Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 18. QuickOffice

Tihti kliendid küsivad minult, kas see tahvelarvuti või telefon dokumente ka avab. Lihtne vastus oleks see: õige programmiga on kõik võimalik. Dokumentide vaatamiseks on palju erinevaid vabavaralisi programme, nende muutmiseks kahjuks mitte. Samas üheks ustavaks kaaslaseks minule on kujunenud just QuickOffice. Ühest küljest seepärast, et selle litsentseeritud versioon oli eelinstalleeritud minu telefoni, teisest küljest aga seepärast, et see täidab kõik vajalikud funktsioonid, mida ma vajan.

Funktsionaalus

Nagu ühe kontoritarkvara puhul ikka, saad sa QuickOffice abil avada enamlevinud dokumendifaile – tekstidokumendid, presentatsioonid, arvutustabelid, PDF failid… Lisaks sellele saad neid ka muuta. Siiski, olgem ausad, väikesel ekraanil suure arvutustabeli muutmine on ikkagi suhteliselt tülikas.
Lõpuks on ka lisatud Microsoft Office 2010 tugi, lubades avada & muuta docx, xlsx ja pptx formaadis faile. See funktsioon pole veel paljudes alternatiivsetes programmides saadaval, mis teeb QuickOffice programmiks, mida soetada.

Kuna tegu on mobiilsele seadmele mõeldud tarkvaraga, siis ei piirdu tugi ainult lokaalsete failidega. QuickOffice on võimeline avama faile ka pilvest. Olgu selleks siis Dropbox, Google Docs, Evernote jms. Enamus populaarsed pilvepõhised teenused on toetatud. Lisaks on programmi sisse ehitatud failihaldur. Miks see vajalik on, sa mõtled? Et sa saaksid hoida kõik enda failid telefonis ühes kohas. Nimelt on Android operatsioonsüsteemil mõned häirivad asjad, mis puudutavad failihaldust. Saad e-kirja, kus on dokument sees. Soovid seda avada? Aga kahjuks salvestatakse see automaatselt /downloads/ kausta. Samas on seal ka kõike muu, mitte nii vajalik. Samas – kui sinu kontoritarkvara lubab seda avada ning ka mujale, näiteks dokumentide kausta tõsta, siis on see üsnagi mugav kõik-ühes lahendus. Lisaks toetatud dokumentiformaatidele, näitab failihaldur ära ka mittetoetatud formaadid, kui sa peaksid tahtma neid ümber tõsta.

Androidi “share” funktsioon on ka toetatud. Mis tähendab, et sa saad jagada teistega faile. Sisuliselt siis kõik programmid-sihtkohad, mis toetavad seda funktsiooni. St saata fail meiliprogrammi, MMS’iga, laadida veebi või… kasvõi Whatsapp’i.
Miinusküljena peaks aga ära mainima selle, et kui sul on Android tahvelarvuti ja mobiiltelefon, siis mõlemale sama versioon kahjuks ei sobi. Nimelt on tootja otsustanud luua Honeycomb tahvlite jaoks eraldi versiooni Pro HD. Seega, tavaversiooni ostuga sa ei saa seda paigaldada nii telefoni kui uuemasse tahvelarvutisse.

Kelle jaoks?

QuickOffice on loodud silmas pidades kasutajate vajadusi ning soove mitte teha liigseid lisaliigutusi, et enda dokumentidele ligi pääseda. QuickOffice on loodud ideega, et põhitöö ei tehta mitte Androidi seadme ekraanil,  vaid seal saad vaadata või korrigeerida kiirelt, kui vaja.
Vaata seda funktsionaalsust näiteks niimoodi: Kirjutad kontoris olles artikli valmis ning üle Dropboxi jagad faili kolleegiga. Teel koju aga annab hea kolleeg teada, et seal on mõned vead sees. Siis saad kohe faili avada ning vastavad muudatused kohe sisse viia, ära salvestada ning kolleeg näeb ka kohe redigeeritud versiooni. Sellised võimalused teevad sinu tahvelarvuti või nutitelefoni väga mobiilseks kontoriks.

Kokkuvõte

QuickOffice on kontoritarkvara oma täies hiilguses. Samas selle lisavõimalused ning pilvepõhilise salvestuse tugi teevad sellest täielikult mobiilse kontori, andes sul võimaluse luua ning vaadata dokumente kõikjal, kus sul interneti ligipääs olemas on.

QuickOffice 7 päeva prooviversioon Android Marketis

QuickOffice Pro (Office & PDF) Android Marketis € 11.57

QuickOffice HD Android Marketis € 15.43

(748)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga