Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony a37 peegelkaamera

Sony on end viimase kahe aastaga suurte kaameratootjate sekka rebinud. Jaapani elektroonikagigandil on praeguseks valikus neli SLT-tüüpi peegelkaamerat: tõsisemale fotohuvilisele suunatud a77 1422.32€, keskmise kaliibri aparaadid A65 812.32€ ja A57 893.65€ ning algtaseme A37. SLT A37 659.82€ on neist neljast kõige uuem ning kõige soodsam. See on kaamera, millest ei tohiks mööda vaadata ükski fotohuviline, kes plaanib hakata pildistama peegelkaameraga. Miks? Sest A37 teravustamis- ja pildistamiskiirus ning filmirežiim on parimad, mida sellise raha eest saada võib. Vaatame lähemalt:

Sony a37 peegelkaamera ei olegi tegelikult peegelkaamera. Peegel selle sees küll on, aga see on fikseeritud ja pooleldi läpipaistev, peegeldades 30% valgusest üles, teravustamissensorile ning ülejäänud 70% pildisensorile otse peegli taga. Selline konstruktsioon tagab eraldi sensorit kasutava faasituvastusega automaatse teravustamise toimimise kogu aeg – nii pildistades, sarivõttel kui ka filmides. Faasituvastusega autofookus on aga oluliselt kiirem, kui teistes peegelkaamerates filmimise ja LCD abil kadreerimise ajal pakutud alternatiiv – kontrasttuvastusega autofookus.

Selline disain tingib ühest küljest selle, et A37 ei ole – erinevalt tavalistest peegelkaameratest – varustatud mitte optilise pildiotsijaga vaid elektroonilise pildiotsijaga. Teisalt tähendab see aga seda, et autofookus nii filmimise kui ka ekraanilt pildistamise ajal on kiirem kui ei ühelgi klassikalisel optilise pildiotsijaga peegelkaameral.

Sonyle omaselt on pool karbi mahutavusest täidetud kasutusjuhenditega.

Sony SLT-A37 olulisemad tehnilised andmed:

  • Uus 16.1MP CMOS sensor
  • ISO 100-16000 (Auto 100-3200)
  • 2.6″ diagonaali ja 230 000 piksliga nurga alla seatav LCD-ekraan
  • 5.5 kaadrit sekundis sarivõte ( kuni 18 täissuuruses JPEG faili või 6 Raw faili)
  • 7 kaadrit sekundis sarivõte 8 mp lahutusvõime ja automaatseadetega
  • Inteligentne digitaalne suum
  • Digitaalsed filtrid, HDR-režiim, panoraamrežiim, Superior Auto režiim
  • Full HD video 24i/60i/24p , AVCHD formaat
  • Focus peaking funktsioon toob ekranail terava ala heledama osana välja
  • Stereomikrofonid, 3,5 mm mikrofonisisend

Karbis on: Sony SLT A-37 peegelkaamera 659.82€, laadimisadapter, kaamerarihm, aku, USB-kaabel, toitekaabel, teine toitekaabel Suurbritannia otsikuga, kasutusjuhendid ning tarkvara CD.

Ja muidugi on kaameraga kaasas ka Sony DT 18-55mm f/3.5-5.6 SAM standardsuumobjektiiv.

Sony a37 on kindlasti üks ergonoomilisema korpusega algtaseme peegelkaameraid. Kui mitte kõige paremini kätte istuv. Võrreldes eelkäijaga on uue mudeli käepide etteulatuvam ning pikk-peetri õnarus sügavam. Tükike nahkset kattematerjali on jagunud ka pöidla jaoks tagaküljel olevate nuppude vahele.

Paremal pool ülal on nupp välklambi valla päästmiseks ning all lüliti käsitsi/automaatse teravustamise jaoks.

Siin küljel on ka ühendused – kolme eraldi kummist katte all. Ülal on HDMI ja mini USB pesad.

All eespool on pesa kaugjuhtimispuldi ühendamiseks.

Tagapool on 3,5 mm mikrofoni sisend. Algtaseme peegelkaameratel kohtab sellist asja harva – Nikon D3200 kaameral 761.48€ on samuti 3,5 mm pesa, Canon 1100D digipeeglil 558.15€ seda ei ole.

Mis on aga Sony a37 juures kõige halvem? Kahtlemata selle LCD ekraan. Ekraanile, mille abil toimub enamik kadreerimisi, on mahutatud kõigest 230 000 pikslit. Olgem normaalsed – sellised ekraanid on ju ka algtaseme kompaktkaameratel. Muidugi on A37 otsesel konkurendil Canon EOS 1100D digipeeglil samuti 2.7″ 230 000 px ekraan. Võib aga päris kindel olla, et peagi välja tulev 1200D selle vea parandab.

Kuigi A37 sees ei ole objektiivist tulevat valgust pildiotsijasse peegeldavat prismat, kaalub see siiski sama palju, kui konkurentide vastava klassi kaamerad Canon EOS 1100D ja Nikon 3100D. Umbes pool kilo ilma mälukaardi ja akuta. Sony A37 kaamerale annab kaalu nurga alla seatav LCD-ekraan.

See ekraan muudab mugavamaks pildistamise/filmimise nii madalate kui ka kõrgete võttenurkade puhul. Kaamera suunas seda aga keerata ei saa, nii et autoportreede või iseenda filmimise juures sellest abi ei ole.

Üleval päästiku taga näeme nuppu, mille juurde on kirjutatud “ZOOM”. Arvestades selle asukohta võib arvata, et tegemist on päris olulise nupuga. Sony turundusmeeskonna jaoks võib-olla ongi, kvaliteetsetest piltidest lugu pidav fotohuviline seda ilmselt aga väga tihti vajutama ei satu. See nupp teeb nimelt põhimõtteliselt sedasama, mis digitaalne suum. “Auto Portrait Framing” või “Clear Image Zoom” režiimides saab sellega pildistatavat kaadrit veel 2x lähemale suumida. Sony sõnul töötab see digitaalne suum (uhke nimega By Pixel Super Resolution) intelligentsete ja innovaatiliste algoritmide abil ning selle tulemusena saadav pilt on märksa puhtam ja teravam kui lihtsad interpolatsiooni käigus saavutatavad suurendused. See kõik võib ju tõsi olla. Siiski on kahju, et “ZOOM” nupule ei saa omistada ühtegi teist funktsiooni.

Konica Minoltalt päritud välklambi pesa piirab kahjuks paljude tarvikute kasutamise. Ehk oleks Sony`st olnud tark otsus koos SLT-kaameraliiniga see välgupesa standardsema vastu vahetada…

Programmiratas koos menüünupuga on oma koha leidnud paremal pool kaamerat. A35 aparaadil on ka eesrindliku omadusega stereomikrofonid. Üks nendest ühel pool, teine teisel pool elektroonilist pildiotsijat.

Programmirattal on üheks huvitavaks lisaks rohelise režiimi kõrval olev + märgiga tähistatud Superior Auto režiim. Sellel programmil pildistab kaamera ülikiire sööstuna kaks, vajadusel isegi neli või rohkem fotot ning seejärel paneb nendest kokku ühe, väiksema müra ja teravama joonisega foto. See režiim töötab päris hästi. Ainsaks miinuseks on muidugi see, et pärast igat võtet läheb kaameral lõpp-pildi kokkupanekuks paar sekundit aega.

Veel saab programmirattalt valida 7 kaadrit sekundis sarivõtterežiimi (siin seab kaamera särituse automaatselt). Olemas on otse loomulikult panoraamrežiim ja 3D fotode režiim.

Nagu ülal öeldud, on A37 kaameral lisaks välisele LCD-ekraanile ka veel üks sisemine LCD ekraan. See pisike LCD asub seal, kuhu tavaliselt peegeldatakse peegli ja prisma abil objektiivist sisse tulvav valgus – pildiotsija sees. Okulaari all näeme piklikku andurit, mis registreerib läheduses asuvad esemed (näiteks silma), ning lülitab elekroonilise pildiotsija sisse.

Nii aku kui ka mälukaart sisestatakse kaamerasse alumise luugi kaudu.

Aku kestvus (kuni 450 võtet pildiotsijaga ning kuni 500 võtet LCD-ga) jääb teistele sama klassi kaameratele märgatavalt alla. Seda ilmselt “tänu” elekroonilisele pildiotsijale ning sensori liigutamise teel toimivale värinastabilisaatorile.

Sonyle omaselt on ekraanile võimalik kuvada päris palju informatsiooni erinevate pildistamisparameetrite kohta.

Fn nupule vajutades saab kahel pool ekraani olevad ikoonid aktiivseks muuta. Üles-alla nuppudega saab siis valida soovitud parameetri ning parem-vasak nuppude abil saab selle parameetri seadistusi muuta.

Nagu siit lugeda võib, ei ole “T” tähega tähistatud pildiprogramm ainult kiireimale sarivõttele optimeeritud. See rakendab oma teenistusse ka veel digitaalse suumi, salvestades lõpppildiks kaadri keskosa.

Valikud filmirežiimis. Kaks kaadrisagedust – 50 ja 25 fps. Kummagi puhul saab valida kaks erinevat pakkimistaset 24M ja 17M

Sony a37 on peegelkaamera, mis ei pruugi sobida kõigile fotohuvilistele. Paljud puristid eelistavad traditsioonilist optilist pildiotsijat elektroonilisele ning ei kasuta iial ära pooligi Sony pakutud muljetavaldavaid digitaaalsel pilditöötlusel põhinevaid võimalusi. Kui sa oled aga harjunud kadreerima LCD-ekraanilt ja kui sulle meeldib avastada uusi pildistamisviise, siis võib Sony a37 olla sinu jaoks parim kaamera. Kui sa ei lase end häirida madala lahutusvõimega LCD ekraanist ega pisut hüplikust elektroonilisest pildiotsijast, saad endale kiire autofookuse ja sarivõttega kaamera, mis filmib paremini kui mistahes konkurent ning pildistab fotosid mis on pildikvaliteedilt samal tasemel palju kallimate kaamerate tulemustega.

Sony DT 18-55mm f/3.5-5.6 SAM standardsuum

(816)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a77 + 18-55mm Kit 24,3 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, SteadyShot INSIDE pildistabilisaator, poolläbipaistev fikseeritud peegel, 3" tolline kallutatav LCD ekraan, Live View, Full HD AVCHD video, 12 fps sarivõte, 3D Sweep panoraam, GPS
Sony a65 + 18-55mm Kit 24,3 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, SteadyShot INSIDE pildistabilisaator, poolläbipaistev fikseeritud peegel, 3" tolline kallutatav LCD ekraan, Live View, Full HD AVCHD video, 10 fps sarivõte, 3D Sweep panoraam
Sony a57 + 18-55mm Kit 16,1 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, SteadyShot INSIDE pildistabilisaator, poolläbipaistev fikseeritud peegel, 3" tolline kallutatav LCD ekraan, Live View, Full HD AVCHD video, 12 fps sarivõte, 3D Sweep panoraam
Sony a37 + 18-55mm Kit 16,1 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, SteadyShot INSIDE pildistabilisaator, poolläbipaistev fikseeritud peegel, 2.7" tolline kallutatav LCD ekraan, Live View, Full HD AVCHD video, 7 fps sarivõte, 3D Sweep panoraam
Nikon D3200 + 18-55mm VR Kit
  • 24,2 megapiksline DX formaadis APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920×1080 25p videosalvestus
  • 11 punktiga teravusatamissensor
  • 3 tolline LCD ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 12800
Canon EOS 1100D + 18-55mm IS II Kit 12 megapikslit, 22,2 × 14,8 mm CMOS sensor, 9 punktiga autofookus, 720p video, 2,7" tolline LiveView LCD monitor, orientatsioonisensor, DiG!C IV protsessor
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga