Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 11. Vignette

Oktoobri alguses kirjutasime ühest vabavaralisest kaameraprogrammist Androidile. Täna aga tuleb üks natukene funktsionaalsem programm. Vignette suuremaks miinuseks on see, et demovariandil on resolutsioon piiratud 0.3 megapiksliga ning täisversioon maksab Android Marketis ~2.89€. Samas õigustab täisversioon end ära, kuna parema kaameraga nutitelefon koos Vignette`iga annab väga hea lõpptulemuse.

Funktsionaalsus

Esimene asi, mis silma paistab, on väga kena päästik, mis ekraanile kuvatakse. Peidust tuleb see välja ekraanile vajutades. Ning selle ümber olevad valikud (options) ning uuesti fokusseerimise käsk (refocus). Nagu Androidi vaikekaameraga, saad teravustada ükskõik millisesse punkti. Valikud käsk toob aga esile ekraani alumisse äärde võimalikud pildistamisvariandid.

Mis seal siis ikka on nii erilist? Hakkame tagantpoolt vaatama võimalusi.

Viimase variandina kuvatakse pildi järeltöötlus. Esimesena nendest variantidest on värvivariandid. Saad valida kas spetsiifilise filmi järgi, nagu Kodak Portra, Fuji Velvia, Ilfordi mustvalge film jms. Erinevad värvieffektid ning ka objektiivispetsiifilised filtrid, nagu Tilt-Shift (ainult üks osa pildist terav, muu fookusest väljas). Ning ka erinevad raamid ning pildimõõdud (küljesuhted). Erinevalt Pixlr-o-Matic‘ust, saad selles programmis enda erinevaid valikuvariante salvestada lemmikute alla, et hiljem kiirelt lisada teatud tüüpi järeltöötlust kiiremini.

Järgmine valikuvõimaluste grupp on resolutsioon, millega pilte salvestada. Demovariandil on maksimaalselt 0.3 megapikslit, nagu eelpool mainitud. Maksimaalne, see sõltub juba seadmest, millega pildistada. Samas programmil on hetkel suurim võimalus 8MP. Egas telefonikaameratel üldjuhul ikkagi see number kõrgem ei ole.

Keskmine variant – kaamera seaded. See on tõeline fotoentusiasti paradiis. Muuta saad peamisi kaamera parameetreid: valge tasakaal, sensori tundlikkus, särimõõtmine, säristus, heledus, kontrast, värviküllus jne. Loomulikult osad parameetrid sõltuvad kaasapandud kaamera funktsionaalsusest.

Välgu tööd saab ka natuke juhtida. Kahjuks ei tööta see Dell Streak seadmel. Muude puhul saab kasutada välgukeeldu, sundvälku või automaatset välku.

Kõige esimene variant on kirss tordil. Nagu ühel korralikul kaameral ikka, saad valida, kuidas pilte teha. Kas üksikult, sarivõttena, viivisega või… timelapse. Blogi püsilugejad on näinud meie postitusi võrratutest timelapse videotest. Loomulikult selle programmiga need nii head küll ei tule (arvestades telefonide sensori võimekust). Aga ikkagi, võimalus on olemas.

Ning kaameral on ka topeltsärituse võimalus. Teisisõnu, tulista kaks pilti üksteise peale. Enam ei pea selle tulemi saamiseks soetama endale LOMO fotoaparaati või tagantjärgi palju Photoshopis mässama.

Lisaks lubab programm väikest stabilisaatorit. Eks natuke aitab väriseva käe vastu, aga imesid ei tee, nagu Tamroni objektiividel.

Ja ka väike abimees. Ekraanile on võimalik kadreerimiseks kuvada abijooned. Kahes variandis need, 3 püstist joont, lähtudes kolmandike reeglist või 3×3 ruudustik, mis aitab paremini kadreerida tehtavat pilti.

Mis veel sel programmil peidus on? Kui droidil ka GPS olemas on, siis Geotagging (salvestab GPS koordinaadid pildi juurde). Hiljem pilte Snäp pildipanka üles laadides näiteks saad ka Google Maps’i pealt ära näha, kus foto tehtud on. Programmi käivitades ütleb ka kohe ära, kui täpne hetkel asukoht on.

Kelle jaoks?

Ilmselgelt fotoentusiastile, kes soovib natuke huvitavamaid pilte teha, samas ei viitsi täismõõtu fotoaparaati kaasas kanda. Ma isegi tihti avastan end pildistamas telefoniga (mida üldjuhul eriti heaks ei kiida), kui fotoaparaadid ise on koju jäänud. Täna hommikul sai kohe parema tulemi, kui pildistasin päikesetõusu ja härmas maad. Valikuvariantidest kohe puudust ei tule ning näoraamatu jaoks kvaliteedist piisab küllaga (või teha kasvõi 10×15 pildiilmutus).

Kokkuvõte

Nagu eelnevast jutust me järeldada võime, on tegu ühe väga asjaliku fotoprogrammiga, mis võib asendada droidiseadme vaikimisi kaameraprogrammi. Avardab Vignette pildistamisvõimalusi väga palju. Nüüd tuleb ainult mobiiltelefon statiivi peale 26.42€keerata ning välja imeilusat timelapse videot tegema sügisesest päikesetõusust.

Vignette Demo Android Market`is

Vignette täisversioon Android Market`is

(200)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Statiiv Velbon V-Pod Kompaktne ja kerge statiiv väiksemale kaamerale
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga