Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 4. Winamp

Tihti juhtub nii, et kui sul on hea heliga mobiiltelefon taskus kaasas, siis enam ei taha mingit lisaseadeldist taskusse panna. Seda enam, kui sinu telefon on hea helikvaliteediga. Sellisel juhul on vaja head ning võimekat muusika taasesitusprogrammi, mida oleks mugav kasutada. Oleme testinud mitmeid programme, aga tänaseks postituseks jäi sõelale üks tasuta aplikatsioon, milleks on Winamp.

Funktsionaalsus

Winamp on meediaesitusprogramm, mis töötab Windows operatsioonsüsteemil ning nüüd ka Androidil.  Olgem ausad, tavaarvutil on Winamp ikka väga mugav kasutada. Just oma esitlusloendi, multimeediateegi (ingl.k multimedia library) ning mugava kasutajaliidese poolest.

Mis siis ikkagi Android versioonil niivõrd head on? Esiteks esitlusloend on loodud väga mugav. Sa saad oma muusikakogus kiirelt lisada laule järjekorda, soovi korral ka eraldi esitlusloendina salvestada. Eks meil kõigil on olnud juhuseid, kus soovid spetsiifilisi lugusid kuulata, ilma et peaks eraldi esitlusloendi looma. Paar sõrmeliigutust ning ongi järgmiseks pooltunniks lood järjekorras.

Teine, äärmiselt kasulik lisa, on multimeediateegi täielik juhtimine läbi lauaarvuti. Selleks peab olema vähemalt 5.6 versioon arvutis paigaldatud ning seadmed samas kohtvõrgus. Android seadmel peab olema operatsioonsüsteem 2.1 või uuem. Äärmiselt mugav lahend esitlusloendite loomiseks või muusika Android seadmesse kopeerimiseks. Ning enam ei pea kaabli otsa seadet panema, et uusi lugusid kaasa võtta.

Lisaks suudab Winamp väljastada “hetkel mängib” infot ka teistele programmidele. Tuntuim neist on Last.fm aplikatsioon ning sellega seonduv scrobbling. Last.fm’ist räägime mõni muu kord täpsemalt. Scrobbling aga annab võimaluse järge pidada oma tõeliste muusikaeelistuste kohta, mida sa reaalselt kõige rohkem kuulad. Eeldab küll Last.fm aplikatsiooni olemasolu ning nende portaalis profiili loomist.

Neljandaks, SHOUTcast raadio tugi. Tegu on internetiraadiokogumikuga, kus on üle 45000 sisendi. Ei pea kuulama seda muusikat, mis sul hetkel seadmesse salvestatud. Vali žanr, soovitud raadiojaam ning hakka kuulama. Ilmselgelt nõuab aktiivse internetiühenduse olemasolu. Sellegipoolest äärmiselt mugav lisa.

Winampi on sisse integreeritud ka võimalus otsida artistide biograafiat ning laulusõnu. Info võtab failist, kahjuks ainult failinimes olevast infost ei piisanud. mp3 faili puhul tahtis, et info oleks ID3 märgendis.

Mis endale väga meeldis, on kontrollnupud, kerge ligipääs widget’ite kaudu koduekraanilt ning see, et ekraanilukustuse ajal kuvab kontrollnupud ekraanile. Ei pea iga kord klahvilukku täitsa maha võtma, et muusikat vaigistada või järgmist laulu kuulata.

Kelle jaoks?

Sihtgrupp selle programmi puhul on ilmselge. Ikka inimesele, kes kuulab muusikat telefoni või tahvelarvutiga. Inimesele, kellel ei meeldi kaablitega mässata, et muusikat seadmesse kopeerida. Inimesele, kes hindab paremat kasutamismugavust, kui Android Music Player seda pakub. Kasutajale, kelle muusikaeelistus on sõltuv hetketujust, ilmast või kuu faasist. Äärmiselt mugav on organiseerida muusikakogu ning kiirelt ligi pääseda.

Kokkuvõte

Tegu on ühe äärmiselt funktsionaalse ning mugava programmiga, mis muudab sinu muusikakuulamise kogemust Android seadmes. Miinusküljeks jääb ekvalaiseri puudumine ning nii mitmegi failiformaadi toe puudumine. Kuna Nullsoft (Winampi tootja) lisab aplikatsioonile tihti lisafunktsioone, siis jääb ainult loota, et ekvalaiser saabub lähiajal. Lisaks ehk ka teiste failiformaatide tugi läbi pluginate nagu Windowsi versioonis on lahendatud. Siiski, arvestades kõiki fakte, on tegu parima tasuta saadava muusikaprogrammiga Androidile.

Winamp Android Market’is

(402)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga