Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic Evolta – jäneste hirm

panasonic-evolta-robotÜks robot ronis eelmisel laupäeval Suures kanjonis. Ta ei olnud aga mingi tavaline turist veetmas oma nädalavahetust vabas looduses vaid esitles maailmale Panasonicu uusimaid alkaline patareisid. Neidsamu, mis kanti alles hiljuti Guinessi rekordite raamatusse, kui kõige kauem vastupidavamad patareid maailmas.

17-sentimeetrine ja 130 grammi raskune robot ronis kahe AA patareiga 530 meetrit mööda köit, jõudes selle lõppu pärast pea seitset rasket töötundi. Umbes samamoodi esitles Panasonic oma eelmist patareisarja nimega Oxyride. Siis kasutati selleks patareide jõul lendavat lennukit. Selle esitluse kohta loe siit.

panasonic-evolta-womenPanasonicu uued, hommikumaa kultuuriruumis Evolta nime kandvad patareid on Guinessi rekordiraamatu sõnul tõepoolest hetkel maailmas kõige kauem kestvad AA tüüpi alkaline elemendid. Guinessi testitulemused näitasid, et nad kestavad koguni 20% kauem, kui sama tüüpi Duracelli või Energizeri energiapulgad.

Nii suur vahe ei tulene mitte uuest energiasalvestamise moodusest – on ju ka Evolta puhul tegemist alkaline– ehk leeliselementidega, nagu tema lähimail konkurentidelgi. Edu saladus peitub hoopis patareide ehituses. Nad on lihtsalt disainitud nii, et sinna sisse mahuks rohkem energiat salvestavat elektrolüüti.

Samuti on nende passiivne eluiga pea poole pikem, kui näiteks Panasonicu enda eelmisel Oxyride patareil. See tähendab, et kui viimased võisid kasutamist oodata kuni viis aastat, siis uued võivad seda teha koguni kümme ja töötavad ikka nagu uued.

Euroopas Panasonicu uusi patareisid veel müügil ei ole. Poelettidele võib neid Eestis oodata aga juba selle aasta sügiseks. Nagu ülal juba mitmeid kordi mainitud, on Jaapanis uute energiapulkade nimeks pandud Evolta. Sellise nime all aga patareid Euroopas kindlasti müügile ei tule, kuna see sõna on siin juba patenteeritud ja kasutuses. Selle nime all tehakse Euroopas midagi sellist.

panasonic-evolta-guiness1Mis täpselt siinses kultuuriruumis patareide nimeks saab, ei ole veel otsustatud. Küll aga on kindel, et need võib ära tunda sinna peale trükitud stiilse Guinessi logo järgi.

(162)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga