Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 6. Pixlr-o-Matic

Eelnevalt oleme vaadelnud erinevaid kasulikke Androidi rakendusi, aga pole reaalselt kirjutanud rakendusest, mis oleks seotud Photopointi peamise tegevusvaldkonnaga. Niisiis vaatleme sel nädalal fotograafiaga seonduvat programmi nimega Pixlr-o-Matic. See vahva programm on mõeldud erinevate efektide lisamiseks fotodele. Pixlr-o-Matic elavustab igapäevaseid pilte, lubades lisada piltidele erinevaid värvikihte, valgusefekte ja raame vaid kolme lihtsa liigutusega.

Funktsionaalsus

Programm lubab muuta nii juba Android tahvelarvuti või nutitelefoni sees olevaid pilte kui ka aplikatsiooni siseselt ise pildistada ja siis neid töödelda. Nagu juba eelnevalt mainitud, Pixlr-o-Matic võimaldab lisada erinevaid efekte kihtidena pildile, kolmes erinevas järgus: värv, valgus ja raam. Neis kolmes erinevas efektide lisamise kategoorias on valik suur ja lai, ning ühte pilti annab töödelda 25000. erineval moel. See tähendab seda, et kui Android seadmel pole kaamerat või selles on vaid üksikud pildid, siis pildi töötlemise lust ja lõbu kiirelt otsa ei saa. Nüüd aga vaatleme neid efektide lisamise kategooriaid natuke lähemalt. Kõikidest filtritest me täpsemalt kirjutama ei hakka, kuna artikkel läheks liiga pikaks.

Esimene kategooria on värviefektid ning mõned objektiivispetsiifilised filtrid. Alates mustvalgest, lõpetades tilt-shift objektiivile omapärase moonutusega. Sellega saab anda oma pildile üleüldise väljanägemise. Kahjuks on filtrid nimetatud inimeste nimega, seega esimese hooga natuke raske aru saada, kuidas reaalses elus ka samasugust tulemit saada või leida.

Teine kategooria hõlmab endas enamuses objektiiviefekte, samas on seal ka selliseid filtreid, mis tulenevad paberfoto kulumisest või halvast arhiveerimisest. Kui neid lisada algsele pildile teise kihina, saab pildid veel lahedamaks muuta.

Kolmas kategooria hõlmab endas kõiksugu raame, mille sisse enda vastvalminud ning töödeldud pilti panna. Võimalikke raame on palju, seega puudust neist ei tule. Valik algab tavalisest lihtsast valgest raamist, mida on ka võimalik Photopointist enda piltidele tellida, lõpetates keerulistemate lillemotiivides raamidega.

Kui need kolm sammu on läbi tehtud, saad foto enda seadmesse salvestada või jagada sõpradega. Salvestusvõimalusena pakub mälukaarti. Jagamine käib läbi Androidi baasfunktsiooni. Seega saab pilte saata igasse programmi, mis seda funktsiooni kasutab – alates G-Maili aplikatsioonist, lõpetades Facebook’i või WhatsApp’iga. Miinusküljeks on maksimaalne foto mõõt. Külgede pikkus on 2000 x 1000 pikslit, sõltuvalt algse pildi kvaliteedist. Samas  piisab sellest vabalt 10×15 paberfoto trükiks, seega muret pole.

Kelle jaoks?

Pixlr-o-Matic programmi kasutajate sihtgruppi on raske määratleda, sest tegemist on lihtsa pilditöötlusprogrammiga, mis ei vaja eelnevaid teadmisi fotograafia valdkonnas. Selle tõttu õnnestub pilte töödelda meelelahutuseks kiirelt ja lihtsalt. Ajaviiteks ja meelelahtuseks sobib Pixlr-o-Matic suurepäraselt kõigile. Näiteks kui istud Tallinn-Tartu bussile ja avastad, et oled raamatu koju unustanud ning pole soovi kaks ja pool tundi istuda käed rüpes, siis lahendab Pixlr-o-Matic igavuse probleemi kiirelt – on vaid vaja suunata Android seadme kaamera bussi aknast välja, teha üks klõps ja pilditöötlemis lõbu saabki pihta hakata. Ning kuna ühte pilti annab töödelda nii, et sellest saab 25000 erinevat tulemit, siis ei peaks olema igavuse probleemi ka siis kui istud Tartu-Kuressaare bussile, sest selle vahva programmiga suudab ka sisustada ilma suurema vaevata viis ja pool tundi.

Kokkuvõte

Piltide töötlemine on Pixlr-o-Matic programmiga lihtne, mugav ja meelelahutuslik. Mida veel üks hing ihata saaks? Vaid paar näpuliigutust ja fotodele on lisatud värvi- ja valgusefekt, rääkimata omapärasest raamist. Ning kui kõik need lihtsad liigutused tehtud ja pilt salvestatud, siis saab neid vahvalt töödeldud pilte jagada sõpradega Facebookis, Twitteris, WhatsAppis ja igal pool mujal (ja keegi ei keela sul seda töödeldud pilti lisada näiteks Foursquare’is enda profiilipildiks).

Pixlr-o-Matic Android Market`is

(246)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga