Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia N9 raiub raja Windows Phone 7 nutitelefonile

Eelmisel nädalal tegi Nokia seda, mis oleks pidanud olema tehtud juba kaks aastat tagasi – innovatsiooni. Lõpuks ometi rebiti ahelad kauaoodatud N9 nimeliselt mobiiltelefonilt. See on Nokiale omaselt puhta ja ilusa disainiga, korpus valmistatud ühest polükarbonaadtükist, esikülg nuppudest puhas ja tehnilised andmed paremate Android-telefonide tasemel.

Innovatsioon ei seisne N9 puhul aga mitte niivõrd riist- kuivõrd tarkvaras. Nimelt on N9 Nokia esimene mobiiltelefon, mis töötab kaua oodatud MeeGo operatsioonisüsteemil. Selle olemus ja välimus on enamiku tehnikaajakirjanikke ja blogijaid päris õhinale ajanud. Sel on kolm koduekraani (keskel rakendused, vasakul teavitused ja paremal multitasking).  Ekraani esiküljel olevaid nuppe see ei vaja – rakenduse sulgemine toimub sõrmega ekraani ühest äärest teise vedades. Vaadake ise:

Ei tasu aga end välistel ahvatlustel eksitada lasta – N9 võib ju äge tunduda, selle operatsioonisüsteem ei saa aga ligilähedalegi Androidi või iOS`i funktsionaalsusele. Arengulootusi siin samuti pole – on ju Nokia ninamees Stephen Elop sõnaselgelt välja öelnud: “Ükskõik kui edukaks N9 ka ei osutuks, jääb see meie viimaseks MeeGo nutitelefoniks”.

Seega ei tohiks N9 telefoni vaadelda esimese seadmena, millest saab alguse aina kasvav ja arenev MeeGo telefonide rivi. Pigem peaks sellesse suhtuma kui Nokia jõudemonstratsiooni, milles presenteeritakse oma võimekust luua telefon, mis erineb kõigist omataolistest.

N9 on niisiis surnud juba sündides. Selles kätketud innovaatilised ideed aga elavad edasi. Hr Elop ei ütelnud täpselt millal või kuidas, kuid teatas, et ilma nuppudeta kasutuskogemus ei jää vaid N9 pärusmaaks. Mr Elop ütles ka, et N9 disain elab edasi – ja võttis välja Nokia esimese Windows Phone 7 mobiiltelefoni:

(501)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga