Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 90. Android Device Manager – veel üks võimalus oma telefoni turvata

Android_device_manager_avang

Suvel kirjutasime Photopointi Ajaveebis pikemalt Android seadme turvamisest ning metoodikast selle taga. Viimase paari kuuga on Android maailmas toimunud päris palju ning Google ei ole loorberitele puhkama jäänud. Viimaste uudiste seas on ka hiljuti lansseeritud Android Device Manager. Tegu ei ole otseselt uue “rakendusega” Android seadmele, kuid hoolimata sellest võtame Nädala Rakenduse nurgas luubi alla.

Võimalused

Android Device Manager on Google poolne, võiks öelda vaikimisi sisse ehitatud variant Android seadme turvalisuse tõstmiseks. Kõige parem asi selle juures? See ei ole eraldiseisev rakendus vaid osa operatsioonisüsteemist (Google Play teenustest; funktsioon lisati augustikuus Google Play rakenduse uuendusega) mis on 99% seadmetel niikuinii olemas. 

Kasutamine on imelihtne. Piisab ainult veebiliidese avamisest aadressil https://www.google.com/android/devicemanager ning sisse logida selle sama Google (lihtsamas keeles Gmail) kontoga, mis on seotud teie Android nutitelefoni või tahvelarvutiga. Avanevas veebirakenduses kuvatakse ära kõik antud Google kontoga seotud seadmed.

Vaikimisi on võimalik tuvastada ära seadme asukoht, mida automaatselt kuvatakse ka juuresoleval kaardil. Lisaks saab padja alla kadunud telefoni panna viieks minutiks (või kuni seadmes alarm tühistada) helisema täisvõimsusel.

Android_device_manager_ring

Lisades Android Device Manager enda seadmel nn “seadme administraatorite” nimekirja, on olemas võimalus veebist Android seadme lukustada või lausa kõik andmed kustutada ning tehase algseaded taastada.

Android_device_manager_telefonis

Viimase kohta kuvab Google äärmiselt vajaliku hoiatuse: kui koheselt see ei õnnestu (seadmel pole nt. ühendust internetiga), täidetakse käsklus siis, kui ühendus Google serveriga luuakse. Peale andmete kustutamist kaotatakse ka ühendus Android Device Manager rakendusega ning hilisemalt pole võimalik seadme asukohta tuvastada. Miks ma sellest eraldi kirjutan? Sest enamus programme ei kuva seda hoiatust ning paljudel juhtudel arvatakse, et tagantjärgi on võimalik veel seadme asukohta tuvastada, kuid tegelikult ei ole see võimalik.

Android_device_manager_wipe

 

Kui nutitelefon või tahvelarvuti peaks kaotsi minema ning te ei soovi, et keegi võõras selle sisule ligipääseks, siis saab antud veebirakendusest seadmele ka ekraaniluku peale panna. Lihtsalt sisesta parool ning kinnita käsk. Hilisemal seadme tagasisaamisel saab seadmest endast juba ekraaniluku parooli eemaldada.

Android_device_manager_lock

Kokkuvõte

Antud veebileht peaks tegelikult kõigi Android kasutajate veebilehitsejas lemmikute all olema. Täpselt samamoodi, nagu iPhone või iPad kasutajad teavad automaatselt oma telefoni otsida läbi iCloud veebirakenduse. Androidi kasutajate jaoks on see võrdlemisi uus, kuid loodame et aja jooksul kinnistub see meie kollektiivsesse mällu ning oskame Android Device Manager’i lahti võtta siis, kui mõnda muud turvarakendust pole seadmele paigaldatud. Samamoodi peaks võimalikke tuleviku probleeme ennetama ning kohe lisama Android Device Manager’i seadmes Administraatori õigusega rakenduste nimekirja.

Android Device Manager veebirakendus

(1752)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga