Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ricoh GR III kompaktkaamera üllatab värskes Dpreview pildikvaliteedi stuudiovõrdluses teravusega

Kõikide fotohuviliste veebipühamu Dpreview on oma pildikvaliteedi võrdlemise tööriista lisanud Ricoh GR III kompaktkaamera. Erineva ISO tasemega JPG ja RAW režiimis pildistatud fotosid saab nüüd kõrvuti võrrelda paljude teiste fotoaparaatide fotodega. Iseäranis põnev on uurida pildikvaliteedi erinevusi Ricoh GR III ja selle otseste rivaalide nagu näiteks Fujifilm XF10, Fujifilm X100F, Sony RX100 VI vahel. Samuti vaadata, kui palju paremaks on muutunud pildikvaliteet võrreldes senise Ricoh GR II mudeliga. Panen siia alla kirja enda olulisemad tähelepanekud:

  1. Ricoh GR III RAW fotod on väga terava joonisega. Kõik APS-C sensoriga kaamerad, mida ma võrdlusse lisasin, olid pehmema pildiga – eriti just nurkades ja kaadri äärealadel. GR III joonis on isegi võib-olla liiga terav, sest tekitab siin-seal peente kontrastsete piirjoonte juures värvilisi aliasing-artefakte – mida näiteks Fujifilm X100F kaamera puhul peaaegu üldse ei näe. Ricoh on ka ise rõhutanud, et GR III täiustatud objektiiv on senisest veelgi teravam ja paistab, et nii see ongi. Lisaks on ka ju uue kaamera sensor nüüd 16 MP asemel 24 MP lahutusvõimega.
  2. Võrreldes Fujifilmi kaamerate JPG fotodega on Ricoh GR piltidel kõrgematel ISO tasemetel rohkem detaili, kuid ka rohkem digimüra. Paistab, et Ricohi JPG failidele lisatakse vähem müraeemaldust
  3. Kõrge ISO tasemega (3200 ja rohkem) pildistatud RAW fotosid võrreldes näeme, et GR III fotod on oluliselt väiksema digimüra tasemega kui GR II kaamera failid. Fujifilm XF10 on ehk õige pisut parema pildikvaliteediga. Kõige paremad kõrge ISO-ga RAW failid on aga Fujifilm X100F kaameral. Teatavasti kasutab X100F teistsuguse värvifiltriga pildisensorit, mille tõttu ilmselt digimüra tase kõrgetel ISOdel väiksem ongi. Samas on GR III kaamera pildid küll mürasemad kuid teravamad.
  4. Nahatoonides on GR III kamaera puhul märgata rohekat tooni, Fujifilmi kaameratega pildistatud nahatoonid on täpsemad.

Selliseid pildikvaliteedi võrdlusi vaadates tuleb alati meeles pidada, et stuudiotingimustes pildistatud fotodel 100% suurendusega näha olevad kvaliteedierinevused ei ole päris elus kuigi olulised. Päris pildistamise juures on ikka tähtsam kuidas kaamera teravustab, kas pildistada on mugav, kui hästi toimib värinastabilisaator jne. Sellegipoolest on ju hea teada, et GR III fotod on üliteravad, et kõrgetel ISO tasemetel teeb GR III ilusamaid pilte kui GR II, et eriti peenete mustrite pildistamisel tuleb olla tähelepanelik ja ka portreede pildistamisel tuleks jälgida, et ehk saab piltide tonaalsust juba enne pildistamist seadistada nii et rohekas toon muutuks täpsemaks.

Allikas: dpreview.com.

(286)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Ricoh GR III, must
  • 24,2-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 18,3 mm f/2.8 avaga fiksobjektiiv
  • FullHD 1920 × 1080 60p videosalvestus
  • 3-tolline puutetundlik LCD ekraan
  • Integreeritud WiFi & Bluetooth ühendus
1049€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga