Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 13. MoboPlayer

Nutitelefonid ja tahvelarvutid lähevad aja jooksul järjest paremaks. Kahjuks multimeediavõimalused vaikesätetes ei ole veel eriti paranenud. Eelnevalt oleme rääkinud muusikamängijatest, kaameraprogrammidest. Tänaseks maiuspalaks on aga valitud üks programm, mis asendab sinu Androidi vaikimisi videomängija.

Funktsionaalsus

Androidi vaikepleieri kõige suuremaks miinuseks on see, et toetatud konteinerid ning koodekid on võrdlemisi piiratud. Teadaolevalt kasutab Androidi vaikepleier GPU (Graphical Processing Unit ehk videoprotsessor) poolt toetatud dekoodreid. Kahjuks on see nimekiri limiteeritud ning loob vajaduse kasutada tarkvara baasil olevaid dekoodreid. Samas Androidi enda videopleier ei ole võimeline kasutama välist dekoodrit, seega ka vajalik eraldi videomängija.

MoboPlayer’i kõige suurem eelis on see, et need videovormid, mille lahti pakkimine on toetatud riistvara baasil, tehakse riistvaras. Need vormid ja konteinerid, mis pole toetatud… nende jaoks laeb pleier sobiva dekoodri alla ning esitab soovitud video ikkagi. Tänu sellele ei pea enam eraldi faile ümber konverteerima, et telefonis või tahvelarvutis neid vaadata. Miinusküljeks sellisel lähenemisel, nagu ka vanematel arvutitel esines, ei suuda videot esitada korrektselt. Üheks sümptomaatikaks on heli ja pildi sünkroonist väljaminek või pildi nn. hakkimine. Seda probleemi esineb aga ainult teatud asjade kokkulangemisel, vana (nõrga protsessoriga) seade, video suurem resolutsioon või mõlemad koos. Võrdluseks – vana HTC Desire Z suutis DVD kvaliteediga video (624×325 pikslit) ilma probleemideta esitada, samas FullHD video, mis oli .mkv konteineris ning kasutas MPEG-4 koodekit, läks pilt ja heli kiirelt sünkroonist välja.

Ning on olemas võimalus kasutada väliseid subtiitrite faili või laadida näiteks MKV konteineris olevat subtiitrit. Mis puudutab konteinereid: kui failis on kaasas rohkem kui üks heliriba – video vaataja saab valida vastavalt enda soovidele, mida kuulata.

Mis siis programmil veel lisaks on? Väga intuiivne kasutajaliides. Programm otsib automaatselt telefoni mälus olevaid videofaile ning kuvab need avakuvale. Kasutaja saab määrata ka, millises kaustas olevaid faile programm vaikimisi kuvaks. Kui avakuva teisele aknale minna, siis seal on näha kaustad ning kaustade kaupa videosid sirvida.

Lisaks saab avakuvas olevaid faile sorteerida vastavalt kasutaja soovidele. Alates faili asukohaga, lõpetades failiformaadi või video pikkusega.

Mis võrdlemisi üllatav funktsioon oli: programm toetab ka esitulusloendite kasutamist. Seda puhuks, kui soovid lasta Android seadmel ette mängida mitu videot järjest, ilma et peaks vahepeal sekkuma.

Ning kerge maiuspala. Aplikatsioon toetab ka voogesitust. Seda üle HTTP/HTTPS kui ka RTSP protokollide. Hea lahend vanema operatsioonsüsteemi kasutajatele, nimelt HTTPS protokolli tugi tuli alles Honeycomb 3.1’ga.

Kelle jaoks?

Olgem ausad, ikka kõigile. Androidi vaikepleier ei ole just väga funktsionaalne ning ressursikasutuse poolest ei ole MoboPlayer halvem. Seega viimne kui üks Androidi kasutaja, kes mingilgi määral videoid vaatab oma seadmel, võiks selle funktsionaalse programmijupi enda seadmesse paigaldada.

Kokkuvõte

Positiivseks küljeks tõsiasi, et mängib sisuliselt kõike faile. Täpselt nagu VLC pleier sinu lauaarvutis, ilma, et peaks ise midagi juurde paigaldama. Miinusküljeks aga see, et niipea kui peab kasutama lisatarkvara faili lahtipakkimiseks, hakkab kõvasti seadme resursse kasutama. Samas, mugav ja lihtne kasutajaliides kompenseerivad kõik puudused. Seda enam, kui seadmeks on mõni uuem kahetuumalise protsessoriga nutitelefon või tahvelarvuti. Siis võib vaadata südamerahuga kasvõi FullHD kvaliteediga faile (kui need mällu ära mahuvad).

MoboPlayer Android Market’is

(437)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga