Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Peak Design “Travel” statiiv pakub kindlat tuge reisifotograafi kergele fototehnikale

Maastiku- ja reisifotograafina reisi(si)n palju ja seetõttu oli väga hea meel, kui Photopointi rendist pakuti mulle testimiseks juba Kickstarteri kampaaniast meelde jäänud ja seejärel kaua oodatud Peak Design reisistatiivi

Täpsustuseks: müügil on nii alumiiniumist kui süsinikkiust jalgadega mudelid, nendest viimane oli ka minu kasutuses.

Peak Design statiiv

Peak Design on tootja, kelle tooted on eriliselt põhjalikult läbimõeldud disainiga nii väljanägemise, kui ka funktsionaalsuse poolest. Nende kaamerarihma kiirkinnitussüsteem on geniaalne, vastupidav ja ringi vaadates tundub, et väga paljude profi- ja harrastusfotograafide esimene valik, kui vahetatakse välja sageli pisut ebamugav kaameraga kaasas olev originaalrihm. Peamiseks argumendis siis just kiirkinnitusvõimalus.

Peak Design reisistatiivid

Peak Designi disainerid võtsid nii lihtsa asja, nagu kolmjalg ning tegid selle palju-palju paremaks.

Kindlasti on sellest juba palju kirjutatud, kuid toon siinkohal välja mõned mulle olulised Peak Design “Travel” statiivi omadused:

  • kuigi kokkupanduna on Peak Design statiiv parajalt lühike, siis on ka paljud teised reisistatiivid sama pikad. See võtab aga väga vähe ruumi just ümbermõõdus – nii saab selle mitte fotokotti, vaid selle küljetaskusse pista, sest selle ümbermõõt on 0,5 liitrise veepudeliga võrreldav. Reisivale fotograafile kahtlemata vajalik omadus – kes ikka tahaks vaid käsipagasiga lennates eraldi kaasas kanda vutlarit statiiviga või turvakontrolli lausa uhkelt statiiv käes marssida.
  • kui tavaliselt on statiiv ja statiivipea täiesti eraldi tooted, siis Peak Design on need üheks integreerinud ja teinud seda nii hästi, et hoolimata esialgu harjumatust käsitlusest saab kasutuse käigus peagi aru, et selline statiivipea lahendus on superhea. Pead saab kallutada igas suunas ning kinnitus on väga jäik ja mugav. Kahtlemata jääb see pea hätta raskete peegelkaameratega, mille ees mitmekilone optika, kuid on ju aasta 2020 ja tulevik kuulub hübriidkaameratele.
  • statiivi jalgadel olevad kiirkinnitushoovad on geniaalsed – nende jõuõlg ja ergonoomika vastavad täpselt sellele, mida heast statiivist oodata. Ning statiivi avamine kui sulgemine on mõnus, sujuv ja täpne ning hoiab kokku kohati üliväärtuslikku pildistusaega.

Kõik eelnenu on tegelikult vähemtähtis võrreldes statiivi peamine funktsiooniga – kaamerat kindlalt ja värinavabalt paigal hoida. Selle osas oli mul alguses natuke kahtlusi, aga hiljem veel pisut kõhklusi ja lõpuks jõudsin järeldusele –

Peak Design reisistatiiv teeb täpselt selle ära, mida temalt oodatakse – pakub kindlat tuge reisifotograafi kergele fototehnikale.

Kasutasin Peak Design Carbon Travel Tripodi reisil Dolomiitidesse ja Veneetsiasse. Fotokotina kasutan F-stop mudelit Anja, mille küljetaskusse Peak Design ilusti ära mahub nii, et käed on lennukisse minnes ilusti vabad.

Peak Design statiiv
Dolomiidid (külma oli -3 kraadi, tuulevaikus.)
Fujifilm X-T4 + XF 16-80mm f/4.0

 

Peak Design statiiv
Dolomiidid (külma oli -5 kuni -7 kraadi)
Fujifilm X-T4 + XF 16-80mm f/4.0

Soovides statiivi tõsiselt proovile panna läksin ühel päris tuulisel õhtul temaga põhjaranniku ühte tuulisemasse kohta, kus sageli lained kahest või isegi kolmest küljest merre ulatuvat madalat lagedat maanina ründavad.

Ma ei kasutanud statiivi tema kõige kõrgemas asendis, jätsin ühe kõige õrnema lüli välja tõmbamata. Nii oli kaamera kõrgus küll suhteliselt madalal, kuid sageli saabki ebaharlikumast, silmade kõrgusest erinevast vaatenurgast põnevamad pildid.

Peak Design statiiv
Loojang kivisel rannal (tuul oli 15m/s)
Fujifilm X-T3 + XF 16-55mm f/2.8 0,5s, F18, ISO160. NiSi 100mm Kit V6: Landscape Polarizer, Nano IR Graduated Reverse ND Filter – ND8 (0.9) 3 stop

 

Kokkuvõtteks

Peak Design Carbon Travel Tripod on hetkel teiste reisistatiivide seas parim valik reisifotograafile, kellele on oluline kaasavõetava tehnika kompaktsus ja stabiilsus.

Peak Design statiiv
Osmussaare (tuul oli meeleolukas 15-20m/s)
Fujifilm X-T3 + XF 8-16mm

Päris  ainsaks statiiviks ma teda siiski ei soovitaks, kuna võib olla olukordi, kus on vaja enam tuge, kõrgust või stabiilsust. Kui aga reisima/matkama minnes kaalud, kas statiiv võtta või jätta, siis Peak Design Travel Tripod võib olla just see, mille siiski kaasa haarad ja hiljem muidugi ei kahetse, et statiiv kaasa sai võetud.

 


Maastikupildid ja info Arbo pakutavate teenuste kohta leiad tema veebilehelt arborae.com. Pea igapäevaselt ilmuvad tema uued tööd Facebooki ning Instagrami lehele.

Kui statiiviga maastikukunst rohkem huvi pakub, siis tasub uurida Arbo poolt koostatud ja Eesti suurimas fotograafia-alases õpikeskkonnas olevat “Maastikufotograafia” e-kursust.

Eesti suurima valiku statiive leiad – photopoint.ee/statiivid ››

(301)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Peak Design statiiv Travel Tripod Aluminum
  • Kompaktne Peak Design Travel statiiv
  • 5-sektsioonilised alumiiniumist jalad
  • Kandevõime: kuni 9,1 kg
  • Maksimaalne kõrgus: 152,4 cm
  • Paljude lisafunktsioonidega reisistatiiv
399€
Peak Design statiiv Travel Tripod Carbon
  • Kompaktne Peak Design Travel statiiv
  • 5-sektsioonilised süsinikkiust jalad
  • Kandevõime: kuni 9,1 kg
  • Maksimaalne kõrgus: 152,4 cm
  • Paljude lisafunktsioonidega reisistatiiv
649€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga