Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 66. Rdio ning avasta uut muusikat

rdio_avang

Viimasel ajal on erinevad muusika avastamise rakendused hakanud uuesti populaarsust koguma. Kas on siis põhjuseks väärtmuusika suurem pealetung või siis fakt, et Euroopa ei ole enam jänkide silmis kolmanda maailma “riik”, kus teenuseid pakkuda ei tohi. Iseenesest on olemas ka mõned kohalikumad lehed, nagu näiteks Last.fm, aga nemad ei paku täit teenust Maarjamaal ka siis, kui sa oled nõus selle eest maksma. Siin tuleb mängu ülipopulaarne “on demand” raadio teenus Rdio, mille Android rakendust me vaatleme lähemalt ning räägime üht koma teist ka teenusest üldisemalt.

Funktsionaalsus

Rdio on, nagu ma eelnevalt juba mainisin, voogedastusteenus. Nende andmebaasis on hetkel üle 18 miljoni erineva loo ning neid lisatakse juurde iga päev. Muusika kuulamine ei pea piirduma ainult sellega, mida sina hetkel tead või sõbrad on soovitanud. Kui sa leiad mõne huvitava artisti, siis kuvatakse sarnased artistid lisaks. Ning muusika kuulamisel on ka mitu varianti – kas kuulad spetsiifilist laulu/albumit või lülitad nn “raadiojaama” peale, kus edastatakse juhujärjestuses sarnaste artistide muusikat. Lisaks on sellel platvormil terve sotsiaalne külg – sa saad enda lemmikutest teada anda sotsiaalmeedias, vaadata mida sinu sõbrad kuulavad ning palju muud. Kahjuks pole teenus tasuta, vaid väikese hinnasildiga. Alguses uute klientide peibutuseks lubatakse kaks nädalat tasuta kasutada nii veebis kui mobiilses seadmes (iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone). Peale seda tuleb tasuda 4,99€ veebis kuulamise eest või 9,99€ veebis kuulamise eest + mobiilses seadmes. Tasuta jätkates piiratakse muusikapalade kuulamise arv kuus, Android seadmes aga 30 sekundi pikkuste klippide peale. Nüüd aga Android rakenduse võlude juurde ning vaatame selle erinevaid võimalusi.

rdio_home

Android rakendus võib töötada mitmes erinevas variandis. Kõige tüüpilisem lähenemine on see, et kuulatakse muusikat otse internetist. Väljaspool WiFi võrku võib see andmemahtu tublisti tõsta ning eeldab ka korralikuma ühenduse olemasolu. Teine võimalus, mis siinkirjutaja jaoks mugavaim tundus, on sünkroniseerida esitlusloend või albumid seadmesse, et internetiühenduse puudumisel oleks võimalik muusikat kuulata. Mugavaks teeb selle fakt, et muusika valimist võid südamerahuga teha arvuti taga ning hiljem näiteks telefonis kuulata. Kolmas variant mida kasutajale pakutakse, on sisuliselt kaugjuhtimispuldina kasutamine. Nimelt ei võimalda platvorm ühel kasutajal kuulata erinevates kohtades (mobiilne seade, arvuti jms) samaaegselt. Mida aga lubatakse, on muusika kontrollimine teisest seadmest samal ajal. Näiteks paned oma sülearvuti mängima muusikat, ühendad selle võimendiga ning poed mugavalt diivanile. Tahad laulu vahetada? Pole vaja püsti tõusta, haara telefon, rakendus lahti ning vali laul ning arvutis see vahetatakse. Selline kaugjuhtimine toimub ka teistpidi – saad arvutist juhtida mobiiltelefoni või tahvelarvuti esitlusloendit.

rdio_remote

Lisaks saab mobiilses seadmes luua esitlusloendeid, vaadata enda kuulamise ajalugu ning palju muud – seda kõike, mida saab teha ka Rdio veebirakenduses.

Kelle jaoks?

Üks õige melomaan ei käi enam plaadipoes riiulite vahel plaate otsimas või istu raadio ees kuulates viimaseid edetabeleid. Ühest küljest raadiojaamad ei paku alati sinu või minu jaoks sobivat muusikat ning teisalt kes tänapäeval enam raadiot kuulab kui nutitelefon taskus. Mis puudutab plaadipoode, siis… sellesse teemasse me täna parem ei lasku. Mis toobki meid tegelikult internetiavarusteni. YouTube ei ole alati parim ega kvaliteetseim variant muusika kuulamiseks ega uue muusika leidmiseks, eriti veel Android seadmes.

rdio_features

Kokkuvõte

Rdio on mugav ning mitmekülgne teenus, kus leida ning avastada muusikat. Ning Android rakendus on täpselt sama mugav nagu ülejäänud platvorm – lihtne, käepärane ning hästi kasutatav. Lisaks tõsiasi, et seda saab kasutada suuremas jaos ka internetiühendusetea, kui eelnevalt on muusika sünkroniseeritud nutiseadmesse. Egas see 9,99€ kuus tegelikult pole üldse kõrge hind maksta ka ühe teenuse eest. Seda enam, et kohalikes muusikapoodides jääb ühe muusikaplaadi hind 15-20 euro vahele. Teisisõnu, ühe plaadi eest saad kaks kuud südamerahuga kuulata nii palju erinevat muusikat kui süda soovib.

Rdio koduleht

Rdio Google Play Store’s

(284)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga