Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kui tahad peegelkaameraga soodsalt suumida – Tamroni uus 18-200mm objektiiv toob parema pildikvaliteedi ja värinastabilisaatori

Tamron-18-200mm-vc

Jaapani optikatootja Tamron on täna esitlemas uut objektiivi 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC. See on uusversioon Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical [IF] MACRO objektiivist – 10 aastat tagasi turule tulnud supersuumist, mis on oma soodsa hinna ning võimsa suumiga tänaseni üks populaarsemaid peegelkamaeraobjektiive Photopointi kauplustes.

Uue 18-200mm supersuumi juures on kardinaalselt muutunud nii objektiivi välimus kui ka sisemus – vanemast versioonist pole siin alles muud kui suumi- ja avavahemiku numbrid. Vast kõige olulisema täiustusena on aga objektiivil nüüd olemas ka värinastabilisaator, mis teeb lihtsamaks teravate fotode pildistamise – iseäranis võimsa suumi või hämaramate valgustingimuste korral.

Tamron-18-200mm-vs-vc-3

Vasakul vana 18-200mm ja paremal uus 18-200mm objektiiv

Uus modernne väline disain muudab objektiivi kasutamise mõnusamaks. Täiustatud optiline konstruktsioon lubab senisest paremat pildikvaliteeti ja konstruktsiooni lisatud eriti madala dispersiooniastmega lääts võitleb soodsate teleobjektiivide surmavaenlase – kromaatilise aberratsiooni vastu.

Objektiivi kõige nõrgemaks kohaks on ilmselt DC-tüüpi teravustamismootor. Seda tüüpi autofookussüsteem ei luba teatavasti käsitsi teravustamist autofookuse ajal ja on ka tavalisest lärmakam. Tamroni sõnul on aga selle uue objektiivi DC moodul “uuendatud disainiga ja teravustab kiiremini ja tasem kui tavalised DC-tüüpi autofookusmootorid”.

Tamroni uue 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC oodatavaks soovituslikuks jaehinnaks Eestis saab olema 249€. Seega saab see olema kõige soodsam värinastabilisaatoriga varustatud Tamroni objektiiv. Canoni sarnane mudel EF-S 18-200mm f/2.5-5,6 maksab hetkel 499€ ja Nikoni kõige soodsam sarnane mudel (on muidugi juba ka aste kõrgemast klassist) AF-S DX 18-200mm f/3.5-5.6 G ED VR II maksab hetkel 849€.

Just värinastabilisaatori lisamine, optiliste täiustuste tõttu oodatav pildikvaliteedi tõus ja soodne hind on selle objektiivi kolm tugevaimat omadust. Paistab, et Tamron on siin tabanud kümnesse, luues algajatele fotohuvilistele väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega supersuumobjektiivi. Vähemalt teoorias peaks see nii olema. Lõplikult leiab see teooria kinnitust siis, kui saame objektiivi teravust ja pildikvaliteeti reaalselt järele proovida. See peaks juhtuma juba augusti lõpul, mil Tamron lubab esimesed objektiivid Euroopa poole teele panna.

Allikas: Tamroni pressiteade

 

(1268)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga