Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonicu täiustatud hübriidkaamera DMC-GH1 filmib HD videot

Postitas: Lauri

Panasonic näitas videot salvestavat Micro Four Thirds süsteemi aparaati juba eelmisel sügisel, kui esitles oma esimest hübriidkaamerat nimega G1 354.82€. Lubaduste kohaselt pidavat selle võimekam suguvend ilmavalgust nägema käesoleva aasta algul. Eile nägigi.

Uue aparaadi nimi on Panasonic DMC-GH1. Nagu näha, on juba tuttavale nimekujule (G1) lisatud täht “H”. See peaks sümboliseerima kaamera võimekust, produtseerida 1080/24p HD videoklippe.

Mitte millegi muu poolest GH1 kaamera G1 aparaadist ei erinegi. HD video salvestamise võime on aga üksindagi päris oluline edasiarendus. Seda enam, et Panasonic on sellega päris eeskujulikult hakkama saanud.

DMC-GH1 suudab filmida nii kõrge lahutusvõimega 1080/24p videot, mida on hea vaadata suure teleri ekraanilt, kui ka 720/60p videot, mida on hea kasutada näiteks siis, kui mälukaardil enam palju ruumi ei ole.

Panasonicu Intelligent Auto (iA) funktsioon, mis tavaliselt töötab pildistamise ajal – valides automaatselt pildistatavale vastava pildiprogrammi, ISO taseme, otsides kaadrist näod ja stabiliseerides värinad MEGA O.I.S. abil – töötab GH1 kaameras ka filmimise ajal.

Vastavalt valgusoludele ja kaadris olevatele objektidele jälgib kaamera kogu aeg, et sensori tundlikkus (ISO) oleks optimaalne, et kõik kaadris olevad või sinna ilmuvad näod oleks teravad ning et oleks valitud hetkeolukorrale vastava pildiprogrammi seadistused.

Lisaks sellele töötab filmimise ajal objektiivisisene värinastabilisaator ning jälgiv automaatne teravustamine. Filmiklipi funktsiooniga digipeeglitest 25.41€ ei evi sellist viimati mainitud võimalust hetkel mitte ükski.

GH1 kaameral on tagaküljel parema pöidla all eraldi nupp video salvestamise alustamiseks ja lõpetamiseks. Kaks eraldi nuppu – üks pildistamiseks ja teine filmimiseks – tulevad kasuks seepärast, et siis saab ka filmimise ajal, ilma seda katkestamata, pildistada.

Film ilma audiota ei ole reeglina miskit väärt.

Uuel kaameral on aparaadi peal, kohe välgupesa ees stereomikrofon. Kui see liiga lahjaks tundub jäävat, siis on võimalik kinnitada kaamerale väline mikrofon ning torgata see vastavasse porti kaamera külje peal.

(278)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nikon Coolpix P100 10,3 megapiksliga CMOS sensor, 26× NIKKOR ED suum (35mm kaamera ekvivalendina 26 - 678 mm), sensori nihutusega VR stabilisaator, 3" pööratav LCD, Full HD video, manuaalrežiimid, HDR võte
TomTom EasyPort Mount Kit (ONE, XL) Tahad kasutada ONE või XL seadet rohkem kui ühes autos?
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga