Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Razer Kraken Pro 2015 kõrvaklapid

razer-kraken-pro-karbist-001-avang

Razer on üks selliseid tootjaid, keda väga pikalt tutvustama ei pea – mänguritele ning nõudlikematele kasutajatele suunatud mänguritarvikuid ning kõrvaklappe on nad valmis vorpinud juba aastaid. Kõikidest nendest peakomplektidest, mis Razeri tootevalikus, on Kraken kõige soodsam ning tegelikult kõige rohkem just massidele suunatud. Just selle tooteseeria viimaseid kõrvaklappe – Razer Kraken Pro 2015 me lähemalt vaatame ning karbist välja võtamegi.

Razeri Kraken seeria kõrvaklapid on tootja sõnul loodud esmalt mobiilsemaks, samas mugavaks kasutamiseks, kuid samas pakkudes kasutajale ka võimalikult head helikvaliteeti. Viimast väga kommenteerima ei hakka, kuna artikli formaat ei võimalda süvitsi ülevaatesse minna, kuid kõike disainiga seotud vaatame lähemalt.

razer-kraken-pro-karbist-001-pakend

razer-kraken-pro-karbist-003-pakend-avatud

Tuleme nüüd pealkirjas lubatud sisu juurde ning võtame Razer Kraken Pro 2015 kõrvaklappide karbi ette. Selle tooteseeria klappide karbid on jäänud läbi aastate samasuguseks – pooleldi papiga kaetud, teisel poolel näeb karpi sisse piiluda.

Jätame nüüd selle karbi kus seda ja teist ning siirdume olulisema ehk karbi sisu juurde.

razer-kraken-pro-karbist-004-karbi-sisu

Karbist leiame väikese infobrošüüri, kõrvaklapid ning pikenduskaabli. Esimesesest elu mõtet pole mõistlik otsida, teised käivad pähe ning kolmas asi nimekirjas klappide taha siis, kui vajad rohkem vabadust (või seadmel heliväljund ning mikrofoni sisend eraldi pesades).

razer-kraken-pro-karbist-005-pikali

Disaini osas ei ole võrreldes eelnevate Krakenitega nagu midagi muutunud. Suletud disainiga ning kunstnahast pehmendustega kõrvaklapid, mil mikrofon korpuse sisse peidetud. Lai tugikaar aga seestpoolt tekstiilist kattega ning pealt samamoodi kunstnahast.

razer-kraken-pro-karbist-019-kraken-eest

razer-kraken-pro-karbist-006-kyljelt

razer-kraken-pro-karbist-007-eest

razer-kraken-pro-karbist-008-pealt

Siis, kui Roccat on oma Kave XTD Stereo klappidel optimeerinud tekstiilist pehmenduse ning eemaldatava mikrofoni peale, kasutab Razer kunstnahka ning peidab mikrofoni korpuse sisse. Jah, see rohelise varre otsas olev mikrofon käib korpusesse peitu ajaks, mil näiteks tänaval käid või soovid ainult muusikat kuulata. Mikrofoni kaugust näost ning seda, kui pikalt vars välja ulatub, saab kasutaja ise seadistada.

Kõrvaklapid on tugikaare otsas paindliku kinnitusega, mistõttu hoiavad need suurepäraselt end kõrvade ümber sõltumata pea suurusest. Tänu sellele saavutatakse ka esmaklassiline mürasummutus.

razer-kraken-pro-karbist-009-volditavad

Sarnaselt Mobile versioonile on ka Kraken Pro volditava disainiga. Soovid kõlaritest heli blastida? Klapid kokku ja laualt jalust ära. Tahad järgmisele LAN-party’le Krakenitega minna? Kokku, seljakotti ning minek! Soovid bussis mullis olemise asemel teistega sotsialiseeruda? Klapid kotti ning eest ära! Jah, volditav disain on tegelikult väga mugav.

razer-kraken-pro-karbist-012-vaikus

razer-kraken-pro-karbist-011-pikendus

razer-kraken-pro-karbist-010-vore

Kõrvaklappide kunstnahast pehmendused sobivad ka suuremate kõrvade ümber, kattes need täielikult ära. Samamoodi saab tugikaare pikkust sobivaks sättida. Ehk siiski universaalsed klapid. Esmasel testimisel jäi küll jäiga tugikaare ning kõvema kunstnaha kombinatsioon häirima, kuna prillisangad suruti kõrvalesta sisse. Tegelikult nii pehmet lahendust, kui Kave XTD Stereo pakub, polegi varem kohanud. Metallist võre klappidel on disainelement – tegelikult on Kraken Pro suletud disainiga, pakkudes ülimat mürasummutust ümbritsevast keskkonnast. Ka vaikne muusika vaigistas lobisevad kolleegid seljataga ning viis endaga teise maailma.

Razeri sõnul on Kraken Pro sees kasutusel olevad 40 mm elemendid suurepäraselt tasakaalustatud helipilti, kuid minu varasemad kogemused samade klappidega ning selle seeria eelnevate versioonidega on näidanud, et võimendatud bassi ja kõrgsageduse vahel on kesksagedus võrdlemisi mudase helipildiga. Ehk et – klapid on suunatud esmalt mänguritele, filmivaatajatele ning elektroonilisema muusika austajale kui roki, džässi või klassikalisema muusika kuulajale.

razer-kraken-pro-karbist-015-kaabel

razer-kraken-pro-karbist-014-pult

razer-kraken-pro-karbist-016-pikenduskaabel

Kõrvaklappide enda kaabli otsas on 3,5 mm pistik, kus on kombineeritud nii kõrvaklappide kui mikrofoni signaal. Lisaks on kaablil ka mugav juhtpult nii helitugevuse reguleerimiseks kui mikrofoni vaigistamiseks. Parempoolsel pildil on komplektis olev pikenduskaabel, mil 2 × 3,5 mm pistikud lauaarvutite, vanemate sülearvutite jms seadmetega kasutamiseks.

razer-kraken-pro-karbist-017-kraken-peas

Kõrvaklappe pähe pannes jätavad need igatepidi viisaka mulje ning ei tekita sellist Miki-Hiire efekti, nagu näiteks Roccat Kave seeria kõrvasoendused. Teisisõnu – sobivad suurepäraselt väikese pea jaoks, suure pea jaoks ning mobiilseks kasutuseks.

Igatahes – Razer Kraken Pro 2015 peakomplekt on üks stiilne kaaslane nii mängurile kui elektroonilise muusika austajale. Tänu oma suurepärasele passiivsele mürasummutusele ning suletud disainile on neid väga hea kasutada ka mürarikastes keskkondades või olukordades, kus näägutava elukaaslase või vanema jutt on arvutimängust vähemolulisem. Jah, need võimendatud bassid pakuvad ka igasugustes mängudes hüva naudingut sinu kõrvadele.

razer-kraken-pro-karbist-018-kraken-lõpp

(1458)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Razer kõrvaklapid + mikrofon Kraken Pro 2015, must
  • Mugav disain tundidepikkuseks kandmiseks
  • Kvaliteetsed võimsa bassiga 40 mm kõlarid
  • Integreeritud kaablisisene juhtpult
  • Paindlik ja täielikult peidetav mikrofon
  • 3,5 mm pistik võimaldab enamike seadmetega kasutamist
Razer kõrvaklapid + mikrofon Kraken Pro 2015, valge
  • Mugav disain tundidepikkuseks kandmiseks
  • Kvaliteetsed võimsa bassiga 40 mm kõlarid
  • Integreeritud kaablisisene juhtpult
  • Paindlik ja täielikult peidetav mikrofon
  • 3,5 mm pistik võimaldab enamike seadmetega kasutamist
Razer kõrvaklapid + mikrofon Kraken Pro 2015, roheline
  • Mugav disain tundidepikkuseks kandmiseks
  • Kvaliteetsed võimsa bassiga 40 mm kõlarid
  • Integreeritud kaablisisene juhtpult
  • Paindlik ja täielikult peidetav mikrofon
  • 3,5 mm pistik võimaldab enamike seadmetega kasutamist

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast