Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopointi kingispikker 2013. Jõulukingitused hinnavahemikus 50€ – 100€

kingiideed-3

Kontrolltöö küsimus number kolm. Leia kingitus, mille hind jääks vahemikku 50-100€. 

Tehnikakauplustes algavad huvitavamate, kasulikumate ja kvaliteetsemate toodete hinnad just siit. Seetõttu võiks siin vabalt ka ilma spikrita täitsa huupi panna – jõululaupäeva õhtune õnnestumisprotsent on üsna suur. Selles kategoorias on valikus suuremad fotokotid, välised kõvakettad, soodsamad tahvelarvutid, digikaamerad ja nutitelefonid ning palju muud. Toon kõigist neist välja 16 toodet, mis võiksid kõige paremini sobida jõulukingitusteks. 

See on Photopointi ajaveebi 5-st spikrist koosneva seeria kolmas abimees. Ülejäänud leiad siit:

Kõik selles artiklis välja toodud kingitused jäävad hinnavahemikku 50-100€ ning lihtsaks jälgimisekks reastan need hinna järgi alustades kõige soodsamast. Vaatame: 

 

01-omega-mid7000-52502

Omega MID7000 – 59,00 €

See on Photopointi kõige odavama hinnaga tahvelarvuti. Praegu kehtiva soodushinnaga saab selle kätte tavalise 75€ asemel 59€ eest. Arvestades hinda, mis on keskeltläbi 10x soodsam kui soodsamad iPad mudelid, on siin tahvelarvutit küll ja rohkemgi veel. Nooblisse kohvikusse sellega just tuusama ei lähe kuid näiteks teismelisele esimeseks tahvelarvutiks sobib see täiega. Lähemalt saad sellest tahvelarvutist lugeda ja fotosid vaadata siinsamas blogis “Karbist-välja” postituses.

 

02-silicon-power-power-bank-p50-5200mah-valge-48665

Silicon Power Power Bank P50 – 59,99 €

See vidin on abiks tahvelarvuti või nutitelefoni või MP-3 mängija laadimiseks kohas, kus seinakontakte ei ole. Lae see kaasaskantav aku kodus täis ning pista välja minnes kotti. Talletatud vooluhulgast piisab keskmise telefoni aku laadimiseks pea kolm korda või tahvelarvuti laadimiseks ühe korra. Suurimaks erinevuseks teiste akupankadega on see, et P50 on lisaks microUSB sisendile varustatud lausa kahe USB väljundiga. See tähendab, et Kadrioru pargis ära eksides saab jõulukingi saaja koos sõbraga pingile maha istuda ning mõlema telefonid laadima panna – samaaegselt. 

 

03-razer-korvaklapid-electra-34139

Razer kõrvaklapid Electra – 59,99 €

Kui sinu peres on noorukeid, kes armastavad arvutist muusikat kuulata või – enamgi veel – arvutis tundide viisi mänge mängida, siis oled leidnud ideaalse jõulukingi. Razer Electra klapid näevad vinged välja. Lisaks sellele on need mugavad ning toodavad väga head audioheli. Need on ühed parima hinna ja kvaliteedi suhtega kõrvaklapid, mis Photopointis müügil on. Kui see nooruk nagunii seal arvuti ees istub, ärgu siis vähemalt vanade nööpkuularite väljutatav heli tema kõrvu rikkugu. 

 

07-prestigio-autokaamerad-906

Prestigio autokaamera Road Runner 300 – 59,00 €

Autokaamera ehk sõidusalvesti võiks kinkida inimesele, kes peab palju autoga sõitma. Prestigio RoadRunner 300 on soodsamatest sõidusalvestitest kahtlemata kõige parem valik. Esiteks on sellel pisike ja tugev korpus. Teiseks on sellel väga hea vastupidavusega aku (kini 240 min salvestamist). Kolmandaks on sellel täiesti tasemel pildikvaliteet. Ainuke põhjus, miks see enam kui 100€ maksvatele autokaameratele alla jääb, on keeruline menüüsüsteem. Kui see aga kasutusjuhendi toel selge, pole muud kui sõida ja salvesta! 

Autokaamera on üleüldiselt üks paremaid kingiideid selles hinnavahemikus. See on asi, mida tavaliselt ise ostma minema ei kipu. Kui see aga kingitusena saadud on ja autos sõitu salvestab, võib see lahendada nii mõnegi keerulise olukorra. Tänu sulle, hea kinkija. 

 

05-platinet-bluetooth-stunt-car-is625-42063

Platinet Bluetooth Stunt Car – 69,00 €

See puldiauto meeldib nii suurtele kui ka väikestele poistele. Seda saab juhtida Android või iOS nutitelefoni või tahvelarvuti abil. Puudutuse peale tõstab auto end lahti, paljastades sisemuses oleva raketikogumi, millega siis vaenlasi tulistada võib. Veel üks puudutus nutitelefoni ekraanil ja Stunt Car vajutab end taas sõiduvalmis ning pühib minema nagu tuul. Vaata kindlasti ka selle auto karbist-välja postitust, kus näed ka videot

 

06-roccat-hiir-kone-pure-color-roc-11-700-sinine-47411

Roccat hiir Kone Pure Color – 69,99 €

Roccat Kone Pure hiir on valmistatud arvutimänguritele, kel ei ole vaja blingivaid LED-tulesid ega kohandatavat kaalusüsteemi (kel neid vaja, peab vaatama Roccat Kone XTD hiire poole). Kone Pure sees on tippklassi lasersensor, selle kaabel on kummist katte asemel vastupidavas nailonsukas. See on pihus ülimalt mugav ja ergonoomiline ning juhib ekraanil toimuvat 7 juhtnupu ja 2-suunalise rulliku abil. Ka Kone Pure hiirel on sisemälu makrode salvestamiseks ning sellega tuleb kaasa seesama Roccati hullumeelselt omadusterohke tarkvara, kust saab seadistada hiire iga viimsematki pisiasja. 

 

08-speedlink-kolarid-2.1-gravity-x-xe-sl-8271-bk01-52672

Speedlink kõlarid 2.1 Gravity X-XE – 69,99 €

Siin on väga korralikud arvutikõlarid mis toodavad puhast heli ja on tänu integreeritud juhtpuldile mugavad kasutada. Ma võin seda kinnitada, sest mul on endal Gravity kõlarid juba neli+ aastat laual ning ma olen nendega väga rahul. Gravity X-XE versioonil on puidust korpustega nii suur bassikõlar kui ka pisemad satelliitkõlarid. See tähendab, et korpused ei hakka plärisema ka siis, kui aastavahetuse pidu haripunkti jõuab. 

 

09-silicon-power-armor-a15-500gb-must-42325

Silicon Power Armor A15 500GB – 74,99 €

Digitaalsete andmete maht aina kasvab. Fotokaamerate pildistatud fotod võtavad üha enam ruumi rääkimata HD-videoklippidest. Eraldi kõvaketas on hea lahendus pere fotodest tagavarakoopia tegemiseks. Filmihuviline saab siia peale panna oma filmikogu. Silicon Power Armor A15 seeria kaasaskantavad kõvakettad on erilised selle poolest, et taluvad tavalisest paremini kukkumisi ja lööke. Neil on meeldiv, pehmest kummist korpus ja need toetavad ka kiiret USB 3.0 standardit. A15 seeria kettad on minu arvates Silicon Poweri kõvaketaste seast üldse kõige parem valik. 

 

10-tomtom-xl-classic-series-gps-32762

TomTom XL Classic Series – 89,00 €

Eraldiseisev GPS-seade on suurepärane kingitus inimestele, kes peavad palju autoga sõitma. Viimasel ajal on selliseid GPS-seadmeid hakanud asendama nutitelefonid. Seetõttu ei raatsigi me ise tavaliselt eraldi seadme peale raha raisata, sest telefon ajab ju asja ära. TomTom XL Classic on aga maanteel ja linnas õige tee leidmiseks määratult mugavam – sest see ongi valmistatud ainult navigeerimiseks. Kingisaaja tänulikkus on garanteeritud. 

 

11-adobe-photoshop-elements-12-mlp-ret-eu-52801

Adobe Photoshop Elements 12 – 84,99 €

Ilus karp koos väga hea tarkvaraga. Adobe Photoshop Elements 12 programmi peetakse tihti nuditud Photoshopi versiooniks, millega eriti midagi teha ei saavat. See arvamus on tõest väga kaugel. Kui Photoshop on suunatud nii fotograafidele kui ka disaineritele ja arvutigraafikutele, sisaldades vektorgraafika elemente, animeerimisvõimalusi ja muud, siis Photoshop Elements programm on tehtud spetsiaalselt fotode töötlemise jaoks. Ja on seetõttu (algaja) fotohuvilise jaoks palju parema kasutamismugavusega.

Lisaks unustatakse, et Ps Elements ei ole tehtud ainult fotode töötlemiseks vaid ka fotode haldamiseks. See aitab fotohuvilisel oma digipildid salvestada arvutisse nii, et neid pärast väga lihtne üles leida on. Ja kui kingisaaja vajaks abi programmi tundma õppimisel siis palun – siin on kinkekaart online-kursusega kus profifotograaf Urmas Ääro õpetab seda programmi kasutama. 

 

12-metz-valklamp-36-af-5-digital-canonile-24307

Metz 36 AF-5 välklamp – 99.00€

Kui tal juba peegelkaamera on, aga välist välklampi pole, siis võiks talle ühe kingikotti pista. Välise välklambi suurimaks eeliseks on see, et valgusvihku ei pea otse pildistaja näkku suunama. Välise välklambi pea annab igas suunas pöörduma nii et kingituse saaja võib sealsamas jõululaupäeva õhtul välgupea lakke suunata ning niimoodi valgust peegeldades jõulupeost väga ilusaid pilte pildistada. Pista siis aga kingipakki kohe ka AA mõõdus patareid või akud selle välklambi jaoks. Lambi sisse läheb 4 AA mõõdus akut (need leiad koos akulaadijaga siit) või 4 AA mõõdus patareid

 

13-prestigio-multiphone-3400-duo-must-54343

Prestigio MultiPhone 3400 DUO – 99.00€

Usun, et päris paljud ootavad nendeks jõuludeks nutitelefoni. Siin on üks, mis on soodsa hinnaga aga näeb soliidne välja ning teeb omaduste ja tehniliste andmete poolest tuule alla ühe tuntud Korea telefoni- ja tolmuimeja valmistaja sama hinnaklassi klotsidele. Prestigio MultiPhone 3400 DUO sisse saab pista kaks SIM-kaarti. Sel on kahetuumaline protsessor, 4″ ekraan ning Android 4.2 operatsioonisüsteem. See on telefon mis sobib ühteviisi hästi nii noorte kui vanade kingipakki. 

 

 

14-canon-digital-ixus-132-hobedane-45677

Canon Digital Ixus 132 – 99.00€

Hoolimata suhteliselt odavast hinnast on IXUS 132 korpus valmistatud metallist. See on ilus ja pisike kaamera, mis sobib nii daamide käekotti kui ka mehisema pildistaja teksapükste taskusse. Fotovõimekuse poolest tõuseb IXUS 132 esile keskmisest võimsama 8x suumi ja optilise värinastabilisaatori poolest. Viimane aitab hoida pilte teravana ka hämaramas valguses pildistades. Hinnavahemikus 50-150€ on see kõige parem kompaktkaamera Photopointis!

 

statiiv-velbon-sherpa-800-11884

Velbon Sherpa 800 statiiv – 99,99 €

Fotohuviline ilma statiivita on nagu motohuviline ilma valuvelgedeta. Kui otsida fotohuvilisele kingituseks korralikku statiivi võimalikult soodsa hinnaga, siis on siin konkurentsitult parim valik. Velbon Sherpa 800 statiivi suurimaks plussiks on väga hea statiivipea. Ma ei julgeks algajale fotohuvilisele soovitada plastikust statiivipeaga statiivi – kuigi neid on meil ka üsna palju ja hinnalt märksa odavamad. Sherpa 800 pea ja kiirkinitusplaat on valmistatud plastiku asemel tugevast metallist. Pea saab lahti lukustada juhthooovast ühe randmeliigutusega. See on tugev statiiv. Velboni klassika, mis sobib kasutamiseks nii päris algajale kui ka isegi tõsisemale fotohuvilisele.

 

 

15-pentax-binokkel-ucf-zoom-ii-8-16x21-55977

Pentax binokkel UCF Zoom II 8-16×21 – 99,00 €

Loodusehuvilisele kes käib tihti matkamas, võiks ju kinkida binokli. Kui tavaliselt on binoklid ühe kindla vaatevälja laiusega, siis Pentax UCF Zoom II binokliga saab suumida. See tähendab, et kui on avaratel põldudel vaja vaadata võimalikult kaugele, siis võib suumi keerata maksimumi peake ehk kaheksakordseks. Kui satume aga näiteks kontserdile ja ei soovi vadaata ainult esineja nägu, võime suumida välja nii et kaadrisse mahuks rohkem tegevust. 

 

16-manfrotto-kott-unica-vii-must-mb-sm390-7bb-28501

Manfrotto kott Unica VII must – 99,99 €

Lisaks soliidsele välimusele on Manfrotto Unica õlakott ka väga praktiline. Seda sobib kanda nii pintsaku kui T-särgiga. Sellel on eraldi lahter pisema või keskmist mõõtu peegelkaamera jaoks. Kui kingisaajal aga veel peegelkaamerat pole, saab selle lahtri ka ümber kujundada isiklike asjade panipaigaks – siis pole see enam mitte fotokott vaid mõnusalt mahukas sülearvutikott. 

 

 

Loodan, et leidsid ülalolevast spikrist enda jaoks kasvõi ühegi õige vastuse ning oled juba oma kontrolltööga lõpusirgel. Need olid kingiideed Photopointist – hinnavahemikus 50-100€. Passi peale – peagi jagame siin sinuga ka järgmisi spikreid. Juba varsti poetame sinu ekraanile kingispikri vahemikus 100-250 eurot. 

Vaata kõiki Photopointi ajaveebi 2013 kingispikreid:

 Photopointi valik parimatest fotoaparaatidest ja tahvelarvutitest:

 

Valiku kingisoovitusi leiad ka siit

(4683)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast