Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 – väga hea saab veel paremaks

Hea uudis kõikidele fotosõpradele – Tamron tutvustas äsja uue põlvkonna 24–70 mm normaalsuumobjektiivi, saage tuttavaks, teie ees on uhiuus Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2. See uuendus jätkab seda sama objektiivide uuendust, millega Tamron alustas juba eelmisel aastal, väljastades Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro VC USD ning Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD G2 objektiivid ning selle aasta alguses kauaoodatud Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 telesuumobjektiivi. Nüüd on Jaapani optikatootja teinud täisringi – uuendatud disainiga ning enamuses G2 seeria tähistustega on Tamroni tooterivis koos objektiivide püha kolmainsus: SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD, SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 ning SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2, kattes niimoodi võimekate valgusjõuliste objektiividega ära kogu vahemiku, mida üks fotograaf igapäevaselt vajab.

Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv käib mööda juba sissetallatud radu ning kasutab uuendamiseks sama loogikat, nagu eelnevad Tamroni G2 seeria objektiivid. Nimelt on uus objektiiv saanud uuenduse praeguse SP seeria disainile, võetud kasutusele uus autofookuse mootor, parendatud stabilisaatorit ning nende juhtimiseks hoopis parema võimekusega mikroprotsessor; loomulikult ka uuendatud optilist disaini. Tulemuseks on aga objektiiv, mis vabalt konkureerib Nikoni, Canoni ning Sigma samatüübiliste objektiividega ning eeldada võib – trumpab lisaks hinnale ka mitmetel muudel väga olulistel rinnetel. Samuti võib kohe nentida ka tõsiasja, et Tamron andis Sigmale sellega tõsise ninanipsu – nimelt algasid Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art objektiivi eeltellimused mõned päevad tagasi ning… nüüd mõtleb nii mõnigi fotograaf ümber ja ootab mil Tamron fotokotti jõuab.

Uuendatud optiline disain

Tamroni uusim objektiiv ei ole lihtsalt uue korpusega vana toru. See on täiesti uue optilise disainiga objektiiv. SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 optiline konstruktsioon on 17 elementi 12 grupis, millest kaks XR (Extra Refrective Index ehk madala refraktiivsuse indeksiga), kolm LD (Low Dispersion, madala dispersiooniga) elementi, 3 GM elementi (Glass-Molded aspherical – klaasist vormitud asfäärilised elemendid) ning üks hübriid-asfääriline element (mida see ka täpsemalt ei tähenda). Tulemiks on Tamroni sõnul objektiiv, milles on minimiseeritud kromaatiline, aksiaalne, transversaalne ning sfääriline aberratsioon ning ka geomeetrilised moonutused. Mida see maakeeli tähendab? Seda, et objektiivi joonis tuleb väga terav, hea kontrastiga ning sobib ka kõrgema lahutusvõimega keredega kasutamiseks.

Lisaks uuele optilisele disainile on see objektiiv saanud ka kõik uusimad Tamroni klaaside vääristused – eBand Coating nanovääristus on ülimadala refraktiivsuse indeksiga ning eemaldab peegeldused elementide pinnalt. See omakorda võimaldab sisuliselt otse vastu valgusallikat pildistada ilma, et tekiks sisepeegeldused ja varikujutised ning pildikvaliteedi kadu. Eesmine element on saanud ka fluoriinvääristuse, tõrjudes õli, niiskust ja mustust – niimoodi saad lihtsa vaevaga pritsmed, sõrmejäljed jms objektiivi pinnalt ülikergelt eemaldada.

Tipptasemel teravustamine

Tamroni komistuskiviks läbi aegade on olnud teravustamine – eelmise põlvkonna USD mootor on küll vaikne ning toimetab hästi, kuid sellist kiirust nagu Canoni L seeria torud saavutavad – see ei olnud võimalik. Alates viimasest 90 mm makroobjektiivist, jätkates 150-60mm G2 ja 70-200 mm G2 objektiiviga, on nüüd lõpuks kauaoodatud järg ka 24-70mm G2 objektiivi käes. Tehniliselt tähendab see veel kiirema, parema väändemomendiga USD mootori kasutamist, paremate algoritmide rakendamist ning lausa kahe mikroprotsessori integreerimist objektiivi autofookuse juhtimiseks. See tähendab, kõikide eelduste kohaselt, et objektiiv jõuab sarnaselt eelpool mainitud torudega pea hetkega ühest äärmusest teise teravustamisega liikuda. Objektiivil on ka pidev käsitsi teravustamise funktsioon, mis võimaldab jooksvalt objektiivi tööd vajadusel korrigeerida, mis on juba muutunud iseenesest mõistetavaks funktsiooniks.

Uus stabilisaator

VC pildistabilisaator on saanud mitmeid hädavajalikke uuendusi ning pakub kuni 5-stopist stabilisatsiooni (võrdluseks, Sigma 24-70mm ART objektiivil on stabilisaator ainult kuni 4 stoppi). Sel on lausa kolm töörežiimi, andes kasutajatel paindlikkuse objektiivi kasutades. Esimene neist režiimidest on standardrežiim – tasakaal stabiliseeritud foto ning pildiotsija pildi vahel. Režiim kaks on spetsiaalselt liikuvate subjektide pildistamiseks nn panning tehnikaga – sisuliselt pakkudes ainult vertikaalset stabilisatsiooni. Režiim kolm seab lõppfoto esikohale ning sisuliselt pildiotsija eelvaadet ei stabiliseeritagi. Mis veel – esimest režiimi on võimalik kasutajal ise seadistada TAP-In Console tarkvara kaudu (prioriteet foto kvaliteedile või pildiotsija kuva stabilisatsioonile). Ilmselgelt on uue stabilisaatori disainil pandud ka väga suurt rõhku kõrge lahutusvõimega sensoritega töötamisele – et ka 100% suurenduse juures oleks kujutis maksimaalselt terav.

Uuendatud korpus & disain

Uus objektiiv kasutab ka uuendatud Tamron SP seeria disaini. See tähendab veel mugavamaid lüliteid objektiivi korpusel, neutraalset musta korpust koos hõbedaste rõngastega. Lisaks on ka objektiivi rõngaste kummikatted väga käesõbralikud. Samas on alles jäänud väga hea ilmastikukindlus, mis loodus- ja spordifotograafidel igapäevatöös hädavajalik.

Elektroonilise diafragma juhtimisega

Siis, kui Canoni kasutajad peavad objektiivi ava elektroonilist juhtimist iseenesestmõistetavaks, on see veel uus nähtus Nikoni maailmas. Tamron, sarnaselt teiste uute objektiividega, on lisanud ka Nikoni versioonile uuendatud avajuhtimise, tagades sarivõtete ajal täpsem säritus kuna ava suuruses ei ole variatsioone.

Tehnilised andmed

Siinkohal toome võrdluse ka eelmise põlvkonna versiooniga, mis kannab mudeliversiooni A007.

Mudel A032 A007
Fookuskaugus 24 – 70 mm 24 – 70 mm
Maksimaalne ava f/2.8 f/2.8
Minimaalne ava f/22 f/22
Optiline konstruktsioon 17 elementi 12 grupis 17 elementi 12 grupis
Lähim teravustamiskaugus 38 cm 38 cm
Maksimaalne suurendus 0,2×
1:5
0,2×
1:5
Diafragma labad 9 9
Stabilisaator Tamron VC
Kuni 5 stoppi
3 töörežiimi
Tamron VC
Kuni 3 stoppi
Teravustamismootor Tamron USD Tamron USD
Filtrikeere 82 mm 82 mm
Ilmastikukindlus Tolmu- ja niiskuskindel Tolmu- ja niiskuskindel
Mõõtmed* ø 88,4 × 108,5 mm ø 88,2 × 116,9 mm
Kaal* 905 g 825 g
Bajonett Canon EF
Nikon F
Canon EF
Nikon F
Sony α

* Mõõtmed ja kaal Canoni versiooni järgi

Poelettidele on Tamroni uut SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivi oodata alates 2. augustist. G2 põlvkonna 24-70mm objektiiv tuleb nüüd küll ainult Nikoni ja Canoni bajonetiga. Objektiivi hinnaks saab olema 1399 €.

• Tamron objektiivid Photopointis »

(806)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Canonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ja vaikne USD teravustamismootor
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
1149€1399€
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Nikonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga
  • Nikon F bajonetiga peegelkaameratele
1149€1399€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga