Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax lajatab 20x suumiga kompaktkaamera VS20. Lisab vertikaalpäästiku ja digitaalse loodi

Pentax esitleb täna uut kompaktkaamerat nimega Optio VS20. Sarnaselt RZ18 202.32€ aparaadile on ka see nn kompaktne supersuumkaamera. 20x suurendusega objektiivi ekvivalentseks fookuskauguseks on 28-560mm. Võrreldes RZ18 supersuumi objektiiviga on uue kaamera maksimaalne ava kogu suumi ulatuses pisut suurem. Kaamera külje peale on Pentax lisanud veel ühe päästiku koos suumirõngaga vertikaalses asendis pildistamise jaoks.

Mehaanilise värinastabilisaatoriga varustatud 16 MP CCD sensor on kõigi eelduste kohaselt sama, mis RZ18 kaamera sees. See on võimeline filmima 720p HD-formaadis videot ning pildistama fotosid tundlikkusega kuni 6400. Kaamera taga on 3″ LCD-ekraan, mille pildipunkte 460 000. Pentax Optio VS20 soovituslik jaehind Euroopas on 199 EUR.

Tootefotod ja pressiteade:

PRESSITEADE

PENTAX Optio VS20

Mitmekülgne kompaktkaamera

Vertikaalpäästik ja 20× suum

26. jaanuar 2012. PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. Teatab uuest PENTAX Optio VS20 digitaalsest kompaktkaamerast.

Sellel mitmekülgsel mudelil on eriti võimas 20× optiline suumobjektiiv, mille laia otsa fookuskaugus 35mm kaamera ekvivalendina on 28 mm. Selle kaameraga on eriti lihtne pildistada portreeformaadis fotosid, sest kaamera korpusel on täiendav päästikunupp ja suumihoob. Optio VS20 kompaktses korpuses on 16 efektiivse megapiksliga sensor ja suur ning selge pildiga 3-tolline LCD ekraan. Kaamera pildistab lähivõtet alates 1 cm ning salvestab sujuvat HD videot. Lisaks võimaldab kaamera pildistada käelt öiseid võtteid – vastav pildiprogramm jäädvustab ilusaid minimaalse udususe ja müraga pilte ka nõrgas valguses.

PENTAX Optio VS20 on kõrge sooritusvõimega universaalne kaamera, millega saab tavapäraste mudelitega võrreldes jäädvustada laiemat objektide ja stseenide valikut.

OPTIO VS20 peaks müügile jõudma 2012 aasta veebruaris soovitusliku jaehinnaga  199.00 €

Peamised omadused

1. 20× optiline suum 28mm lainurgaga

Optio VS20 kompaktil on eriti võimas 20× optiline suumobjektiiv, mis katab fookuskaugused alates 28 mm lainurgast kuni 560 mm superteleni (35mm kaamera ekvivalendina). Tänu sellisele ulatusele saab Optio VS20 abil jäädvustada ilusaid, elavaid pilte vägagi erinevatest objektidest ja stseenidest alates maastikuvõtetest kuni spordini. Makrorežiimis saab pildistada kvaliteetseid lähivõtteid kuni 1 cm kauguselt.

2. Mugav ja pingevaba pildistamine vertikaalformaadis

Optio VS20 korpuse käepidemel on täiendav päästikunupp ja suumihoob, mis võimaldavad vertikaalformaati pildistades kaamerat mugavamalt käes hoida ning seega loomulikku kehahoiakut säilitada. Niimoodi on oluliselt mugavam pildistada portreesid ja vaateid kõrgetest objektidest. Integreeritud sensori abil kuvab kaamera ekraanipilti alati õigetpidi. Optio VS20 korpusel on ka vastav statiivikeere kaamera paigaldamiseks vertikaalselt. See võimaldab kasutada pildistamisel kergemaid, kompaktsemaid statiive.

3. Eeskujulik pildikvaliteet

Optio VS20 kaamera 16 efektiivse megapiksli, tipptasemel pildiprotsessori, kvaliteetse smc PENTAX suumobjektiivi ja keeruka CCD sensori nihutamisel põhineva pildistabilisaatori kombinatsiooni tulemus kvaliteetsed, teravad, peente detailidega pildid, mida saab ka suurendatult trükkida.

4. Kolmekordne kaitse uduste piltide vastu

(1) CCD sensori nihutamisel põhinev stabilisaator

CCD sensorit nihutav SR (Shake Reduction) mehhanism aitab jäädvustada teravaid pilte ka sellistes olukordades, kus pisemgi värin pildi rikkuda võib: pildistamisel hämarates sisetingimustes, pikkade fookuskaugustega jne.

(2) Digitaalne SR režiim*

Selle režiimi puhul analüüsib Optio VS20 stseeni valgustatust ja tõstab tundlikkust automaatselt kuni ISO 6400. Kõrgem tundlikkus võimaldab kasutada lühemaid säriaegu ning vähendab sellega kätevärina mõju pildi teravusele.

(3) Movie SR režiim**

Digitaalne režiim, mis aitab jäädvustada teravamaid videolõike.

* Digital SR režiimis salvestab kaamera pildid 5 megapiksliga (2592 × 1944).

** Movie SR režiimi kasutamisel muutub vaatenurk kitsamaks.

5. Sobivaima pildiprogrammi automaatne valik

Optio VS20 kaameras on ka PENTAXi poolt väljatöötatud Auto Picture automaatrežiim. See režiim analüüsib erinevaid näitajaid kogu kaadri ulatuses ning valib tulemustest lähtuvalt sobivaima pildiprogrammi automaatselt. Kuna see kasutajasõbralik režiim valib silmapilkselt ja eksimatult sobivaima programmi 15 erineva hulgast ning optimeerib kaamera erinevad seadistused, on fotograafil võimalik keskenduda võttele ning jäädvustada kauneid võtteid pingevabalt.

6. Uued stseeniprogrammid – rohkem loomingulisi võimalusi

Kasutajasõbralike stseeniprogrammide hulgast saab fotograaf valida sobivaima ning jäädvustada kauneid pilte. Optio VS20 stseeniprogrammide valik on laienenud kolme uue programmiga: Öine võte käelt, Kalasilm ja Visand. Osade visuaalefektide tugevust on võimalik reguleerida ning LCD ekraanil kontrollida. See muudab isikliku nägemuse jäädvustamise veelgi lihtsamaks.

7. Uuendatud näotuvastus

Optio VS20 uuendatud näotuvastusfunktsioon võimaldab registreerida enne võtet ühe näo. Pildistades lähtub kaamera teravuse ja särituse optimeerimisel eelnevalt registreeritud näost. See funktsioon on käepärane kaunite grupivõtete jäädvustamisel, sest peamise pildistatava nägu jääb pildile alati terava ja selgena. Kaunite piltide jäädvustamist lihtsustab ka naeratuse jäädvustamise funktsioon, mis pildistab just naeratamise momendil ning silmapilgutuse tuvastus, mis hoiatab fotograafi kui pildistatava silmad olid võtte hetkel suletud.

8. Kvaliteetne HDTV videosalvestus

Optio VS20 salvestab selgeid ja teravaid TV-kvaliteediga videolõike (1280 × 720 pikslit)***. Kuna kaamera tagapaneelil on videosalvestuse käivitamiseks eraldi nupp, saab filmimist alustada mistahes hetkel kaamera režiimist sõltumata. Kolm uut digitaalfiltrit (Kalasilm, Miniatuur ja Visand) lasevad kasutajal oma loovusega mängida.

*** Optio VS20 kaamera AV väljundi kasutamisel edastatakse videosignaal tavamõõdus. Kui soovite videot nautida HD mõõdus (1280 × 720 pikslit), tuleb failid enne esitamist arvutisse laadida.

9. Suur 3-tolline LCD ekraan

Optio VS20 tagaosas on 3-tolline umbes 460 tuhande pildipunktiga LCD ekraan. Suurel ekraanil on piltide kvaliteedi kontrollimine ja kaamera seadistamine märksa lihtsam ja kiirem. Lisaks on monitori pind kaetud peegeldusvastase AG kattega, mis hoiab ära tüütud peegeldused ja kaitseb plekkide (näiteks sõrmejäljed) eest.

10. Muud omadused

1    Digitaalne lood ja 48 segmendist koosnev kadreerimisvõrgustik horisontaalse ja vertikaalse joonduse kontrollimiseks

2   Võimalus kasutada eraldi müüdavat PENTAX traadita distantspäästikut

3    Stretch filter, mis võimaldab venitada valitud osa pildist

4    Kaasas kaamerarihm

5   13 digitaalfiltrit visuaalsete efektide lisamiseks

6    Kolm erinevat pildi külgede suhet (4:3, 16:9 ja 1:1) erinevateks rakendusteks

7    D-Range dünaamilise ulatuse seadistus aitab ära hoida ülesäris (valgete) ja alasäris (mustade) alade teket pildis

8    Digitaalne Panoraam aitab luua ühe panoraampildi kuni kolmest kaadrist

9    Kaasas piltide vaatamise, töötlemise ja haldamise tarkvara:
MediaImpression 3.1 for PENTAX (Windows versioon, ühildub Windows 7) ja MediaImpression 2.1 for PENTAX (Macintosh versioon, ühildub Mac OS X 10.7).

(266)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax Optio RZ18 must 16 megapikslit, 18× suumiga objektiiv (35mm ekvivalendina 25-450 mm), pildistabilisaator, HD video, 3-tolline LCD monitor.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga