Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax K-01 hübriidkaamera võitis hinnatud Red Dot disainiauhinna

Pentax K-01 on kaamera, mis ei jäta kedagi külmaks. Niivõrd eriline on see kõigist teistest turul olevatest fotoaparaatidest. Ja seda mitte ainult oma olemuse, vaid eelkõige just välimuse poolest. Internetifoorumites on seda nimetatud kord innovaatiliseks meistriteoseks, siis jälle telliseks, millele mörti vahele visates kaminat ehitada võiks. Nüüd on oma sõna sekka öelnud ka disainieksperdid – äsja Saksamaal lõppenud Red Dot disainiauhindade jagamisel tunnustati Pentax K-01 2012 aasta Red Dot disainiauhinna vääriliseks.

Võiks ju arvata, et žüriis istusid K-01 disaininud Mark Newsoni semud või et mis need disainihullud ikka pildistamisest või kaamerate ergonoomikast jagavad. Kõik võib olla. Teoorias on aga Red Dot disainiauhindade jagamisel lisaks visuaalsele poolele ülitähtsad ka toote muud omadused. Auhinna saamisel arvestatakse toote funktsionaalsust, ergonoomilisust, materjalide kvaliteetsust, toote vastupidavust ja mitmeid muid tarbija jaoks tähtsaid ja toote olemust kujundavaid aspekte. Aasta eest said samas kategoorias auhinnatud näiteks Nikon D7000 1015.65€, Olympus ZX-1 456.48€, FujifilmFinePix F550EXR 242.98€ jt kaamerad.

Pentaxi ametlik pressiteade

(206)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nikon D7000 kere 16,2 megapikslit, DX formaadis CMOS sensor, EXPEED 2 protsessor, tolmueemaldussüsteem, 3" LCD, NEF (RAW), FullHD video ja HDMI, Live View ja Full AF, ilmastikukindel korpus
Olympus XZ-1 must 10 megapiksliga 1/1.63" CCD sensor, 4× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-112 mm) f/1.8-2.5, pildistabilisaator, TruePic V protsessor, 720p HD video, 3" OLED ekraan, SD kaardipesa, HDMI väljund.
Fujifilm FinePix F550 must 16 megapiksliga EXR CMOS sensor, 15× optiline Fujinon suum (35 mm ekvivalendina 24-360 mm), pildistabilisaator, 3-tolline LCD ekraan, Full HD 1080p video, HDMI väljund, integreeritud GPS vastuvõtja, RAW failivorming
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga