Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamroni Reisifoto 2015 konkursi esikolmik on selgunud!

Teist aastat järjest Snap pildipangas toimunud Tamroni Reisifoto konkurss on tänasega lõppenud ja aeg on anda viimane lõppakord – kuulutada välja esikolmik. Konkursile laekus pisut enam töid kui aasta eest – kokku 1093 reisifotot. Saabunud piltidel oli jäädvustatud erinevate paikade kultuuri ehedal ja puutumata kujul, portreteeritud huvitavaid inimesi või kauneid maastike – kõike seda, mida me reisifotodelt ootamegi.

Motivatsiooni oma parimaid reisipilte konkursile esitamiseks, andis kindlasti juurde Tamroni poolt koostöös Photopointiga välja pandud muljetavaldavalt suur auhinnafond – enam kui 2000€ väärtuses Tamroni fototehnikat. Auhinnafond jaguneb vastavalt:

I koht: 1000 euro väärtuses Tamroni fototehnikat Photopointist
II koht: 750 euro väärtuses Tamroni fototehnikat Photopointist
III koht: 500 euro väärtuses Tamroni fototehnikat Photopointist

Nüüd on lõpuks käes kauaoodatud hetk, kuulutame välja Tamroni Reisifoto 2015 võitjad. Žürii koosseisus loodusfotograaf Sven Začek, fotokunstnik Gen Vagula, loodusfoto- ja videograaf Toomas Ili on valinud tänavuse Tamroni Reisifoto konkursi parimateks:

 

Yuanyangi riisiterrassid, põlvkondade ja sajandite elustiil” – autor: Valdek Udris. Fotokonkursi “Tamroni Reisifoto ” esimene koht.

Žürii liikme Toomas Ili kommentaar: „Tõenäoliselt tõuseks see pilt esile ka suurtel, rahvusvahelistel fotovõistlustel. Vingest asukohast ning müstilisest udu- ja valguse mängust on vormistatud lummav kaader. Vägev!“

tamron-reisifoto-2015-1

 

 

Mina reisin kodumaal” – autor: Alvar Küüt. Fotokonkursi “Tamroni Reisifoto ” teine koht.

Žürii liikme Gev Vagula kommentaar: „Reisifoto peale mõeldes me üldjuhul kujutame ette pilte loodusest või keskkonnast, mis on tehtud mujal, kui siinsamas kodumaal. See pilt jäi silma just selle poolest, et tehtud siinsamas ja meie oma kodumaal. Kenas ning maagilises kohas ja ajal. Liskas veel hubast soojust ja üllatavat elementi keskkonnas. Ja ongi lihtne kuid samas vinge pilt olemas. Tubli töö!  See paneb mõtlema, et kas on ikka alati tarvis istuda kodus ja mõelda, et saaks aga ühel päeval kunagi reisima, kuhugi kaugele. Tegelikult aga tuleb kätte võtta ja reisida siinsamas, meil on olemas kodumaa, mis on täis maagilisi ning vingeid kohti reisimiseks ja imeliste piltide tegemiseks.“

tamron-reisifoto-2015-2

 

Päikeseloojang Luangwa jõel”  – autor: Triin Leesmann. Fotokonkursi “Tamroni Reisifoto 2015” kolmas koht

Žürii liikme Sven Začeki kommentaar: “Päikeseloojangud on Aafrikas põhjamaa loodusega võrreldes äärmiselt üüriksed hetked. Selleks, et valgusviivu ära kasutada peab fotograaf piinliku täpsusega oma käike planeerima või tal peab lihtsalt tohutul hulgal õnne olema. Väga hea pildi seisukohalt pole õnneks oluline, kas fotograaf jõudis jäädvustuseni õnne või raske töö abil, tulemus otsustab pildi edasise saatuse. Elevendikarja siluett kuldses valguses jõge ületamas jäi mulle kohe teiste tööde hulgast silma.”

tamron-reisifoto-2015-3

 

Aitäh kõigile, kes esitasid fotokonkursile oma parimad reisifotod ning sellega meie kõigi maailmapilti avardasid.

(2402)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast