Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia üllatab kolme uue Android nutitelefoniga

Nokia on vaikselt tõusmas tuhast. Kultustelefoni Nokia 3310 tagasitulekuga hoiab Nokia end jätkuvalt meedia tähelepanu all ja nüüd teatas Soome suurfirma HMD Global, et peagi hakkavad saadaval olema uued Nokia nutitelefonid. Neil ei ole mitte mingit seost Nokia Lumia telefonidega vaid tegu on Android operatsioonisüsteemile ülesehitatud odavama hinnaklassi nutitelefonidega. Android Nougat 7.0 opsüsteem peaks täitma uute Nokiate sisu kõige puhtamas mõttes, ei mingeid peale sunnitud rakendusi, kasutajaliidese isikupärastamist ja tüütuid turvauuendusi.

Nokia 6 on suurim välja hõigatud nutitelefonidest. 5,5- tolline ekraan ja Qualcomm’s Snapdragon 430 protsessor teeb koostööd 3 GB muutmäluga. Sisemälu on 32 GB, mida võimalik laiendada tänu microSD kaardipesale. Ilusate piltide eest hoolitseb 16 MP kaamera tagaküljel ja eespool 8 MP lainurk kaamerasilm. Korpus on valmistatud vastupidavast alumiiniumist ja tuleb mati lõppviimistlusega, kuid saadaval hakkab olema ka läikiva pinnaga must isend, millel on 64 GB mälu mahtu ja 4 GB muutmälu. Hind hakkab olema vahemikus 230 – 300€.

Nokia 5 on mõnevõrra väiksema ekraaniga kui eelnevalt kirjeldatud mudel. 5,2-tolline ekraan on huvitava disainiga pandud justkui “sulama” alumiiniumist korpuse sisse. Kumerad ääred muudavad selle käeshoidmise mugavaks. Sisemuses tuksub samuti Qualcomm’s Snapdragon 430 protsessor ja mälumahuks tagasihoidlik 16 GB ja 2 GB muutmälu. Esimene kaamera on samaväärne Nokia 6’ga ning tagumine kaamera 13-megapiksline. Hind on aga üllatavalt madal, jäädes alla 200€.

Nokia 3 eelnevatest kõige lihtsam. 5-tolline ekraan koos 2 GB RAMi ja 16 GB sisemäluga. Neile on kaaslaseks neljatuumaline MTK 6737 protsessor. Nokia 3 meenutab kõige enam Lumia telefonide seeriat, kuna on alumiiniumist raamiga peidetud plastikust korpusesse. Nii ees, kui taga on 8 MP kaamera. Hind hakkab olema veidi üle 100€.

Kerkib vaid küsimus, kas tõesti on nõudlus puhtasisulise Android Nougat 7 järele ja kas tuleval aastal on siiski oodata Nokialt ka tõsisemaid nutitelefone, mis suudaks konkurentsi pakkuda ka Samsung Galaxy S8 ja iPhone 8’le.

 

Allikas: Nokia

(1105)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga