Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Küsi portreefotograaf Kaupo Kikkaselt

Photopointi ajaveebi intervjuuseeria teiseks portreteeritavaks on mees, kes tavaliselt ise inimeste olemise ja olemuse kujutamisega tegeleb. Seda mitte küll sõna, vaid ikka fotokaamera abil. Kaupo Kikkas on profifotograaf, EestiFoto fotokooli juhataja ning Eesti Vabariigi Valitsuse ja Kaitseministeeriumi ametlik fotograaf. Ta on teinud kaastööd enamikule Eesti meediaväljaannetele (Eesti Ekspress, Cosmopolitan, Playboy jne), korraldanud mitmeid autorinäitusi ja fotokoolitusi ning osalenud kümnete fotokonkursside žüriides.

Kaupo on nii Eestis kui ka välismaal tuntust kogunud eelkõige oma suurepäraste portreefotodega. Lisaks sellele tegeleb ta aktiivselt ka reklaamfotode loomisega, pildistades selle žanri raames nii inimesi kui ka esemeid kõikvõimalikes olukordades ja keskkondades. Kaupo huvitavamaks pildistusobjektiks ongi inimloomus, mille erinevaid vorme ta muljetavaldava täpsusega tabada suudab.  Nõnda näeb Kaupo pildistatud portreede vaataja, kuidas inimese sisemaalima mõistmine lihtsast aktifotost määratult paljastavam olla võib.

Kaupo elus on väga olulisel kohal muusika ning seetõttu on ka suur osa tema töödest muusikast otseselt või kaudselt mõjutatud. Lausa kaks näitust on Kaupol olnud jazzmuusika ja -muusikute teemadel. Viimaseks selliseks oligi 2009 a portreeväljapanek “Backstage”. Käesoleva aasta alguses sai Kaupo ka väga tähelepanuväärse rahvusvahelise tunnustuse osaliseks, põrutades WPPI fotokonkursil grupifoto kategoorias kolmikvõidu. Kaupo töödega saab tutvuda tema veebilehel ning mõtetega tema blogis.

Kaupo Kikkasele saavad kõik soovijad küsimusi esitada kuni käesoleva nädala lõpuni sellesama postituste kommentaarides, Photopointi Facebooki lehel või Fotofoorumis. Huvitavamatele küsimustele vastab Kaupo järgmise nädala jooksul. Intervjuu ise ilmub Photopointi ajaveebis  esmaspäeval, 15.11.10. Küsimuse juurde jätke kindlasti ka oma nimi või meiliaadress kuna kõikide küsijate vahel loosime seegi kord välja Photopointi fotokursuse populaarse kolmanda osa “Kuidas pildistada loomi, maastikke, inimesi ja lähikaadreid“. Eks seda ikka seetõttu, et sealses kolmandas peatükis heidetakse valgust portreepildistamise põhilistele tehnilistele algtõdedele.

(932)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga