerimine ja reaalajas jälgiv autofookus (Sony selleaastane fotoinnovatsioon).

Kaamera kaal on muidugi kõikide lisade arvelt tõusnud – uus kaamera kaalub 503 grammi (a6400 403g). See on aga pigem boonuseks, sest raskema kaalu tõttu on kaamera käes ka stabiilsem.

sony_a6600

Uuel Sony a6600 on tõstetud tundlikkust ISO 32 000-ni (laiendatav kuni 102 400). Lisaks on parandatud tarkvaralist poolt, et saavutada puhtamad pildid ka hämarates oludes kõrgete ISO väärtuste puhul. Kaameraga saab pildistada 14-bitiseid RAW-faile ning kasutada reaalajas subjekti jälgimise funktsionaalsust koos silmatuvastusega (ka 4K videot filmides).

Videole mõeldes on a6600-s tehtud ruumi ka mikrofoni ja kõrvaklappide ühendustele, mis asuvad kaamera vasakul küljel. Kaamera on muuhulgas võimeline jäädvustama 4K videot HLG-s, et võtta salvestusel maksimaalne dünaamiline ulatus. 

 

Varem nähtud, kuid endiselt tasemel

sony_a6600

Sony a6600 omab samasugust puutetundliku ekraani nagu oleme näinud ka selle eelkäijatel. See käib pesast välja üles ja alla keerates, kuid seda ei saa välja pöörata küljele nagu mitmete teiste tootjate kaamerate puhul. 

Ka teised omadused on püsinud üsna muutumatuna võrreldes olemasoleva a6400 hübriidkaameraga, sealhulgas on kaameral näiteks: 24MP APS-C senor, 11 fps burst-režiim koos autofookuse ja automaatse säriga, 4K/30p video salvestus koos 2.36M-pikslise OLED elektroonilise pildiotsijaga ning Bluetooth & NFC ühendused. Uus kaamera on muidugi valmis rinda pistma ka kõiksuguste ilmastikuoludega, sest selle kere on nii tolmu- kui ka niiskuskindel.

 

Kokkuvõteks

Postituses välja toodud täiustused Sony varasematele, niigi võimsatele poolkaadritele, teevad Alpha 6600st kahtlemata Sony kõige võimekama poolkaader hübriidkaamera, sobides kõikide hobifotograafide ja videograafide tehnikapagasisse kui valatult.  Seega kui ka Sina tunned nüüd, ei lepi vähemaga kui üksnes parim…  kuid mõistad, et kallima täiskaadri ost pole veel piisavalt põhjendatud, siis leiad…

 

Sony a6600 hübriidkaamera Photopointi veebikaubamajast 👉

 

(810)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a6600 + 18-135mm Kit
  • 24,2-megapiksline APS-C EXMOR CMOS sensor
  • 4K UHD videosalvestus & HLG/S-Log3 gamma
  • 425 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 0,39" OLED pildiotsija, 2,36 miljonit pildipunkti
  • 5-suunaline keresisene stabilisaator
1599€2019€
Sony a6600 kere
  • 24,2-megapiksline APS-C EXMOR CMOS sensor
  • 4K UHD videosalvestus & HLG/S-Log3 gamma
  • 425 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 0,39" OLED pildiotsija, 2,36 miljonit pildipunkti
  • 5-suunaline keresisene stabilisaator
1299€1609€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga