Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 88. Wave Control – uut moodi viis telefoni juhtimiseks

wavecontrol_avang

Samsung reklaamib oma Galaxy seeria tooteid lisaks muudele vägevatele lisadele ka selles aspektis, et neid saab ekraani puudutamata juhtida. Oled sa kunagi mõelnud: kurja, see on üks lahe funktsioon, kuid pelgalt selle pärast ma küll endale valget labidat ostma ei hakka”. Mina küll mõtlesin, vähemalt seni, kuni komistasin rakenduste otsa, mis tegelikult pea samase funktsiooni sinu seadmele annavad. Teatud mööndustega, kuid toimivad. Pikalt seletamata ning fanfaaride saateta tutvustame ühte neist rakendustest: Wave Control.

Funktsionaalsus

Siin ja seal on arutatud, kuidas Samsungi seadmed saavad aru, kus suunas sa sõrme viibutad. On võimalik, et kasutatakse seadme eespaneelil oleva kaamera abi lisaks lähedussensorile (proximity sensor). Wave Control toetub ainult viimasele nendest. Kahel põhjusel on funktsionaalsus piiratud: esiteks ROOT kasutaja õigused ning teiseks aku vastupidavus. Jah, seadmel peab olema lisaks Android operatsioonisüsteemile ka lähedussensor – selleta sa võidki oma sõrmega ekraani kohal tulemita vehkima jääda.

Rakendusel on kaks versiooni: tasuta ning PRO ehk tasuline (2.99€ Google Play rakendusepoes). Tasuta versioon toetab järgnevaid käsklusi muusikarakendustele: paus/esita, eelmine lugu, järgmine lugu, lülita rakendus välja. Erinevaid mooduleid (käsklusi) saab rakenduses juurde soetada, kuid tasulises on need kõik olemas. Nendeks on: stop, keri edasi, keri tagasi, heli valjemaks/vaiksemaks, Google häälotsing, ekraan sisse/välja, hiljutised rakendused, käivita rakendus, koduekraan, sirvi hiljutisi rakendusi, väljas.

WaveControl_actions

Lisaks on rakendusel olemas lisafunktsioonid, nagu näiteks automaatne kõnele vastamine kui karjuv telefon kõrva äärde panna. Kõnele vastamine näpuviibutusega ekraani kohal on üks hea võimalus vastata kõnedele kui näiteks juhtnuputa kõrvaklapid taha ühendatud. Mis toob meid selleni, et mis situatsioonis see küll vajalik võib olla…

WaveControl_actions_more

Kus seda kasutada?

Ma võtan seekord vabaduse tõlkida oma versioon rakenduse arendaja kirjeldusest:

  • Autoga sõites – hoia oma pilk teel mitte telefoni ekraanil. Kraavipõhja või hormoonidest möllava noore põdrapulli ründamine autoga pole just kõige mõistlikum tegu.
  • Kontoris laua taga istudes – ei pea ekraanilukku maha võtma, et järgmist lugu esitlusloendis mängima panna.
  • Süüa tehes – paneeritud šnitsel on hea, paneeritud nutitelefon mitte. Lugude vahetamiseks ei pea ju telefoni jahuseks tegema.
  • Koristades – tavaliselt on elamine puhas ja käed mustad. Hoiame telefoniekraani samamoodi läikivana ning mustusevabana.
  • Süües – burgerikaste ning tahvelarvuti ei lähe kõige paremini kokku.
  • Trenni tehes – ära kuku telefoni näppides veloergomeetri pealt maha. Või noh, võid ju maailma esimene olla, anna minna!
  • Rattaga sõites – ära ole rumal, ninaga ekraaniluku mahavõtmine on totter. Vahet pole, kas keegi vaatab või mitte, koomiline on see niikuinii!

WaveControl_settings

Kokkuvõte

Rakendus teeb nii mõneski olukorras Android seadme kasutamise lihtsamaks. Teeb ka lihtsamaks kasutamise sellistel juhtudel, kus tootja on otsustanud ühe nupuga peakomplektide kõik nupuvajutusejadad rakendada telefonirakenduse jms alla (kivi sinu kapsaaeda, HTC). Siis saab võtta kätte ning lihtsalt sõrmeviibutusega lähedussensori kohal askeldada. Miinusküljeks on ainult see, et sensor ei saa aru mis suunas sa sõrme selle kohal viibutad ning mõnikord reageerib sinu askeldamisele ka siis, kui sa seda ei plaaninud. Samas peale pisikest harjutamist ning rakendusega harjumist on selle kasutamine imelihtne.

Wave Control Google Play rakendusepoes

Wave Control Pro Google Play rakendusepoes 2.99€

(599)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga