Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 12. SoundHound

Mõnikord on ikka nii, et kuuleme raadiost mingit laulu ning tahame seda ka enda muusikamängija esitlusloendisse panna. Aga mida teha siis, kui sa ei tea, mis lauluga tegu on? Osadel kodumaistel raadiojaamadel on kodulehel olemas info “hetkel eetris”, aga alati ei ole käepärast arvutit. Või kuuled laulu mingi kaubanduskeskuse siseraadios. Loomulikult hakkab see muusikapala sind kummitama ning tahad seda veel kuulata. Aga no näed, ei tea millega ikkagi tegu on. Siit tuleb appi SoundHound.

Funktsionaalsus

Nagu eelnevalt mainisime, aitab SoundHound leida laule. Üks variant on see, et trükid sisse soovitud artisti nime või laulu pealkirja. Kiirelt otsitakse vaste ülesse ning kuvatakse ekraanile. Aga mis siis teha, kui trükkida ei soovi või ei oska? Siis saad vajutada nuppu ning häälkäsklusega öelda esitaja ja laulu pealkirja. Juhul kui esitaja või laulupealkiri ei meenu, siis tunneb SoundHound ära ka ümisetud või lauldud viisijupid, ning isegi kitarril tinistatud meloodiad. Häältuvastuse ainuke häda on see, et eesti aksendiga, nagu alati, jäävad need programmid natuke hätta.

Ning maiuspala. Mis siis ikkagi teha, kui ei tea ei esitajat ega pealkirja? Samal ajal aga lugu tuleb kõlaritest? Vajuta nuppu, las analüüsib natuke ning otsib hetkel mängiva laulu ülesse. Jälle pisike negatiivne külg – kohalikku muusikat eriti hästi ta ei tunne.

Lisaks laulude leidmise soovile kuvab SoundHound ka laulusõnad, albumi info, artisti info. Kui sellest väheseks jääb, siis saad otse Amazonist ka soovitud laulu endale soetada. Kahjuks on see tegevus seotud Amazon AppStore’ga, mis Eestis veel saadaval ei ole. Jah, mingil põhjusel oleme Põhja-Ameerikas asuvate korporatsioonide jaoks ikka veel osake Nõukogude Liidust või asume hoopis keset Sahara kõrbe, kus internetist veel kuuldud pole.

Androidi puhul on saanud standartiks ka jagamise funktsioon. Ühe klahvivajutusega saad jagada otsingutulemusi Facebook’is või Twitteris ning lisada juurde ka enda asukoha. Ei oska öelda, kuidas see küll kasulik võiks olla, aga ega’s halba see ei tee.

Lisaks ka Pro variant. Siis lubatakse lõpmatuseni laule tuvastada ning reklaamid on ära koristatud ekraanilt. Kui vähegi leiate programmi enda jaoks kasuliku – soovitan soetada.

Kelle jaoks?

SoundHound on mõeldud kõigile. Kõigile, kel on iPhone, iPad või Android seade taskus ning internetile ligipääs. Kõigile, kes ei ole kõndiv muusikawikipeedia, ei jää meelde laulude pealkirjad või artistid. Rääkides halvast mälust: SoundHound talletab ka otsinguajaloo ning, kui seade toetab, jätab ka märke asukohast. Hiljem on võimalik 1+1 kokku panna, kus olid, kui laulu otsisid.

Ning, kui fantaasia otsa saab, siis vastassoo võrgutamiseks sobib ka suurepäraselt. Kujutage ette situatsiooni, kus olete kohtingul ning kõlab Vivaldi viiulikontsert. Et muljet avaldada ning paista välja väga teadjana, võtad taskust telefoni ja kiirelt otsid üles muusikapala info. Siis saad kohe tunda end väga intelligentsena, et tunned ka klassikalist muusikat ning järgmine kohting on garanteeritud.

Boonusena tuleb kaasa rubriik What’s Hot: seda saad kasutada siis, kui ei tea, mis ülejäänud maailmas hetkel kuum on ja moes, mis mitte. Ning SoundHound lubab ka populaarsemate laulude klippe kuulata, mis aitab selgitada, kas tuvastatud muusikapala on just see, mida otsisid.

Kokkuvõte

Nagu ka Google Goggles’i puhul välja tõime: iga otsingumootor on täpselt nii hea, kui hea on andmebaas selle taga. See ongi SoundHound’i puhul kitsaskohaks – kõike see veel ära ei tunne. Loomulikult on võimalik andmebaasi täiendada, kui laulu ära ei tuntud (eeldusel, et sa ise tead, millega tegu on).

Pisikeseks miinuseks on ka see, et väga mürarohkes keskonnas häälkäsklusega muusikapala otsimine võib raskeks osutuda, sest nutitelefoni mikrofonid, mille kaudu salvestatakse otsinguks ümisetud lood, on võimelised heli püüdma vaid teatud kaugusteni. Aga selle vastu aitab see, kui nutitelefon suunata heliallikale võimalikult lähedale.

Samas, kuna kasutajaliides on intuiivne ning otsing toimub väga kiirelt, siis tegu on äärmiselt kasuliku ja mugava programmijupiga, mis igas Android seadmes võiks olemas olla.

SoundHound Android Market’is

SoundHound Pro Android Market`is

(1077)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga