Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony a6500 hübriidkaamera

sony-a6500-karbist-valja

Sony α6500 hübriidkaamera väljakuulutamisest ei ole palju möödas ning hea on tõdeda, et antud kaamera on Photopointis kohal ning meie agarad töökäed jõudsid selle ka karbist välja võtta. Mitte lihtsalt karbist välja võtta – selle kõige kõrvale ka ohtralt pilte teha, et uue kaamera lahtipakkimise emotsioonid ka lugejatele edasi kanda.

Sony a6500 hübriidkaamera paigutub Sony kaameraterivis α6300 hübriidkaamera kohale – kuulututtude kohaselt jäävad need kaamerad paralleelselt tootmisesse – olles võimsaim poolkaader sensoriga Sony hübriidkaamera. Sealt edasi minnakse juba a7 seeria täiskaader sensoriga hübriidkaamerate juurde. Aga mis siin ikka heietada – siirdume selle videograafide lemmiku, Sony α6500 hübriidkaamera juurde.

img_3689

img_3691

Võtame siis kaamera karbist välja – suurema pappkarbi sees on kaks väiksemat karbi – üks kaamerale, teine objektiivile.

img_3701

Kaamerale lisaks on karbis ka paks kasutusjuhend ning garantiitalong; kaamerarihm; pildiotsija kummiserv; USB laadija; microUSB kaabel ning aku. Jah, see kaamera on USB pesa kaudu laetav, mis on positiivne sellest aspektist, et saad kaamerat ka autolaadijaga laadida või akupangast; miinusküljena lisaakut selle komplektiga paralleelselt kaamerat kasutades laadida ei saa.

img_3692

Teisest karbist tuleb välja aga objektiiv koos paberimajanduse ning vutlariga. Peatume korra ka objektiivi juures:

img_3696

img_3698

img_3700

Hetkel on võimalik Sony α6500 hübriidkaamerat soetada kahes variandis – üks on siis a6500 kere üksinda või a6500 + Vario-Tessar T* E 16-70mm f/4 ZA OSS objektiiviga komplekt. Nagu juba aru saite, siis see objektiiviga komplekt täna pildistamislauale ka jõudis. Aga nüüd kaamera juurde.

img_3723

Kõrvutades α6500 ning α6300 keresid, on välimuselt suhteliselt raske eristada – vähemalt selle nurga alt. Tegelikult ongi need kaamerad eest ja tagant päris sarnased.

img_3716

img_3717

img_3720

Kaamera eesmisel küljel on käepideme küljes IR puldi vastuvõtja ning Sony logo all LED lamp, mis abistab AF süsteemi hämaras. Vasakul küljel on luuk mille taga peitub HDMI väljud, microUSB pesa ning ka mikrofoni sisend. Paremal küljel käepideme otsas asub aga NFC antenn (arvatavasti ka WiFi oma).

Tagumisel küljel on samuti asjad muutumatud – nuppude asetsus ja kasutus on jäänud sama loogika peale. Aga tegelikult ei olegi vaja lõhkuda juba toimivat asja. Suurem nähtav muudatus on aga kaamera peale pandud. Lisaks uuele mudelinimetusele on lisatud kaks funktsiooninuppu, millele saab kasutaja omal soovil lisada lisafunktsioone.

img_3736

Kohe esimese asjana jäi kaamerast positiivne mulje tänu kallutatavale ekraanile. Samas, nüüd ootaks Sony hübriidkaameratelt juba pööratavat JA kallutatavat ekraani, et saaks seda teinekord ka küljele välja tõmmata.

img_3728

img_3727

img_3726

Lisaks peaks ära mainima ka ühe mugava aspekti kaamera igapäevase kasutuse juures. Kui varasemalt olen ma ikka omajagu maadelnud erinevate kaamerate liidesepesade kattega – alatihti liiga raskelt avatavad ka kinnasteta, siis Sony α6500 küljes olev toimib imelihtsalt – sisuliselt nagu mälukaardi pesa luuk – tõmba natuke ja tulebki lahti. Seda kasvõi kinnastega.

Tarkvara poolest – tegu on Sonyga mis Sonyga – menüüdes või kasutajaliideses midagi uut ega suurt ei ole. Kaameraga harjumine ning asjade asukoha äraõppimine võib alguses keeruline tunduda, kuid ajapikku tunduvad ka väiksemad kiiksud loogiliste lahendustega.

Siirdudes nüüd natukeseks selle juurde – mis siis muutus võrreldes Sony α6300 hübriidkaameraga, miks oli uut asja kõrvale vaja. Esimene suur uuendusaspekt on loomulikult keresisene 5-teljeline pildistabilisaator, mis annab palju juurde nii video- kui fotograafidele. Seda veel enam, kui stabilisaatori efektiivsus on kuni 5 stoppi. Teiseks on tõstetud puhvrit, parendatud pildiprotsessorit ning uuendatud sensorit. Tulemuseks veel kiirem teravustamine, 11 kaadrit/sek sarivõte kuni 220 kaadrit ning ka kiirem sensori töö. Aga see kõik ei ole nii oluline, kui videosalvestuse uuendamine 2016. aastale kohaseks – tänu full pixel readout lähenemisele ning pixel binning vabale signaalilugemisele on tagatud parem videokvaliteet. Sinna juurde 100 Mbps andmetihendusega 4K 25p/24p / FullHD 100p/50p/25p/24p videosalvestus, S-Log2 ning S-Log3 profiilid ja… paindlikkust on ikka väga palju. Vähe sellest – HDMI kaudu saab välisesse salvestajasse saata 4K 8-bit 4:2:2 pakkimata videot, tagamaks järeltöötluses veel suurem paindlikkus.

Täpselt selline ongi Sony uusim kompaktne hübriidkaamera. Mugav, kindel peos ning väga võimsa sisuga. Kui see natuke kõrgem hind liiga liig ei tundu, siis kindel on see, et antud kaamerast leiad suurepärase töökaaslase igasuguste fotode ja videote tegemisel.

 

Sony α6500 hübriidkaamera Photopointi veebikaubamajas

Kõik Sony hübriidkaamerad Photopoint.ee veebikaubamajas

 

Vaata kõiki Sony α6500 “karbist välja”pilte:

(1331)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a6500 + 16-70mm Kit
  • 24,2-megapiksline APS-C EXMOR CMOS sensor
  • 4K UHD videosalvestus & S-Log3 gamma
  • 425 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 0,39" OLED pildiotsija, 2,36 miljonit pildipunkti
  • Ilmastikukindel magneesiumsulamist korpus
Sony a6500 kere
  • 24,2-megapiksline APS-C EXMOR CMOS sensor
  • 4K UHD videosalvestus & S-Log3 gamma
  • 425 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 0,39" OLED pildiotsija, 2,36 miljonit pildipunkti
  • Ilmastikukindel magneesiumsulamist korpus

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast