Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 39. On{X}

Ma ei ole selles maailmas ainuke, kel imestus oli ääretult suur kuuldes, et Microsoft on teinud Android platvormi jaoks programmi. Microsoft on loonud ju Windows Phone nutiseadme platvormi, mis põhimõtteliselt on Google Android konkurent. Üllatus oli veel suurem, kui programm oli lõpuks üle vaadatud ning leitud sellest hulgim positiivset lisaks mõnele negatiivsele aspektile. on{X} ise on aga automatiseerimise programm ning sellest kohe ka lähemalt.

Funktsionaalsus

on{X} puhul ei ole tegu niivõrd Android seadmes oleva programmi võimekusega, vaid platvormi üleüldise funktsionaalsusega. Seadmes endas pesitseb ainult pisike programmikood, mis on disainitud reegleid vastu võtma. Lisaks kasutatakse seadme erinevaid sensoreid ning ka internetis olevaid andmebaase.

Ühest küljest saavad kasutajad endale ise reegleid kirjutada, kasutades javascript keelt. See eeldab teadmisi Android funktsioonidest jms, et õige programmi või sensori poole pöörduda. Kui sinul aga need teadmised puuduvad, siis ei pea laskma end heidutada. on{X} meeskond on loonud hulgim retsepte, mida kasutaja valida saab. Olgu see siis, et telefon kontrolliks hommikul enne tööle minekut ilmateadet ning vihmaohu korral teavitaks sind vihmavarju kaasa võtmise vajadusest. Või siis automaatselt lülitaks sisse muusika, kui sa jooksed. Automatiseeritud helitugevuse muutmised, andmeside sisse ja välja lülimine, sõltuvalt asukohast jpm.

Muid elu lihtsamaks tegevaid retsepte leidub veelgi. Näiteks, kui sul elukaaslane saadab sõnumi: Kus oled? saadab SMS’i või emaili automaatselt vastu hetkeasukoha kordinaatidega. Automaatne teavitus pereliikmele, et aku on seadmel tühjaks saamas, kui sa kodus ei ole (ning kulutades veelrohkem akut).

Loomulikult on sellisel programmil ka pisike varjukülg. Nimelt pidev sensorite poole pöördumine koormab tublisti akut, eriti siis, kui kasutatakse GPS’i asukoha või kiiruse määramiseks.

Miks minul seda vaja on?

Paljud kasutavad nutiseadet pigem helistamiseks, harva internetis või FB käimiseks. Sellisel juhul on on{X} sinu jaoks võrdlemisi kasutu. Samas, kui sa oled siinkirjutajaga sarnane, kasutades telefoni uudisvooguse lugemiseks, internetis käimiseks, autonavina, kalenri jms asenduseks, siis leiad on{X} juures nii mõnegi hea võimaluse, mida ära kasutada. Isiklikult olen saanud platvormi hästi ära kasutada. Töölt lahkudes lülitab bluetoothi telefonis sisse ning natuke hiljem paneb ka muusika mängima. Selleks ajaks on klapid kõrva saanud. Kodust lahkudes automaatselt WiFi välja, koju tagasi jõudes uuesti sisse ning palju muud analoogset.

Hinnang!

on{X} puhul suutis Redmont meid järjekordselt väga positiivselt üllatada. Programm ise on küll täpselt nii hea, kui häid käske me suudame sellele programmeerida. Samas, kasutades ära väliseid andmebaase ning kasutaja reaalset asukohta, on võimalused pea piiramatud. Kui nüüd ainult nutiseadmete akud nii väikese mahuga ei oleks ning GPS’i kasutamine seda nii kiirelt tühjaks ei imeks….

on{X} Google Play Store’s

on{X} veebikeskkond

(169)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga