Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

One by Wacom – taskukohane graafikalaud lihtsateks töödeks

Wacom graafikalaudadega on tuttavad ilmselt suurem osa loomeinimestest. Neid leiab tänasel hetkel müügilt pea igas hinnaklassis, aga mida kujutab endast selle tuntud brändi odavama otsa graafikalaud? Selle uurime antud ülevaates kohe järele.

Enne sisu juurde minemist tuleb ära mainida, et One nimega graafikalaua seeriaid on Wacomil kaks: One by Wacom ja One. Viimase puhul on tegu juhtmevabade ja osa selle seeria laudadel on ka ekraan, aga mina keskendun One by Wacom mudelile.

Wacom One graafikalauad

One by Wacom graafikalaua disain

One by Wacom puhul pole tegu kindlasti professionaalidele loodud seeriaga. Selle puhul soovis Wacom luua taskukohase variandi näiteks alustavale loomeinimesele või õpilastele, sest antud graafikalaud on üks esimesi, mis on ametlikult optimiseeritud Chrome OS-ile, mis omakorda on orienteeritud just õppuritele.

Arvestades, et ma ka ise ei ole minevikus eriti palju graafikalaudasid kasutanud, siis soetasin ka mina endale just One by Wacom mudeli.

One by Wacom lauda on müügil medium ja small versioonina ning viimase ehk väikse ostsin ka endale – põhjusel, et seda on mugavam igale poole kaasa võtta.


Wacom One graafikalauad

Wacom One graafikalauad


Graafikalaud ise jätab lihtsa, kuid stiilse mulje – pealt must ja kena punase tagumise küljega. Mingeid nuppe digilaua enda peal ei ole, kuid kaks nuppu leiame pliiatsi pealt, mis vaikimisi töötavad nagu vasak ja parem hiirenupp.

Mingit eraldi seadistamist kohe kasutamisel ka otseselt tegema ei pea: laud tuleb lihtsalt ühendada arvutiga ja töötab. Kui peakski olema vaja draivereid, siis need leiab Wacomi kodulehelt, kus on ka “Wacom Desktop Center” rakendus, millega saab muuta pliiatsi sätteid.

Pliiatsit ei pea kuhugi eraldi ühendama või laadima, sest see töötab EMR (Electro-Magnetic Resonance) tehnoloogia abil ja omab 2048 surveastet. Ainus asi, millega tuleb arvestada on see, et pliiatsi otsi tuleb aja jooksul vahetada. 

Wacom One graafikalauad

One by Wacom kasutamine

Tegu on ülimalt lihtsa seadmega mitte ainult disainilt, vaid ka selles mõttes, et selle saab lihtsalt arvutiga ühendada ja kohe tööle hakata.

Kui pole graafikalauda enne kasutanud, siis joonistamine tahab harjumist, kuna digitaaljoonistamine on ikkagi törts teistsugune kontseptsioon kui paberile joonistamine. Muide, laua enda peal on ka juhised “täppide” näol, mis võivad olla joonistamisel kasulikud.

Seda graafikalauda ei pea kasutama ainult Photoshopi või Illustratoriga. Ise kasutan seda enamjaolt Adobe Lightroomiga pilte töödeldes, sest Wacomi pliiats annab hea võimaluse teha täpsemaid seadistusi.

One by Wacom Small ei võta töölaual üldse palju ruumi ja seda on hea kaasa võtta ning sellega teha tööd kuhu iganes Sa satud.

Ainus ebamugav nüanss ongi selle graafikalaua juures Bluetoothi puudumine ehk see ühendub arvutiga microUSB – USB-A kaabliga. See tähendab kahjuks ka seda seda, et suure tõenäosusega tuleb Sul eraldi adapter muretseda, kui kasutad näiteks Mac arvutit.

Wacom One graafikalauad

Teistele, kes soovivad antud graafikalauda soetada, siis võin veel paar märkust lisada: kui on kavatsus teha suuremaid joonistustöid, oleks mõistlik võtta medium variant, sest small võib väikseks jääda. Teiseks see, et laual pole nuppe nö. otseteedeks mida võib-olla edasijõudnud kasutada soovivad. Sellisel juhul võiks vaadata juba Wacom Intuos seeria poole.

Seega, kui soovid endale alustuseks head ja taskukohast graafikalauda, millega anda “hüppelaud” oma loomingulisele teekonnale, siis kindlasti soovitan One by Wacom seeriat.

Photopointi esinduskauplustes ja veebikaubamajas on loomulikult müügil mõlemad eelmainitud Small ja Medium versioonid nii et vali enda jaoks sobiv suurus ja hakka toimetama.

 


Kerdi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel ja Facebooki’i lehel

 

Vaata veel:

Photopoint on Wacom ametlik ja pikaajaline premium partner Eestis.

(185)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Wacom graafikalaud One by Wacom Small (CTL-472-N)
  • 15,2 × 9,5 cm aktiivne ala
  • Ergonoomiline survetundlik puutepliiats
  • Visandamiseks, illustreerimiseks, fototöötluseks
  • Kompaktne disain ei võta töölaual palju ruumi
  • Lihtne ühenduvus USB kaudu
39.99€
Wacom graafikalaud One by Wacom Medium (CTL-672-N)
  • 21,6 × 13,5 cm aktiivne ala
  • Ergonoomiline survetundlik puutepliiats
  • Visandamiseks, illustreerimiseks, fototöötluseks
  • Kompaktne disain ei võta töölaual palju ruumi
  • Lihtne ühenduvus USB kaudu
59.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga