Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

360° kaamera Ricoh Theta S lisab megapiksleid ja Google Street View toe

THETA_family_a

Kui Ricoh oma Theta-nimelise kaameraga kaks aastat tagasi välja tuli, tundus see olevat pigem kontseptsioon, mis peagi unustuse hõlma vajub. Täna esitleb Ricoh aga Berliinis toimuval IFA 2014 elektroonikamessil juba kolmanda põlvkonna Thetat nimega Ricoh Theta S. Sarnaselt eelmisele versioonile (Theta m15) võimaldab ka uus filmida videot ja pildistada ühe näpuvajutusega sfäärilisi panoraame. Kuid kõike seda kvaliteetsemal moel ja mugavamate võimalustega salvestatud vaadete jagamiseks.

Theta S kaameral on kaks 12 MP lahutusvõime ja 1/2.3″ diagonaaliga sensorit ning kaks f/2.0 avaga objektiivi. Seega pildistab kaamera nüüd senise 6MP asemel 14 MP sfäärilisi panoraame – see on oluline (kuigi mitte veel piisav professionaalseks kasutuseks) samm edasi pildikvaliteedis. RAW faili pildistamist Theta S ei võimalda, kuid Ricohi sõnul suudab kaamera pildistatavaid kaadreid automaatselt analüüsida ja üle/alasäri vähendada. Lisaks fotodele salvestab kaamera ka sfäärilist 1080/30p videot.

WiFi abil ühendub Theta Ricohi enda rakendusega, mille abil saab kaamerat juhtida, pildistatud fotosid vaadata – ja nüüd ka enne pildistamist kadreeringut näha.  Soovi korral võib Theta S kaamera aga ühendada ka Google`i uue Street View rakendusega ja otse kaamerast Google Photo Sphere galeriisse ka enda pildistatud interaktiivseid vaateid lisada.

 

Sfääriline panoraam

Misasi üldse on sfääriline panoraam? Me oleme harjunud nägema tavalisi panoraame, mille puhul kaamera salvestab lihtsalt laia kaadri. Sfääriline panoraam on aga selline foto, mille peale on kokku koolutatud kogu ümbritsev vaateväli. Ricoh Theta kamaeraga pildistatud sfääriline panoraam näeb näiteks välja selline:

R0010706

Tavalise fotona on sellised sfäärilised pildid ehk üsna mõttetud. Point on aga selles, et neid saab erinevate programmidega või erinevates keskkonnas muuta interaktiivseks. Kui Ricoh Theta kaameraga pildistada selline foto ja see WiFi ühenduse abil mobiiltelefoni laadida, koolutatakse see lame pilt kerakujuliseks ning asetatakse vaataja justkui selle kera sisse.

Vaataja saab siis näpuga vedades selle kera ehk sfääri sees ringi vaadata – justkui vaataks ta ringi päris elus. Kui sfääriline panoraam laadida näiteks Google+ piltide sekka, lisatakse sellele interaktiivsus automaatselt (vaata siit). Sfääriliste panoraamide põhimõttel toimib ka näiteks Google Street View.

Sfäärilise 360-kraadi video kohta saad lugeda siit.

Allikas: Ricoh

 

 

 

 

 

(1712)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga