Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kergekaaluline iPad Mini vandus turundusele alla

[flv:/wp-content/uploads/point-tv/ipadmini.mp4 620 336]

Eile õhtul tõi Apple publiku ette iPad’ide väikevenna (või –õe). iPad Mini. Internetis oli juba pikalt levinud kõlakad ja isegi võimalikud fotod pisi-päädi ja selle detailide kohta. Fänboide ootused jõudsid kuude jooksul kerkida taevani nagu äsja ilmavalgust näinud iPhone 5 puhulgi. Tulemus aga paneb vähemalt esialgu kukalt kratsima. Tundub,et Apple oleks nagu poolele teele pidama jäänud, kuid isiklikult kahtlustan, et õunafirma turundusmeeskond on Minil piltlikult öeldes munad maha võtnud.

See, et vastse päädi ekraan on kõigest 7,9 tolli oli huvilistele enamvähem ette teada. Tegelikult aga sattus Apple selle mudeliga ise pigem kopeerijate, kui innovaatorite sekka. Oli Mini ju konkreetne vasturelv Androidi 7-tolliste tahvlite armaadale. Asja muudab märksa kurvemaks aga see, et see ekraan pole enam Retina, vaid sama, mis iPad2-el(1024×768) ja see tundub juba konkreetse sammuna tagasi. Samas kujutan endale elavalt ette, kuidas Apple turundusosakond on ette planeerinud iPad Mini2, millel siis Retina olemas oleks. Sama lugu on ka protsessoriga. Milleks panna uudistootele sisse eelmise põlvkonna A5 protsessor, kui teistes toodetes on kasutusel juba A6. Eks ikka selleks, et panna seesama A6 protsessor iPad Mini 2 sisse. Samuti poleks ju raske olnud tõsta kaamera resolutsiooni 5Mp pealt 8-le, kuid eks ootame ja vaatame siis Mini järgmist väljalaset.

Kõige positiivsema näitajana iPad Mini juures oleks ilmselt selle kaal – 308 grammi. See on vaid 28 grammi raskem, kui nt kahel iPhone 4S-il ning üle 100 grammi (so umbes neljandiku) võrra kergem, kui üks lähimaid konkurente Kindle Fire. Iseasi muidugi on see, kas sellest faktorist piisab, kui võrrelda nende toodete hindasid (iPad Mini 16Gb, WiFi – 329 dollarit; Kindle Fire 8Gb, WiFi – 159 dollarit). Kuuldavasti oli iPad Mini väljatöötamisel sihikule võetud Ameerika haridussüsteem. Kas see lask aga täppi tabab, näitab juba ajalugu.

Vaata iPad Mini tahvelarvutit Apple veebilehel

(460)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga