Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

DJI Mavic Pro droon mahub käekotti

mavic-avang

Viimase ajani on droonindus olnud tõupuhaste lennundus-entusiastide tanner, kuhu algajad ja niisama uudistajad naljalt tegutsema ei pääsenud. Lennumasina opereerimine nõudis vilumust, asjalikud masinad olid üsna rasked ning kogukad ning taoliste lelude hinnad polnud lihtsurelikule taskukohased. Nüüdsest on droonitootjate seas levinud tendents muuta oma produktid ka hariliku inimesele isuäratavaks ning poelettidelt leiab üha rohkem kompaktseid, kergeid ning suhteliselt taskukohaste droone.

Trendiga käib kaasas ka DJI, mis esitles oma kõige kompaktsemat lennumasinat: Mavic Pro, mis on nii suuruselt kui kaalult ligi poole võrra väiksem Phantom-tooteseeria esindajatest. Masina tiivikusabad on võimalik kokku murda, nii et mudel mahub hariliku seljakotti või lausa suuremat sorti püksitaskusse.

mavic-pilt

DJI värskeima mudeli puhul on kõige üllatavam see, et vaatamata tagasihoidlikele gabariitidele mahutab Mavic Pro samaväärset rauda kui kogukam Phantom 4. Mavic on varustatud 12-megapikslise sensoriga kaameraga, millega saab salvestada pilte Adobe DNG RAW formaadis. Kaameraga on võimalik filmida 4K lahutuses videot kaadrisagedusel 30 fps ning täislahutuses videot kaadrisagedusel 96 fps. OcuSync’i nimeline signaaliedastuse süsteem võimaldab  voogedastada pilti ligi 7 km kauguselt ning soovi korral võib FullHD 1080p videot edastada Youtube’i, Periscope’i või Facebook’i vahendusel.

mavic-002

mavic-001

mavic-003

mavic-004

Sarnaselt DJI Phantom 4 droonile oskab Mavic ettejäävatest tõkketest ümber lennata, lennata kasutaja järel ning vajaduse korral ka iseseisvalt maanduda. Lisaks sellele on uuel seadmel veel üks krutski varuks, nimelt mõistab droon kasutaja käežestidest. Selleks, et droon kaamera kasutajale suunaks tuleb inimesel käed üles tõsta, käskimaks droonile endast pilti teha, tuleb panna käed kokku, nii et moodustuks raam ning tõsta käed näo ette.

screenshot-2016-09-28-15-11-34

Pisemaks on tehtud ka drooni juhtimispulti. Sellesse sisseehitatud ekraanile on välja toodud drooni põhiparameetrid: kõrgus, kiirus, kaugus ning suund. Lennumasinat saab juhtida vanamoodsal viisil juhtkangide abil, kuid ühendades nutiseadme puldiga, saab kasutaja näha maailma läbi drooni kaamerasilma. Maailma linnulennult  nägemiseks saab kasutaja ette panna DJI Goggle peakomplekti, mis edastab pilti drooni kaamerast. Erinevalt paljudest teistest DJI droonidest saab Mavic‘ut opereerida ilma puldita, nutiseadme vahendusel, mis teeb droonijuhtimise nii mõnegi inimese jaoks palju lihtsamaks.

Muidugi on DJI pidanud masina loomisel mõnest aspektist järgi andma: uue mudeli lennukiirus on ~64 km/h, selle kaamera vaatenurk on tagasihoidlikud 78 kraadi ning õhus suudab see püsida korraga kuni 27 minutit. Nende näitajate poolest jääb see küll alla Phantom 4’le, kuid Mavicu mitmed krutskid kaaluvad need puudused üle.

Mavic Pro loomisel on tootja püüdnud luua võimalikult kasutaja algaja-sõbralikuks, likvideerides drooninduse kõige hirmsamad osad. Toppides selle pisikesse korpusesse niivõrd palju head-paremat annab DJI teada, kes on droonitootjate seas liider.

DJI Mavic droon jõuab Photopointi 4–6 nädala jooksul – täpselt nii kiiresti kui kaup üle Suure Hiina müüri tuleb ning tolli läbib. Hinnaks saab Mavic droonil koos maksudega 1199 € ning Mavic drooni koos õlakoti, autolaadija, laadimisdoki, adapteri ja kahe lisaakuga komplekti saab ainult 1499 € eest.

Allikas: DJI pressiteade

(1007)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Mavic Pro
  • 4K videosalvestus ning 12-megapikslised fotod
  • Integreeritud 3-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, intelligentne lennusüsteem
  • Visuaalsed sensorid aitavad vältida takistusi
  • Ülikompaktne disain – mahub isegi taskusse
DJI Mavic Pro Fly More Combo Kit
  • 4K videosalvestus ning 12-megapikslised fotod
  • Integreeritud 3-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, intelligentne lennusüsteem
  • Visuaalsed sensorid aitavad vältida takistusi
  • Ülikompaktne disain – mahub isegi taskusse
DJI Phantom 4
  • 4K videosalvestus ning 12 megapikslised fotod
  • Integreeritud 3-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, intelligentne lennusüsteem
  • Visuaalsed sensorid aitavad vältida takistusi
  • Magneesiumsulamist raam, voolujooneline korpus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga