Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 1. Google Sky Map

Täna alustame uue artikliseeriaga, kus tutvustame iga nädal ühte uut Google Android operatsioonsüsteemil töötavat programmi ehk rakendust ehk app`i. Valiku tegemise kriteeriumid ei saa olema just väga lihtsad, üritame leida programme, mis paistavad teiste seast välja oma unikaalsuse, funktsioonide või muude kasulike lahendite poolest. Kui sul on Android tahvelarvuti või nutitelefon, siis saad rakenduse alla laadida ülalolevat QR-koodi skaneerides või artikli all olevale lingile vajutades.

Avaartikliks valisime välja Google Sky Map’i. Seda enam, et sügisesel ajal on väga hea öist taevast vaatlemas käia. Ööd on meil nüüd ju pimedad, kuid mitte veel liiga külmad.

Funktsionaalsus.

Google Sky Map, nagu nimigi ütleb, on taevakaart. “Mille jaoks mul seda nutitelefoni vaja on, kui paberil see ka olemas?” võid endalt küsida. Tegelikkuses on õnneks programm natuke targem, kui vana hea atlas. Nimelt on aplikatsioonile mõned väga head lisad juurde pandud. Esiteks kasutab programm seadme GPS’i, et enda asukoht täpselt paika panna. Teiseks: kuna 99% seadmetest on olemas asendisensor ning kompass. Nendelt sensoritelt tulev info kasutatakse programmi poolt ära, et täpne vaatamise suund paika panna.

Sarnaselt Google Maps’ile, on programm üles ehitatud erinevatele kihtidele (ingl. k. layer), kus saab määrata ära, missugust informatsiooni kuvada: alates planeetidest, lõpetades tähtkujude ja udukogudega. Kui sõrmed ekraanile panna, siis saad muuta kaardi suurendusastet. Eriti mugav, kui otsid ühte spetsiifilist taevakeha teiste seast. Lisaks on võimalik automaatne kaardikeeramine välja lülitada ning taevakaarti lihtsalt sirvida. Sellisel juhul eiratakse GPS’i, kompassi ja asendisensori informatsiooni.

Lisaks kõigele on programmil üks suurepärane funktsioon. Otsing. Oh kui kasulik ja hea see võimalus on. Oled ära eksinud taeakehade seas või ei leia sobivat tähtkuju? Ainult vajuta otsi nupule ning trüki märksõna sisse. Nojah, miinuspool seisneb selles, et programm pole veel eestikeelne. Tühja sellest, otsing toimib niiehknaa ja Google Translate võib ka läheduses olla. See selleks. Otsides kuvatakse ekraanile suur rõngas noolega. Nool osutab otsitava taevakeha poole ning rõnga värv tähistab kaugust otsitavast subjektist. Nüüd enam ei ole probleemi Suure Vankri leidmisega.

Kelle jaoks?

Iga programmi puhul tekib küsimus, kellele see ikka mõeldud on. Google Sky Map’i puhul on sihtrühme palju. Kujuta ette, et oled tüdruksõbraga väljas, tahad romantiline välja paista. Samal ajal, kui temake enda meiki kohendab, haarad sa nutitelefoni taskust ja otsid välja Luige tähtkuju ja näitad, kallike seal on see ja see. Ning oledki kergelt saanud kaaslase silmis plusspunkte.

Samas on programmil ka natuke kasulikum funktsionaalsus. Tihti kasutan seda isegi, kui öösel pildistamas käin ning silm veel ei seleta tähistaevast. Google Sky Mapi abil saan kergelt suuna kätte, et kaamera paika sättida. Seda ka tihti olukordades, kus õhtuhämaruses või linnaruumis valgust liigselt on, aga kaamerasilm suudab tähed eristada ülejäänud taevast.

Lisaks kõigele üldhariv võimalus, lihtsalt tutvuda öise taevaga ning endale selgeks teha, mis on mis meie põhjamaises taevas ning teinekord natuke parem orienteeruda.

Kokkuvõte.

Nagu alati, on Google teinud väga põhjaliku programmi, millel silmapaistvaid miinuspooli ei ole. Pigem tekitab negatiivse kogemuse kasutatava seadme sensorite võimekus või GPS signaali puudumine. Selle aga kompenseerib väga hea ülesehitusega ning intuiivse kasutajaliidesega tarkvara. Soovitan seda paigaldada seadmesse igal juhul – kes teab millal sinul seda vaja läheb.

Google Sky Map Android Market`is

(1144)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga